| PsyhoChild a întrebat:

Ce exercitii ar trebui sa fac la sala daca nu am fost niciodata si am 0 experienta?
Am auzit ca ar trebui sa incep cu exercitii full body, dar ma depaseste, nici nu stiu care sunt alea.

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Full body asta cred ca se refera ca la primele antrenamente sa lucrezi tot corpul, adica sa faci diferite exercitii pentru piept, pentru brate, pentru picioare, pentru spate, sa faci un antrenament in care sa cuprinzi tot corpul, fara sa exagerezi cu seriile si repetarile pe o singura grupa, adica nu fac piept 2 ore ca apoi sa mai lucrez si celelalte grupe.
Pe de alta parte nu stiu cat de greu va fi cu febra musculara care dupa ce ai lucrat bine exercitiile iti va fi data peste tot happy
Exercitiile si cum se executa acestea ar putea sa ti le explice ori tutorialele de pe internet pentru incepatori ori cel mai bine un instructor al salii, pentru ca daca nu le executi corect te poti si accidenta sau ramane cu dureri.
Eu din alte considerente nu as face sala in aceasta perioada si anume datorita faptului ca se poate lua usor coronavirus acolo.

| siriusblack98 a răspuns:

Exercitii full body inseamna sa lucrezi toate grupele la o sesiune de antrenament. Gasesti pe Youtube ce si cum daca vrei cu adevarat sa le faci. Sfatul meu totusi este sa mergi la sala si sa platesti un instructor 1 luna - 3 luni ca sa intelegi ce ai de facut si cum se face corect un exercitiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Full body nu sunt exerciții, e o structură de antrenament, adică lucrezi toți muchii într-o singură ședință, de obicei astea sunt făcute pe 2-3 zile pe săptămână poate și mai multe. Dar alea sunt deja pentru avântați ce nu ai ce caută tu sa le încerci.

In primii ani de sala, doar testezi pe corpul tau sa vezi ce funcționează pentru tine, ar trebui sa te focusezi pe exerciții de baza cum ar fi împins la piept, împins la umeri(flotari/flotări la paralele), îndreptări, genuflexiuni și râmat/tracțiuni astea ar trebui sa-ti fie principalele obiective, sa pui cat de cat forță la ele(pentru ati forma bazele și a te feri de accidentări), și mai ales să înveți forma corectă, iar aia nu se învață în câteva zile trebuie sa repeți un exercițiu de 100-1000 milioane de ori sa devi bun la el. Iar cu cat avansezi mai mult. Cu atât o să-ți fie mai greu sa pui masa. Ori forta depinde de obiectivele tale.

Daca nu îți setezi un scop pentru care mergi la sala. Degeaba mergi de la un timp, trebuie să găsești un program care sa-ti placa. Și să te simți motivat sa-l faci la un moment dat.

Ți-ai putea lu-a un antrenor, numai că prea putini sunt buni și știu ce să facă(mulți nu știu nici ei cum sa execute toate exercițiile, care implica tehnica). Ai ieși mai castigat daca ai incerca sa înveți de la anunți sportivi de performanta. Și să vezi ce merge pentru tine. Binenteles după ce îți faci bazele. Ai trecut prin toate exercițiile și ști cum să le executi.