| Vladut650 a întrebat:

Ma numesc Vlad, am 16 ani si am o intrebare:
Sunt sportiv de performanta, fac judo de 9 ani, am rezultate bune. iar la noi la sala numai sunt aparatele necesare incat sa poti face "sala". De curand mi-am luat abonament la sala. Marti si Joi am antrenament dimineata la Judo. Iar Luni, Miercuri si Vineri ma gandeam sa ma duc la sala. Ce program de antrenament imi recomandati tinand cont ca corpul meu deja este obisnuit cu sportul... Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Opincaru_Alexandru_1988 a răspuns:

Cam aiurea. Pentru masa musculara ai nevoie de cel putin 4 zile de antrenament pe saptamana, celelalte trei fiind destinate odihnei sau cel mult cardio. Nu ti-as recomanda sa faci si judo si sala in aceeasi zi. Dar la fel de important ca si sala e alimentatia... poate chiar mai importanta dupa cum spun multi specialisti. 5-6 mese pe zi la interval de 3-4 ore. Trebuie sa consumi cam 2 grame de proteine pe kg corp (din alimentatie + eventual suplimente). Adica daca ai 70 kg trebuie sa mananci cam 140g de proteina(piept de pui, peste, cotlet, produse lactate, oua, soia etc.). Cam vreo 200-250 g de carbohidrati( orez, cartofi, ovaz etc) si cam 50-70g grasimi(peste, ulei de masline, avocado etc). Asta pentru inceput. Daca nu sesizezi schimbari sau ti se pare prea putin adaugi treptat aprox. 300 de calorii la dieta ta.

3 răspunsuri:
| Lawliet14 a răspuns:

Tu ai nevoie de program de antrenament pentru judo. Deci afla de pe net sau de la un specialist mai bine!

| Opincaru_Alexandru_1988 a răspuns:

Adica sa faci de luni pana vineri sport intens? Nu e putin cam prea solicitant? Muschii au nevoie de o zi pauza dupa vreo 2-3 zile de antrenament. Si depinde si ce urmaresti...sa cresti in masa musculara sau sa te mentii?