| Adyy5 a întrebat:

Care sport te ajuta sa cresti mai mult in înălțime dintre handbal si înot?

37 răspunsuri:
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Niciunul. De crescut cresti atat cat ai fost programat/a genetic.

| Drimmero a răspuns (pentru andreia67):

Fals! daca faci sport de performanta,, te dezvolti foarte mult, inotul e primul care te dezvolta mai mult decat sala, iti pune masa musculara si te si inalta, e cel mai bun sport pentru performanta ta corporala.

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Are dreptate, inaltimea este mostenita genetic, nici un sport nu te inalta

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

E si genetica un factor, dar sportul te ajuta foarte mult sa te inalti, uita-te la baschetbalisti, la inotatori, la handbalisti cat de inalti sunt, crezi ca sportul nu i-a ajutat?

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Uita-te la baschetbalisti, la inotatori, la handbalisti cat de inalti sunt
copii de mici sunt selectati si integrati in acel sport simplu, cei care inoata sunt si de inaltime mai mica si cei care joaca handabal la baschet sunt selectati cei mai inalti copii, fotbalisti mici de inaltime de ce sunt? boxeri? etc
in proportie de 80% e genetic iar restul depinde de primi anii de viata

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Fotbalul nu are legatura cu inaltatul, acolo alergi dupa minge, ai picioarele mari de la fotbal, in schimb.

Iti spun eu, geneticul conteaza, dar cand faci un sport in care te dezvolti, atunci te-ai dezvoltat foarte mult

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Dezvoltarea e una cresterea in inaltimea e alta, degeaba bagi culturism ca nu vei creste deloc, daca fata e la pubertate ea va creste natural ca asa e normal, inaltimea este determinata de multi hormoni nu de sportul practicat

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Chiar acum am vazut pe net ca exista un barem de selectie, copii inalti sunt promovati logic ca ei devin mai inalti ca majoritatea https://www.petitieonline.com/forum/127992

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Sportul te ajuta la dezvoltare si la crestea inaltimii, e un stimulent perfect.

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Esti incapatanat rau, sportul nu poate influnta ceva genetic, daca asa ar fi sportivi ar creste toata viata lor, nu toti oamenii inalti au bagat sport, asta e ca daca ai spune ca devi blond din brunet facand sport, nu poti influenta din exterior ce e programat genetic, cum isi este scris asa va fi

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Cunosc cazuri unde plozii unora erau foarte inalti, avand in vedere ca parintii si tot familionul lor era neam de liliputan.

Raman la ideea mea ca sportul te ajuta sa te inalti, nu toate sporturile ci anumite tipuri de sport.
Uita-te cat de inalti sunt baschetbalistii, dar toti, nu-mi spune ca toti au predispozitie genetica buna,, aia au 2 metri toti de acolo.

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Incapatanatule tu nu vezi ca exista un barem de inaltime, exista tot felul de combinati ala poate mosteni o gena de la bunicul lui sau pur simplu asa a fost sa fie, nu te inalta nici un sport ca pitic nu te baga nimeni in baschet, handabal asa ca astia nu au sansa simplu, daca eu selectez doar copii mai inalti ca majoritatea nu vor fi aia mai inalti ca majoritatea dupa pubertate? fiecare sport are un barem de selectie, isi repet de ce nu cresc toata viata?

| sorinake a răspuns (pentru Drimmero):

Inotul si Voleiul.

Sunt de acord cu tine, sportul este un factor foarte important in dezvoltarea armonioasa a corpului. Si da, practicarea unora dintre sporturi te pot ajuta sa cresti in inaltime.

