| Adry05 a întrebat:

Cand e cel mai bun moment din zi sa faci sport? Considerand ca vrei sa slabesti. Si cum e mai bine, inainte sau la un timp (sa zic o ora-2) dupa masa?

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

Stii, dupa ce am reusit sa slabesc un numar semnificativ de kilograme, am inceput sa nu mai cred unele treburi, anume ca nu trebuie sa mananci zahar sau sa nu mananci la o anumita ora si asa mai departe. Important e sa fii in deficit caloric. La fel si cu sportul. Nu stiu daca exista un moment din zi universal valabil, unul in care sa slabesti eficient si care sa fie acelasi pentru toti. Pentru ca, dupa cum stii, toti suntem diferiti. Spre exemplu, eu sunt setat sa nu dau randament prea bun dimineata. Am pierdut foarte multe meciuri la tenis cand eram programat la primele ore si, pe langa asta, observ eu ca nu ma simt ok. Pe cand, la pranz si mai ales spre seara, ma descurc de zece ori mai bine. Jogging prefer sa fac la pranz sau seara, iar exercitiile (plank, genuflexiuni, flotari, etc.) le fac noaptea, dupa ora 00. Asta desi am citit in unele articole ca cea mai buna perioada ar fi dimineata. Legat de mancare, la fel, unii spun ca e mai bine inainte, ca organismul arde mai eficient grasimea, altii ca e bine dupa ce ai mancat, pentru a scapa de caloriile acumulate. Unii, tot la tenis am observat, nu pot sa joace absolut deloc daca au mancat inainte, pe cand eu nu am nicio problema, ba chiar ma simt mai viguros daca am o oarecare senzatie de satietate.
Ce vreau sa iti spun este ca ar trebui sa experimentezi, sa vezi tu in ce perioada din zi esti mai eficient. Degeaba te scoli de dimineata, mort de somn, si dupa 2 minute pe banda esti lesinat. Sau poate, din contra, seara esti obosit, iar dimineata plin de energie. Fa sport, cat de mult poti, si, dupa un timp, cu siguranta vei observa ce program ti se potriveste.

16 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu exista asa ceva,omul cand in evolutia lui cand i scadea glicemia si simtea ca i este foame cauta de mancare,indiferent ca era dimineata,dupa masa,seara,fomea nu tinea cont de asta,nu exista nici un studiu care sa infirme ceea ce afirm, omul nu facea maratoane,nu alerga ca nebunul,omul facea sprinturi mult mai sanatoase si mergea mult pe jos,asta am facut pret de milioane de ani,de asta recomand sprinturi si mers mult pe jos, nu conteaza cand faci sport, organismul se foloseste de resurcele lui cand nu consumi carbo, revenind la carbo e bine sa faci sport dupa ce manci fructe, legume, banuiesc ca asa faceam si atunci, la culturism treaba e sa consumi proteine apoi culturism

| StrongHeart a răspuns:

Dimineata la 4:30 cand toata lumea doarme.(glumesc laughingsau nu?)
Important e sa faci miscare,pe stomacu' gol-gol nu prea merge, macar un fruct ceva inainte.
Important este sa faci miscare, daca poti dimineata e si mai bine.
De asemenea, nu te feri de ploaie/ninsoare. Daca esti imbracat bine, nu o sa ai probleme.Conditiile mai grele o sa iti faca corpul mai rezistent in timp.
Succes!

| roximm a răspuns:

Eu stiu ca seara nu e bine, eventual doar cu cateva ore inainte de culcare. Niciodata sa nu faci sport pe stomacul gol, dar nici chiar dupa ce ai mancat. Si nu uita sa lasi o zi pauza intre zilele in care depui mult efort.

| Sn4k3 a răspuns:

Cand vrei tu, n-are niciun efect ora la care faci sport.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Mai spre dimineata, daca faci sport seara o sa fii in priza si o sa adormi greu.

| Adry05 explică (pentru roximm):

De ce sa nu fac pe stomacul gol? Chiar am facut azi asta laughing

| RAY a răspuns (pentru roximm):

Desi stramosi nostri stateau infometati seara ca le era frica de bau, bau

| RAY a răspuns (pentru Adry05):

Pai si maratonisti ce fac? ei alergand asa mult corpul lor isi consuma energia si trec pe consum intern, tu manca ceva gen miere, de ce nu

| Cristea468 a răspuns:

Deci umm..., dacă chiar vrei sa faci sport si vrei o anumită ora, atunci iti recomand 2 perioade ale zilei. Dimineața la 5 o alergare de minim 2 km apoi urci mereu, iar daca ai si un job ajuta si mai mult ca la 8 esti fresh sau seara pe timpul verii undeva de la 6-7 iar iarna dupa masa pe la 3-4 sa prinzi lumina zilei, insa toate astea daca nu ai sala de fitness si alergi afara, dar daca ai poti face si seara de la 6-7 sport ca si cum ai face vara de la aceeasi ora. Foarte important!
Este alimentatia, trebuie sa faci deficit de calorii(sa mananci mai putin ca inainte) trebuie sa te abtii de la mesele fixe si sa mananci tot timpul foarte putin, sau poti sa nu mai mananci dupa ora 6 seara cum vrei, apoi foarte important din nou este faptul ca inainte de a alerga, sa lasi o pauza de 2 ore de la ultima masa si momentul cand incepi sa faci sport, adica mănânci acum si faci sport doar dupa 2 ore.

| Endoryus a răspuns (pentru Adry05):

"De ce sa nu fac pe stomacul gol? Chiar am facut azi asta" Cine te-a invatat prostia asa? Daca vrei sa ai un atrenament bun de ceva, trebuie energie. Daca nu mananci, de unde energie? Nu se face pe stomacul gol nimic.

| Adry05 explică (pentru Endoryus):

Nu neaparat ca m-a invatat cineva, da parca culmea, ma simt mai energica inainte sa mananc, sau cel putin azi asa a fost. De obicei daca am timp sa fac dimineata fac inainte sa mananc, parca am mai mult chef de miscare. Dar daca e asa gresit ma opresc, de aia am si intrebat, sa stiu daca e bine sau nu.

| Endoryus a răspuns (pentru Adry05):

Nu ies sa alerg pana nu mananc ceva. Si asa, astept 20 de minute pana ies la alergat. Nu mananci si gata, dai cara tone. Daca intelegi ideea. Lasa la fel. Mananc cu 2 ore inainte + 2h dupa. Cum am zis, trebuie energie. Poate ai avut energie, nu cred ca minti. Dar daca ai continua si o saptamana asa (pe stomacul gol) ai sa vezi ca nu e bine deloc.

| Endoryus a răspuns (pentru Endoryus):

La sala la fel "

| mgtow a răspuns:

Dupa ora 2 pm si inainte de 7 pm seara. 2h e suficient. Vara nu conteaza orarul

| ForeverAlone97 a răspuns:

Hmm. Eu am momente când fac și dimineața, și seara

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Testeaza si vezi când merge pentru tine, Nu toti suntem la fel acum conteazã si ce miscare faci. Antrenamentul de dimineata are si avantaje si dezavantaje.
Avantajele ar fi ca iti face o disciplinã, poti dormi mai rapid noaptea etc. Dar rezervele de glicogen nu pot fi intotdeauna pline, poate nu dai randament atât de mult in primele 2-3 ore de la trezire ca esti incã adormita. Poti avea accidentari din cauza asta. Dar slabitul are legatura doar cu alimentatia sportul mai putin, daca faci doar pentru mentinere/slabire e chiar bine la inceputul zilei. Ceva Mai intens si care iti trebuie focus nu prea cred.

Întrebări similare