| Albert272757 a întrebat:

Care sunt șansele să ajungi la 1.75 tatăl având 1.73 mama 1.61.Și baiatul la 15 ani și 5 luni 1.67

10 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Doar prin practicarea unui sport: baschet, volei, înotul ajuta foarte mult pentru creșterea în înălțime. Dacă nu dorești să faci un astfel de sport, posibil să fi undeva la mijlocul înălțimilor părinților tăi, nu poți influența gena alor tăi. Îți recomand să practici un sport și poți fi înalt mai mult de 1, 75.

| Albert272757 explică (pentru MihaelaDart):

Ce părere ai despre kickboxing și tracțiunile la bară? Crezi că pot să ajute in acelasi mod ca baschet-ul?

| MihaelaDart a răspuns (pentru Albert272757):

Anumiți ortopezi spun că acest sport poate stopa creșterea și pune presiune pe oase. Nu știu cât de adevărat e, căci nu am fost atrasa de acest sport. In schimb eu am făcut baschet, înot și mersul pe bicicleta care de altfel ajuta. Am părinții: tatăl 1, 83 și mama 1, 71 și eu am 1, 77 o înălțime destul de satisfăcătoare pentru o fată.
https://naturapentrusanatate.com/sporturi-crestere-inaltime/

| AnastasiaK a răspuns (pentru MihaelaDart):

Stai linistita, nu e adevarat ca acel sport poate stopa crestetea. La fel cum este TOTAL FALS ca baschetul, inotul sau voleiul ajuta vreun pic cresterea. Inaltimea este detetminata 80% genetic, iar in rest influentata de stilul de viata (nu la baschet ma refer aici, ci la somn, nutritie, factori de mediu, activitati fizica... ORICE fel de activitate fizica). But still, 80% genetic...

P.S. In caz ca-ti scapa detaliul, inaltimea ta e fix media inaltimilor parintilor tai (183/2+171/2=177). Deci degeaba te stresezi cu baschetul, inotul si bicicleta ta ca tu singura dovedesti ca n-au ajutat cu nimic.

P.P.S. Nu, inaltimea nu se calculeaza ca medie aritmetica si nu se cunoaste o metoda de a fi "prezisa" asa ca e posibil sa fie intrecuta inaltimea parintilor, dar faza ca baschetul/inotul/voleiul ar ajuta tot o prostie e.

| MihaelaDart a răspuns (pentru AnastasiaK):

Iti accept parerea desi consider ca nu este o prostie si nici fals, sunt atatia studii dovedite stiintific ca si sportul ajuta pentru cresterea in inaltime. Sunt atatia sportivi cu parinti minioni, sunt multe de dezvoltat. Atat si medicii recomanda practicarea unui sport, caci ajuta pentru sanatatea omului.

| AnastasiaK a răspuns (pentru MihaelaDart):

Faci parte din categoria analfabetilor functionali? Tocmai ce am zis ca sportul ajuta, DAR orice fel de sport, orice fel de miscare. In esenta, un stil de viata sanatos te ajuta sa-ti atingi potentialul maxim de dezvoltare (care are treaba cu genetica), in timp ce unul nesanatos te poate impedica sa te dezvolti. (deja am zis chestiile astea) Dar de aici pana la a spune ca baschetul te inalta e cale lunga. E genul de prostie pe care o spune unul care nu e in stare sa se gandeasca ca la baschet au avantaje oamenii inalti, deci probabil sunt selectati cei inalti, asa ca ajunge la deductia tampita "baschetbalistii sunt inalti, deci daca faci baschet te inalti". Pe acelasi principiu as spune si eu ca daca te apuci de modelling devii automat frumos, dar am invatat sa gandesc. Anyway, nu exista niciun studiu care sa demonstreze ca baschetul/voleiul/inotul/un alt sport te face inalt. 80% tine de gentica, iar restul de mediu si sanatate. End of story, mai documenteaza-te!

| MihaelaDart a răspuns (pentru AnastasiaK):

Una e ca ignor mesajul ceea ce doresc sa subliniez esti un impertinent din moment ce te crezi pe internet iti iesi din minti si crezand ca prin jigniri ajungi departe. Documenteaza-te tu despre ce este analfabetismul si despre cele mentionate mai sus! Dupa vorbele astea esti un rahat cu ochi ce te crezi mare in intermediul online!

| anonim_4396 a răspuns (pentru MihaelaDart):

Am făcut basket până prin liceu, la modul profi, dar n-am mai crescut din a 6-a laughing nici eu, nici încă vreo 3 colege de echipă, care aveau tot în jur de 1, 50. Basketul nu înalță, doar e ales să fie practicat de oameni înalți.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gândește-te ce înălțime au bunicii tăi, că în unele cazuri moștenim mai multe de la ei decât de la părinți.

| laurentiutirei a răspuns:

Cresterea se opreste in jurul varstei de 20 de ani