Fara suparare RAY, conteaza geneticul insa cand geneticul nu te ajuta sportul o face.winking

| Adyy5 explică (pentru RAY):

Stii...Am o prietenă care in urma cu cativa ani era destul de scundă. Nici părinții ei nu sunt prea înalți(nu ca ea si diferenta e mare).
Face handbal de 2 ani (acum are 16)si s-a înălțat 15-20 de cm.
Are 1.80 si ceva.
Deci? happy

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

E o limita de crestere, doar nu ar ajunge la 3 metri
Multi se duc la baschet, inot, volei pentru a se inalta, ala e realul motiv!

| RAY a răspuns (pentru Adyy5):

Deci era la pubertate e ceva normal, acum mai creste?

| RAY a răspuns (pentru sorinake):

Repet intrebarea de ce nu cresc aceste persoane toata viata? daca sportul determina inaltimea

| Drimmero a răspuns (pentru sorinake):

Nu vrea sa inteleaga realitatea!

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Acuma o intorci, limita de inaltime? de ce ar exista asa ceva daca sportul a determinat cresterea in inaltime? ce anume determina asta? nu genetica asta, adn ul nu poate fi influentat, la ora de biologie multi adormiti erau, sti cate procese sunt implicate in crestere?

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Nu e nici o realitate, de ce sportul nu determina cresterea in inaltime dupa pubertate?

| sorinake a răspuns (pentru RAY):

Citeste evolutia corpului uman : http://www.descopera.ro/......l-mai-mult

Acestea sunt intervalele.
Deci nu cresti toata viata ci doar pana in adolescenta si inclusiv in aceasta perioada.

| RAY a răspuns (pentru sorinake):

You can determine the heritability of your height by estimating how similar your height is to your relatives. Scientific American reports that genetic factors determine approximately 60 to 80 percent of the difference in height between persons. A study in "Twin Research" reports that the heritability of height is relatively constant throughout eight "affluent Western" populations. The study shows that the heritability of height may be as high as 87 to 93 percent in Western populations like Italy and the Netherlands.

| RAY a răspuns (pentru sorinake):

Eu am intrebat altceva, nu intervalul de crestere

| Adyy5 explică (pentru RAY):

Sportul te ajuta sa cresti doar in perioada adolescenței.Te poate ajuta sa te înalți cu cativa cm pana la un moment dat. Daca sportul nu ajuta la crestere de ce sunt numeroase persoane care practica un sport tocmai din acest motiv si au parte de rezultate?
Si nici bunicii acelei prietene nu erau atât de înalți.
S-a înălțat asa mult doar de cand face handbal si da, in ultimele 2-3 luni a mai crescut în inaltime.Cam mare coincidenta, nu? laughing

| Adyy5 explică (pentru RAY):

Ai spus ca e genetic.Acest caz iti cam contrazice opinia, nu?
De ce esti asa obsedat sa ne demonstezi ca gresim?
Poate tu gresesti.
Adica... daca tu ai avea dreptate nimeni n-ar mai face sport pentru a se inalta.

| sorinake a răspuns (pentru RAY):

RAY, am la activ 12 ani de Hockey, am practicat de asemenea inotul si ceva judo. Am fost intotdeauna o fire sportiva. Eu prin ceea ce am facut si prin ceea ce am vazut in jur (gandeste-te ca am avut zeci de colegi si m-am intersectat cu sute de sportivi) sportul ajuta in dezvoltarea armonioasa a corpului, inclusiv a inaltimii.
De asemenea, sotia care a terminat Fizica si Sport si este personal trainer cat si profesor de educatie fizica, sustine ca sportul ajuta in dezolvarea corpului cat si in cresterea in inaltime.

Poate gresim noi si cercetatorii astia au dreptate. Sau poate adevarul e undeva la mijloc big grin

Totusi, chiar acum doua zile niste cercetatori americani spuneau ca in urma nu stiu ce cercetari facute, noi barbatii visam noapte cu preponderenta... barbati!

Unii cercetatori sunt cam pe langa.

P.S. Am zis, conteaza si factorul genetic. Dar procentul ala nu stiu cat este de exact.

