| IONUTvalentin007 a întrebat:

Am 23 ani, 1.82m, 68 kg și aș vrea să mă apuc de sală. Trebuie sa mentionez că nu prea am făcut sport la viața mea, mai deloc chiar. Am avut acum vreo 2 ani o tentativa de a incepe de undeva, făceam exerciții cu o ganteră de 10 kg acasă dar mă epuizam repede dar am continuat să insist și după un timp a început să mă doara foarte tare încheietura mâinii, cred că un mușchi a fost cam afectat pentru că făceam exercitii până nu îmi mai simțeam efectiv mâinile. După vreo 2 săptămâni mi-a trecut dar am renunțat la tot. Trebuie sa mai spun că nici alimentația nu am făcut-o corect până acum, am mâncat toate porcariile, mai mult mancare uscata și nicidecum diversificata. Obosesc chiar și dacă alerg 50 m, simt cum corpul meu e slăbit și chiar sunt hotărat sa fac o schimbare dar nu știu de unde sa incep.Mi-ar fi de folos niste sfaturi de la cineva cu experiență, mulțumesc!

2 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Te durea incheietura mainii ca faceai exercitiul incorect.
Du-te la sala si vorbeste cu instructorul de acolo (ii spui ca e prima data cand faci sala) sa-ti faca un program de antrenament si, CEL MAI IMPORTANT, sa te invete sa faci exercitiile principale corect.

Invata exercitiile de baza, cele mai importante: impins pentru piept, flotari la paralele, tractiuni, ramat, indreptari, genuflexiuni cu haltera, presa militara. Deocamdata nu ai nevoie de mai multe, astea sunt cele mai importante.

| CatalinB11 a răspuns:

In primul rand, este normal sa obosesti, cel putin pana incepe organismul sa se adapteze efortului fizic. Daca vrei sa depui masa musculara va trebui sa consumi multe proteine, iti recomand spirulina ca si supliment, cea pe care o am eu contine 66 de grame de proteine la suta de grame; am sa iti las un link cu adresa de unde imi dau eu comanda. In afara consumului proteinelor pentru depunerea mesei, va trebui sa mananci bine ca sa ai energie. La inceput, incepe cu exercitii usoare, fara sa iti fortezi incheieturile si fara sa te fortezi in general. Tine de asemenea cont ca rezultatele se vad in timp. Daca ai sa te uiti dupa o luna sau doua in oglinda si nu ai sa vezi corpul la care ai visat, sa nu ramai dezamagit deoarece va fi inca devreme.

Link pentru a-ti procura spirulina:
https://www.naturashop.ro/......blete.html

Link pentru un canal cu videoclipuri pentru exercitii de toate tipurile, incepator, masa musculara, etc. Mult spor!
https://www.youtube.com/channel/UCe0TLA0EsQbE-MjuHXevj2A