| sow12 a întrebat:

Care sunt cele mai bune suplimente, pret/ calitate?

9 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Pieptul de pui si ouale

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu uita de cașcaval laughing.

| sow12 explică (pentru BuLaNNNeL):

M am corectat?, cred ca mă gândeam în alta parte când am scris prima data?

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru sow12):

După cum vezi ti se recomanda doar mâncare. Stii de ce? După întrebarea pe care ai pus-o e clar ca esti începător si nu ai habar de alimentație reala si "restul tacâmului". Invata sa mănânci nu cred ca ai 100+ kg ca sa-ti fie greu sa iti atingi cele 2g/kg. Alimentele scrise de băieți au ~23g+ de proteina/ 100g, 1 ou mare are 7g de proteina. Poti sa adaugi lapte, e lichid, îl bei (mult mai usor de digerat decat mâncarea solida), 3.3g proteina/100ml daca nu ma înșel. Ai de unde lua proteine, n-ai nevoie de suplimente.

| anonim_4396 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

2g/kg Corp este natural nu dopat, nici sportiv de performantã cu +3500kcal pe zi? Cu ce il ajuta o cantitate asa mare de proteine, de aceea sunt si firmele de suplimente, sã facã bani de pe incepatori care nu pot usor sã adune atâta proteinã care Oricum nu se absoarbe in muschi.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am inteles ce vrei sa zici? 2g/kg Este recomandarea in cărțile de specialitate. Si eu personal am consumat pana acum vreo 2 luni (sa zic, nu stiu exact) 1, 5-1, 7/kg, acum am trecut la 2g sa vedem daca se simte diferenta. Unde am zis eu ceva de natural/dopat? 3500 consuma un sportiv de performanță? Ba da-ma dracu, fac performanță fără să știu. laughing. Aceste standarde diferă de la individ la individ, activitate, sex, job, vârsta, activitatea in afara jobului si etc. Uite, eu consum ~3200/zi si am doar ~76kg la 1.72. Ca se absoarbe toata, ca Nu, mai bine ca surplusul (daca exista) sa fie eliminat decat organismul sa-i duca dorul macronutrientului.

| anonim_4396 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Eu am avut acum 2 ani, 77kg tot la 1, 72cm pe atunci consumam cam tot 2g/kg.
Acum am 82kg si consum 80-120g de proteine, nu vad nici o diferentã, doar ca am schimbat antrenamentul, caloriile le consum mai mult din carbo. Masa musculara am pus fara nici o problemã...
https://youtu.be/xRvLDMn0ZyY
https://youtu.be/QvEznqZWYwU

| HadesSs a răspuns:

Carnea de vita
Carnea de pui
Oua, branza, etc

| justmemari a răspuns:

Buna ziua,

Recomand ca suplimentele de orice fel sa fie administrate numai cu recomandarea specialistului; nu poti lua suplimente pe baza a ceea ce ai citit pe undeva, faci mai mult rau, iti pui sanatatatea in pericol.