P.S. 2. Si daca consideri ca sportul nu te ajuta in inaltime, practicand un sport iti confera o stare de bine si sanatate. Si macar atat si tot esti castigat.

| RAY a răspuns (pentru Adyy5):

Haaaaa sunteti glumeti toti,nu tu intelegi ca exista un barem de selectie in handabal,fata era mai inalta pentru varsta ei atunci,nu spun sa nu faci sport dar nu determina doar sportul inaltimea si somnul,o dieta bogata in grasimii,proteine,legume, fructe, lipsa stresului, poate a mostenit gena tataului, 2, 3 luni clar a fost pubertatea, de atunci de ce nu a mai crescut? de ce nu a crescut de la bun inceput?

| RAY a răspuns (pentru sorinake):

Eu nu spun sa nu faca sport,ba da sa faca sport decat sa freaca menta pe cs,sunt copii au energie sa se joace sa fuga sa fie cum am fost noi,eu ma jucam toata ziua pana noaptea cu prieteni, vezi ca si o dieta bogata in grasimi,proteine,legume,fructe ajuta, somnul, lipsa stresului, eu nu spun ca nu ajuta dar cat conteaza nu putem stii, fiecare individ raspunde diferit, daca luam 5 subiecti si le punem sa faca culturism vom obtine rezultate diferite fiind acelasi antrenamente, alimentatia conteaza in primi anii =vezi copii din africa

| RAY a răspuns (pentru Adyy5):

Eu am spus ca da genetica conteaza in proportie mare, studiile dovedesc ca conteaza in proportie de 80%,eu nu sunt obsedat sa demonstrez nimic,faci sport pentru sanatate nu pentru a te inalta,daca sportul ar inalta nu ar exista sportivi mici de inaltime, ca fata sa intri la handabal exista un barem si ca baiat la baschet, inseamna ca ceea ce inveti la scoala e gresit, numai te du la scoala e gresit, ce am scris eu apare in manualul ala de biologie, oricine care a trecut pe la ora de biologie stie ca adn nu poate fi influentat extern

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Atunci e mecanismul de crestere, dupa 21 de ani barbatii nu mai cresc, asta e scris.

Dar eu altceva vreau sa-ti spun, mai lasa studiile scrise in carti, mai uita-te si vezi cazurile reale existente, alea conteaza cel mai mult!

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Esti comic atat spun, asta nu dovedeste deloc ce am intrebat eu

| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Aici sunt de acord cu Ray. Fac 14 ani luna asta, am 187-188 cm inaltime si nu am practicat niciun sport, nici macar orele saptamanale de la scoala din cauza unei probleme de sanatate. As fi putut avea in jur de 190 cm daca mancam sanatos, dormeam mai mult si faceam sport de performanta? Poate. Dar mai mult de 2-3 cm nu cred ca as fi avut.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Cred ca cel mai interesant e linkul asta pus de Ray: http://www.livestrong.com/article/295067-what-makes-people-grow-taller/
care arata ca desi genetica e predominanta ca pondere nu este singurul factor implicat, mai sunt si altii (hormonali in principal). Iar aici fiecare organism reactioneaza diferit. In plus cresterea poate avea loc doar inainte sau in timpul pubertatii. Iar cu genetica e o "loterie", persoane care mostenesc aceleasi gene (frati) pot avea diferente mari de inaltime chiar daca niciunul nu a practicat vreun sport. Nu sportul in sine determina cresterea in inaltime (cel practicat ocazional determina cel mult o dezvoltare mai buna) ci sportul in exces/de performanta poate duce la o crestere in inaltime mai mare decat cea "programata" genetic prin perturbarea mecanismelor hormonale naturale ale persoanei respective. Iar aici iar difera de la caz la caz. Iei 2 persoane de exact aceeasi varsta si inaltime la inceput si le supui aceluiasi regim de viata (alimentatie, odihna) si antrenament, dupa cativa ani vei obtine rezultate diferite. Sunt persoane scunde care erau scunde cand s-au apucat de sport si tot scunde au ramas, altele au crescut dar nimeni nu poate estima cat ar fi crescut daca nu au facut sport. Stiu n exemple care arata clar ca nu e o reteta sigura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inot si baschet.

| HugeHulk a răspuns:

Handbal

| Seewk_Skrool_1985 a răspuns:

Handbal dar si baschet-u