| AlexAVR a întrebat:

Bună ziua TPU, an nou fericit și multă sănătate!
Întrebarea mea este legată în special de suplimente.
Am încercat multe suplimente, acum folosesc : BCAA PLUS, Impact Why Protein, AAKG, Creatine Monohydrate. Aș vrea să mai câștig câteva KG în +, am 17 ani și fac sală de 8 luni.
Ce proteine/suplimente îmi recomandați cu mulți carbohidrați, am înțeles și am văzut că ajută foarte mult la creșterea în greutate, desigur..am mese corespunzătoare, iar odihnă fără probleme. Ce îmi recomandați?
Programul meu de antrenament este :
Saptamana 1
Luni - spate cu triceps
Marti- piept cu biceps
Miercuri - umeri cu trapez si gambe
Joi- picioare cu abdomene
Vineri- biceps si triceps

Saptamana 2
Luni- piept cu biceps
Marti- spate cu triceps
Miercuri - picioare si abdomene
Joi - umeri cu trapez
Vineri- piept cu biceps si triceps

Saptamana 3

Luni- picioare si abdomene
Marti- umeri cu gambe
Miercuri - spate cu triceps
Joi- piept cu biceps
Vineri - biceps triceps si trapez

Saptamana 4
Luni- umeri cu trapez
Marti- picioare cu abdomene
Miercuri - piept cu gambe
Joi- spate si abdomene
Vineri - biceps si triceps

Mulțumesc mult, vreau cât mai multe răspunsuri de la cei care se pricep

6 răspunsuri:
| DovleacTurbat a răspuns:

Serious Mass este gainer, te va ajuta cu cateva kilograme, dar cam cat de bine stai cu alimentatia de nu cresti in greutate? Suplimentele pe care le folosesti acum sunt mai mult decat suficiente si reprezinta mai mult decat strictul necesar. Incearca si un complex de vitmaine si mai lucreaza la alimentatie caci e imposibil sa nu pui pe tine.

| presus a răspuns:

In primul rand, nu repeta grupele mari de doua ori pe saptamana (am vazut ca se repeta pieptul). Si normal este sa ai o zi de pauza in mijlocul saptamanii cu antrenamente, miercuri de exemplu, nu sambata. Ramai cu doua zile de pauza la sfarsitul fiecarei saptamani, poti lasa o zi de pauza intre antrenamente (miercuri), si o zi de pauza la sfarsitul saptamanii (duminica). In saptamana 1, am observat ca ai bagat luni - spate cu triceps si marti - piept cu biceps, una dupa alta. In ziua de Marti era ok sa bagi umeri cu trapez si gambe, pentru a lasa piept cu biceps in alta zi. Mai bine era piept cu biceps pe ziua de joi (miercuri avand pauza) pentru a-i da suficienta odihna tricepsului, sa poti lucra la capacitate maxima, cand faci piept folosesti tricepsul intre 30-35 %. Si ramaneai ca Vineri si Sambata sa bagi restul grupelor. Asta poti sa faci pentru fiecare saptamana, lasi niste grupe mai mici intre ziua de spate si ziua de piept, unde lucreaza bicepsul si tricepul (au nevoie de pauza mai lunga).
In al doilea rand, iti recomand Serious Mass, care are 75g carbohidrati si 15g proteine pe 100g. Fix ce iti trebuie tie pentru a creste masa musculara cat mai rapid. Daca iei creatina inainte de antrenament si impreuna cu acest supliment proteic, o sa vezi rezultatele inca dupa prima luna de antrenament. Serious Mass se administreaza luand o portie la sfarsitul antrenamentului, iar in zilele de pauza tot o portie, dar seara inainte de culcare.
Spor!

| DovleacTurbat a răspuns (pentru presus):

De ce sa nu antreneze grupele mari de 2 ori pe saptamana? Este vreo regula sau ce? Eu fac asta, sunt si sportivi atat profesionisti cat si amatori care fac asta. Eu cred ca este vorba de fiecare individ in parte, fiecaruia cum ii merge mai bine, fiecare cu geneticul lui. In rest foarte bine punctat.

| presus a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Omul face sala de 8 luni, inca nu si-a dezvoltat suficient muschii pentru a putea antrena grupele mari (piept-spate) de doua ori pe saptamana. Am avut ocazia sa vorbesc si cu profesionisti, care mi-au spus cum se antrenau la inceput, dar dupa 2-3 ani au inceput sa-si includa in program de 2 ori pe saptamana o grupa mare (ex piept). Si daca baiatul care a pus intrebarea are tipul de genetic ectomorf, cu atat mai putin i-as recomanda sa lucreze pieptul de 2 ori pe saptamana. Asta este parerea mea, nu pot spune ca este o lege care nu trebuie incalcata.

| bavl a răspuns:

Am luat multa vreme Serious Mass, ca si gainer.
Am reusit sa iau cateva kg in plus insa (mine, cel putin) imi provoca o stare de somnolenta cam la 30 min dupa ce il luam.
De o saptamana am trecut pe Mass-Tech de la Msuclepharm...cam devreme sa vorbesc despre rezultate, insa gustul este mai bun decat ciocolata de la ON.
si mai am ceva Creactor, tot de la Muscletech ramas.

Pe langa ce iei tu, ti-as recomanda un Animal PAK si eventual un pre-workout ceva in caz ca vrei si un mic pump.

Bio:
http://proteinoutlet.ro/animal-pak-44-packs
http://proteinoutlet.ro/......-mass-54kg
http://proteinoutlet.ro/muscletech-mass-tech-32kg
http://proteinoutlet.ro/muscletech-creactor

| AlexAVR explică:

Sunt tipul de om ectomorf. Orice aș mânca / orice supliment aș încerca. absolut nimic.
55 de KG, am luat foarte mult în forță în cele 8 luni, dar nu și KG.
Mese am 3-4 pe zi (în general 3), inclusiv o gustare (foarte rar 2).
Programul meu este unul foarte bun, te asigur de asta. Fiecare cu părerea lui, dar crede-mă că este un program pus la punct.
În afară de Serious Mass..alte suplimente? Eventual + Link