| Anddreeaaada11 a întrebat:

Ce beneficii aduce săritul corzii?
- Slăbeşti la picioare?
- Iţi subţiază glezna(aşa auzisem)?
- Ajută la înălţat?
Aş vrea mai mult răspunsuri de la cei ce au încercat şi au simţit pe pielea lor, ca să zic aşa sau cei ce ştiu de la alţii care tot au încercat si au văzut ori se pricep la lucrurile astea, nu vorbe spuse de pe net, forumuri, ca aşa m-am uitat şi eu şi am găsit răspunsuri gen cele de mai sus. Mulţumesc!

5 răspunsuri:
| frikk a răspuns:

laughing) orice miscare duce la slabit(sau mai pe intelesul tau efort).nu conteasa ce este doar miscare/efort sa fiewinking

| MrAngelus a răspuns:

Beneficiile acestor exerciţii fizice

1. Îmbunătăţesc activitatea cardiovasculară - Potrivit instructorilor, joggingul nu este unica activitate fizică benefică inimii, săritul coardei reprezentând o altă formă de exerciţiu, prin care se exercită presiune "pozitivă" asupra inimii.

Aceştia afirmă că, după câteva săptămâni de sărit coarda, nu vom mai simţi că obosim după ce facem mişcare şi nici nu vom mai gâfâi după ce urcăm scările. Acestea fiind primele semne care indică instalarea unei bune condiţii fizice.


2. Ajută la pierderea în greutate - Săritul coardei combină arderea caloriilor în urma activităţii cardiace cu eliminarea caloriilor prin întărirea musculară. Această activitate asigură eliminarea kilogramelor în plus, prin activitatea muşchilor, de ardere a caloriilor.


3. Întăresc masa musculară - Dacă doriţi să arătaţi şi să vă simţiţi bine, dietele drastice şi cocktailurile din plante nu sunt soluţia, ci dezvoltarea musculaturii, deoarece un corp arată bine în momentul în care este tonifiat. Săritul coardei nu vă va asigura obţinerea unui abdomen cu pacheţele de muşchi, însă vă va întări musculatura, deoarece această activitate presupune forţă fizică.


4. Ajută la întărirea densităţii osoase - Specialiştii susţin că săritul coardei nu numai că ne măreşte masa musculară, dar ne ajută să ne mărim şi masa osoasă, cele mai mari îmbunătăţiri făcându-se simţite în zona gleznelor, a picioarelor şi a şoldurilor. Astfel, prin această activitate preferată de copii reuşim să ne păstrăm oasele tinere


5. Îmbunătăţesc echilibrul corporal, deficitar mai ales în cazul persoanelor în vârstă.

Sursa: http://www.adevarul.ro/......97896.html

| denisa123456 a răspuns:

Saritul corzi 5 min.este echivalentul a 15 min.de alergat.si saritul corzi este cel mai usor sport si iti pune tot muschi in miscare in acelasi timp.bafta eu sar coarda pe fiecare zi 5 min, si in nici un caz nu cresti in inaltime de la saritul corzi, daca vrei sa cresti in inaltime joaca volei inot etc sau am gasit de curand aceasta pagina www.inaltime.com in care zice ca poti creste 10 cm in doar 7 saptamana cu ajutorul unor exercitii fizice si a unei diete nu stiu daca este adevarat eu vreau sa incerc, ca pana nu incerci nu ai de unde sa stii daca este adevarat sau nu.bafta

| Sergiu91 a răspuns:

Saritul corzii ajuta la cresterea in inaltime si la tonifierea masei musculare. Am procedat conform indicatiilor programul Cresterea in inaltime, al celor de pe www.inaltime.com si am reusit sa cresc 4 cm inaltime in 3 saptamani. Acum sincer nu stiu daca am crescut datorita saritului corzii, deoarece nu m-am bazat prea mult pe acest exercitiu, dar cred ca s-a datora in mare parte celorlalte exercitii aflate in program pe care le-am facut in casa.

| iwill a răspuns:

Eu iti spun de ce sar eu coarda, acum la 18 ani cu la fel de multa placere ca la 10 ani.Se intampla ca sunt mica am 1.52 si pe deasupra il mostenesc pe tata la constitutia corpului, el avand picioarele de la genunchi in jos mai groase si cum sunt mica. daca e sa ma ingras un pic la picioare mi se depune tot si nu-mi place, de aceea sar coarda cat de mult pot pentru ca ma ajuta.cu inaltimea nu stiu bine ce sa zic ...desi trebuie sa fi avut si coarda rolul ei numai ca nu am crescut brusc ...totul a fost treptat sa nu mai spun ca pentru mine fiecare cm conteaza. ceea ce-mi place de asemenea e ca m-a ajutat sa -mi mentin corpul drept ceea ce conteaza enorm de mult si sa nu mai spun ca-mi da energie pentru toata ziua *(daca sar dimineata).nu-mi permit sa merg la sala de cate ori vreau si compensez asa de bine cu coarda incat sunt multumita, bine o mai combin cu alergatu''' cu abdomenele, da tot ea ramane baza s sper sa pot sari coarda pana voi fi batrana.