| Lioana a întrebat:

Care e cel mai bun moment al zilei pentru a face sport? Seara sau dimineața? Voi faceți? Daca da, când și ce fel de sport faceți?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Nu conteaza neaparat cand faci sport, totul e sa faci. Miscarea e extraordinara pentru corp in orice moment ar fi facuta ea.
Se zice ca dimineata miscarea pune singele in miscare, si pregateste corpul pentru provocarile de peste zi, iar din acea cauza corpului sa ii fie mai usor de facut ce are de facut in acea zi. Creierul e mai bine oxigenat, si poate sa creasca capacitatile lui de-a lungul zilei.
Seara, miscarea detensioneaza organismul de tensiunile acumulate peste zi, si il pregateste foarte bine pentru somn, pentru ca e unul din cele mai bune somnifere, e indicata celor care nu pot dormi.
Eu fac seara, o tura de minim 10 km cu bicicleta cand sunt ocupat, sau 30-35 de km cand sunt mai liber. Vara imi place adesea sa dau o fuga cu bicla pana la lacul Morii de linga Bucuresti, aflat la 18 km de mine, fac o baita ca sa ma racoresc, si apoi ma intorc acasa

19 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cardio =dimineata, dar nu pe stomacul gol, dupa ce ai mancat ceva carbo, de exemplu o lingura de miere sau un fruct

culturism este foarte bine seara dupa ora 5, din nou si in cazul culturismului avem nevoie de carbo

Din pacate eu nu fac sport dar sunt dependent de dulciuri, recomand macar mersul pe jos 2, 3 ore pe zi si o dieta la inceput bogata in proteine

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

"o dieta la inceput bogata in proteine"
Si proteinele ridica mai mult insulina, la un moment dat daca duci libsã de carbohidrati in sânge o sa faci exces cu o asemenea dietã, carbohidratii complecsi si legumele, poate chiar o dieta aproape veganã cu cât mai putinã carne ajuta mult mai mult, dieta Ducan sau habar nu am este doar un mare rahat.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Oare de ce nu citesti propozitia pana la capat, la inceput de dieta, primele 2, 3 saptamani apoi incepi cu carbo=legume multe

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

O cantitate optima de proteine contribuie la mentinerea sub control a glicemiei. Chiar daca vei consuma mai multe proteine decat este recomandat, nu iti va fi crescuta glicemia.

| aXy99 a răspuns:

Oricare, important e sa faci. Eu merg la sala de 5-6 ori pe saptamana, stau macar 2 ore pe zi. De regula fac seara (intre orele 17 si 22), dar mai exista si exceptii in care fac dimineata sau la pranz din lipsa de timp.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Incearca sa stai mai putin de 2 ore... de preferat 1 ora. O sa progresezi mai repede. 2 ore e prea mult.

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

N-am timp sa fac prea multe intr-o ora laughing
Nu imi place sa iau pauze mai scurte de 1 minut.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Eu prefer pauze de 2 minute. si cand fac pentru forta, de 3-4 minute.
Daca nu ai timp inseamna ca faci prea multe serii... mai bine alegi exercitii mai grele si mai putine serii.

Spre ex. la biceps sunt suficiente 8 serii, 2 exercitii (4 serii fiecare).

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

De regula de 2 minute fac si eu, am spus minim 1 minut. Fac 7-8 exercitii a cate 4 serii + cateva superseturi/dropseturi. Nu sunt suficiente 8 serii la biceps, pentru mine nu. Nu se vede ca imi antrenez bicepsul cand faceam asa happy

| aumih16 a răspuns:

Nu conteaza! sport trebuie tot timpul sa faci! chiar nu are importanta! la sala nu e bine sa mergi! depinde eu zic ca stai degeaba si nu faci mare lucru sau daca iti place de exemplu herbalife! poti incerca! nu este vazut bine ca e o afacere mlm unde se produc diverse schimbari de club si de persoane chiar! nu iti recomand daca nu doresti! dar sunt persoane care doresc! ca le place! fara sa stie ce ii asteapta pe urma! bani o gramada! si din pacate nu ajungi usor ceea ce tu iti doresti asa de mult! adica o functie in cadrul clubului!

| aumih16 a răspuns:

La herbalife e cam ca la amway zepter avon etc ca doar si astea sunt mlm-uri!

| Lioana explică (pentru aumih16):

Cum am ajuns de la sport la Herbalife? Acelea sunt produse pentru slăbit. Eu nu vreau sa slăbesc. Și dacă aș vrea nu as alege sa o fac prin sport, iar prin Herbalife nici atât.
Sport vreau sa fac ca sa am rezistenta fizica și să mă păstrez in forma.

| aumih16 a răspuns:

De fapt la orice produs! parerile sunt pro si contra!

| aumih16 a răspuns:

Daca ma crezi nici eu nu stiu! de ce sunt considerate produse de slabit! fiindca nu sunt! ci de mentinut!

| aumih16 a răspuns:

Tot miscarea e baza! ce sa faci! nu ai ce sa faci! nici dietele curele! nu sunt bune! pai ce faci renunti la anumite alimente! ca sa mananci mai sanatos! si functioneaza asta! ma indoiesc!

| Lioana explică (pentru aumih16):

Nu te îndoi! că asta e soluția. Dacă vrei să slăbești, ai grija ce mănânci!
Cine crede că slăbeste prin sport se inseala. Rezultate vizibile nu se pot obține. De ce? Pentru că pentru a face sport trebuie sa mănânci consistent pentru a avea energie. In plus îți poți crea obiceiul de a manca așa, și o vei face și după ce te lași de sport. Iar atunci vine efectul opus: te îngrași. Am avut tata fost sportiv care a ajuns profesor de sport și avea peste 100 kg.

| aumih16 a răspuns:

Corect aici ai dreptate! si ca sa revin la herbalife! pot sa zic spun ca ma deranjeaza! sistemul asta al lor! dar si pozitivitatea de care dau dovada! ma scoate din pepeni! pe bune! ba eu nu am zis spus sa nu fii pozitiv! foarte bine! dar ce este prea mult e prea mult! imi pare rau pentru ei! dar nu vor reusi chiar foarte multe persoane sa convinga! sa consume produsele astea! si apoi sa ii oblige sa ramana daca doresc! ei stiu doar sa insele clientii! e ceva firesc pentru ei! normal sigur ca da! dar lasa ca si oamenii sunt prosti ca le dau nas! si nu i-au masuri! dar banuiesc ca nici nu pot! din cauza intereselor financiare exagerat de mari! asa este peste tot! si la zepter amway avon! toate sistemele mlm! multi level marketing adica!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cate stiu intre orele 16:19 adrenalina e la maxim, din cauza bioritmului propriului corp, asta inseamnã ca ai ce-a mai mare energie din zi. Oricum este o orã perfectã zic eu, dimineata prea mahmur, la pranz e prea cald, seara incurcã daca folosesti cafea sau energizante etc
Depinde de fiecare testeaza si vezi când e cel mai ok pentru tine, si ce program al zilei ai... eu fac salã 2 zile pe sapt (fortã si o datã panã nu mai sunt in stare de nimic, nu mai ies 2-2, 5 ore) si tenis de masã/teren fotbal, street workout, yoga/mobilitate când imi amintesc, care e cea mai importantantã :’(

| Andwta a răspuns:

O perioada am facut dimineata si in alta per seara. Dupa cum te simti tu mai bine.