| RAY a întrebat:

Cat de mult credeti ca conteaza alimentatia vs efortul fizic in ceea ce priveste slabitul?

6 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Dieta 85 % sportul 15 cam. Se poate slabi f bine si fara sport cu o dieta sanatoasa, insa invers fara o dieta corespunzatoare nu, ba chiar ne putem ingrasa cu sport cu tot.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Ma cam enerveaza numaratul calorilor

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Nu trebuie să numeri absolut tot, ci să mănânci cumva intuitiv...

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Daca te enerveaza inseamna ca nu-ti place, si asta este, mie imi si place sa ma joc asa.
Io calculez cam la fix cu mica eroare, cu proba practica adica verificat matematica cu cantarul, si la supe, cartofi prajiti, placinte facute de mine, mancare gatita, carne la cuptor, prajita, mici! Adica la chestii unde e cel mai complicat de calculat.
Sarmale, musaca, ardei umpluti, imi scot la 100 g produs/mancare cate Kcal, carbo si sare are. Apoi e simplu cate sute de g mananc, inmultesc. Sau daca e 80 g fac 0, 8 x cat e pe 100 g.

Pai de aia le scapa la astia de zic ca ba slabesc ba nu, ca nu calculeaza la tot. Pune asa din ochi, pai nu e asa. De ex un pateu de porc Bucegi are 191 K/100 g, unu de porc Antefrig are 280. Nu e ca pateu de porc are cam atat.
Si painile au diferit. Una are 223 alta are 289 K la 100 g. 289 e cea mai sus care am gasir paine, si 223 cea mai jos.
Si erorile se aduna.
Si o eroare de 235 K/zi duce la plus minus 1 kil pe luna. Sau la 120 K/zi in plus ai 3 kile la juma de an luate, dar le iei! Nu le dai.

Inca un pont, 1 g de proteina si carbo are 4, 1 K nu 4, 1 g de fat are 9, 3 nu 9.
Iau valorile de la carbo, prot si fat si le inmultesc cu 4, 1 si ultima cu 9, 3, adun si alea-s kcal reale, deci putin mai mult decat scrie pe produse.
Ca dovada ca exista un produs la mega unde Kcal sunt puse asa, daca calculezi, o sa-ti iasa cu 4, 1 si 9, 3.
Se numeste Placinta intinsa de turnu cu visine, e la pachet lung in congelator unde-s strudelele si fructele congelate in Mega Image.
Are 277, 9 K/100 g. Deci n-am scos eu varianta cu 4, 1 si 9, 3. Ei la majoritatea pun cu 4 si respectiv 9.

Plus ca multi nu stie sa faca cantarul la 7-10 zile sau cand il fac, il face si cu erori si de 0, 3-1, 5 kile. Hai un 0, 1 tolerez eroare.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca mananci intuitiv, te mentii tot intuitiv. Multi asa si-au luat-o "AAAAA, m-am ingrasat, fir-ar, cum dracu? Am luat 3 kile". Nu prea le simtea, abia la alea 3, 3, 5 a inceput sa simta, si le-a luat cam o luna de dieta dura ca sa le dea jos, aia e.
Ca in loc sa manance un 2200 ca sa se mentine, trebuia 1200.
Nu toti, dar multi si-au luat-o asa.

Mai ales aia care mananca de de toate, nu doar salate si ce trebuie, aia care mai baga si dulciuri, si altele, ca se baga, nu e problema daca te incadrezi in Kcal/zi, de aia trebuie sa ai controlul. Iar aia cu angajamentu` "toata viata mananc doar ce trebuie", e naivitate, nu stii cum vei gandi si simti peste doua zile, damite toata viata. Bagi orice doar cu control de kcal.

| ruddy a răspuns:

Dupa ce stii nr de calorii pentru a slabi, te tii de dieta. In momentul in care observi ca nu mai slabesti, poti incepe, sau creste cardio. Daca scazi mai mult de 1900 calorii pe zi, o sa te simti obosit, fara chef. Asa mai bine cresti cardio.

Întrebări similare