anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce combinație de suplimente pentru sală vi se pare mai bună din următoarele, pe lângă alimentația ok pe care o am? Creatină+glutamină+complex de vitamine sau Creatină+un shake cu 17g proteine care conține si majoritatea vitaminelor?

3 răspunsuri:
| N0xEterniS a răspuns:

Cea mai importanta chestie e proteina, aia repara, nu o ai? Canci muschi.
Singurul supliment de pe piata care 100% functioneaza, a fost demonstrat si practic toti sportivi iau, este creatina ( proteina e la mintea prostului ). Ia creatina cu proteina. Cand iei proteina, fii mai atent sa fie cel putin 30 g pentru sintetizare, deja se pierde o gramada, mai ramai cu nimic din 17 g.
Vitaminele sunt bune, dar nu ajuta direct muschii.
Stai tu linistit cu glutamina, nu mai consuma bani degeaba.
De banii aia, ia-ti proteina mai multa sau fish oil in capsule, vitamine si minerale, nu te ingrijora de BCAAs, cand iti iei proteina, uitata-te sa aiba 5g de BCAAs.
Deasemenea in drumul tau, poate o sa dai si de booster de testosteron, nu te baga, sunt fake de la a la z. Toate cele care functioneaza ( gen SARMs, Steroids, Hormon de crestere, Testosteron, Diureticele etc ) sunt banate, ilegale, o caruta de efecte secundare.

| Sorin2k3 a răspuns (pentru N0xEterniS):

Până acum am luat creatină monohidrat micronizata, fish oil capsule, și produsul ăsta: https://www.naturalplus.ro/......gory/251/. (Ăsta ne dădea nouă sa bem după antrenament-am făcut atletism)
Acum vreau să iau Creatină + Elite whey de la Dymatize care are pe servire 25g proteina 5. 5BCAA, 2. 7leucină, fish oil și un supliment care conține 15mg zinc, vitamina A, E, C și seleniu cam 100% DZR din fiecare. Ce zici e mai bine ce vreau sa iau acum decât ce am luat până acum?

| N0xEterniS a răspuns (pentru Sorin2k3):

E mai bine acum. Tine-te de alimentatie si somn ( vorbesc serios, dormi 8 ore, fara exceptii ). Ah si tot timpul gaseste balant intre intensitate si volum.