| Scorpions13 a întrebat:


Am 19 ani si cand ridic ceva greu incepe sa ma doara coloana in zona mainilor nu stiu cum sa explic exact la legatura mainilior pe coloana... nu as vrea sa tind ca as avea hernie tocmai de aceea vreau sa va intreb daca sunt exercitii fizice pentru a remedia aceasta problema deoarece consider ca sunt prea tanar pentru a ma opera. si vreau sa va mai intreb este bine daca fac orice fel de exercitiu fizic. flotari, tractiuni, genoflexiuni, podul... sau pot sa agaravez mai tare situatia, in rest nu prea ma doare doar in ziua in care ridic si a 2a zi dar cedeaza durerea daca nu mai ridic nimic un interval de timp.
VA rog ajutati-ma cu ceva raspunsuri si daca stiti niste exercitii fizice bune pentru asa ceva sau ati trecut prin asa ceva lasati un mesaj.
Multumesc.

8 răspunsuri:
| viotedy a răspuns:

Adica in zona toracala vrei sa spui? varsta nu prea conteaza.stiu pe cineva operata la 17 ani de coloana.dar nu e musai daca te doare sa ajungi acolo.ti-ar trebui totusi macar o radiografie.

| MrAnderson a răspuns:

Salut,

Nu trata asa de lejer o astfel de situatie. S-ar putea sa ai intr-adevar o problema serioasa, iar exercitiile nu ajuta cu nimic.
Si cum sa ceri niste exercitii, cand tu resimti durere la orice efort in zona respectiva.
Iti recomand un control medical de urgenta. Trebuie intai sa stii cu ce fel de problema te confrunti, nu sa actionezi dupa ureche. S-ar putea sa agravezi situatia.

Cu stima,
Neo

| Scorpions13 explică (pentru MrAnderson):

Nu la orice efort pot sa alerg si 2 km nu am probleme nu ma inteapa nimic doar cand ridic greutati mai mari

| MrAnderson a răspuns (pentru Scorpions13):

Pai cand alergi, nu prea are treaba cu zona toracala, de aceea nu te doare.
happy

| Scorpions13 explică (pentru MrAnderson):

Nici nu stiu ce sa cred nu ma supara dar zilele astea o sa ma duc sa fac ceva analize medicale

| MrAnderson a răspuns (pentru Scorpions13):

Chiar te rog, pentru binele tau.

Daca e ceva usor, probabil si doctorul iti va spune sa faci unele exercitii, dar e mai bine cand ti le prescrie un cunoscator.
Iar daca e ceva mai grav, iti doresc insanatosire grabnica. Stiu ca te temi de asa ceva, dar o problema are mai multe sanse de rezolvare, daca e descoperita din timp.

| StefanCristi55 a răspuns:

Eu zic sa mergi la un medic endocrinolog, sa-ti spuna exact ce problema ai si ce e de facut, nu se merita sa asculti sfaturile altora care sunt mai mult sau mai putin bune

| cristina6713 a răspuns:

Nu poti face efort mare din moment ce nu stii ce-ti provoaca durerea. Sfatul meu este sa te duci la un control medical.Bafta si multa sanatate!