anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce exerciții sau dietă ar trebui pentru a avea un corp 6 pack, masa muscară? Am 14 ani 52 kg 1, 67 inaltime.
Sunt gata sa tot toata vara.

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu crezi ca-i mai importanta ca la 14 ani sa fii preocupat sa te dezvoltio armonios, peste tot?
Apuca-te serios de un sport, fa volei, handbal, ori inot, ajuta enorm sa te dezvolti armonios.
Cat despre diete, categoric nu, pentru ca ai nevoie de mancare sanataoasa, balansata din toate punctele de vedere.
Lasa dietele pentru cie mari, la varsta ta, este indicat sa alergi mult, sa te joci in aer liber, sa manaci sanatos sis a dormi 9 ore pe noapte (am spus NOAPTE, nu zi, adica culcat la 9-10 seara si dormit pana dimineata).

| randomgui a răspuns (pentru Violleta2022):

Da, 9 ore dar nu de la 10 9 de pe la vreo 12

| Violleta2022 a răspuns (pentru randomgui):

Categoric nu!
Somnul trebuie sa fie de la 9 sau 10 seara, cel mai tarziu, deoarece hormonii: serotonina si melatonina se produc in creier NUMAI in timpul somnului, intre orele 10 si 2 noaptea.
Culcandu-te dupa 12, pierzi deja peste jumatate din cantitatea care se produce si iti altereaza sanatatea.
Nivelurile scazute de serotonina sunt asociate cu dezechilibre mentale, cum ar fi schizofrenia, autismul infantil, tulburare obsesiv-compulsiva, hiperactivitate, depresie, stari agresive, migrene, stres si insomnie.

Aici ai explicatii medicale referitoare la acesti hormoni, atat de importanti pentru noi toti, cat si pentru tine, un copil in crestere care poate fii afectat daca nu respecti un program strict de somn.

https://www.sanatatedefier.ro/raportul-dintre-serotonina-si-fericire/
http://www.medicalstudent.ro/......ersat.html
http://www.romedic.ro/hormonii-fericirii-0P32657
http://epochtimes-romania.com/news/melatonina-hormonul-tineretii---198428

| DoarIntrebare a răspuns (pentru Violleta2022):

Am practicat 7 ani, Faza e ca am un strat de grasime si as vrea sa dau jos 4-5 kilograme cred ca ar fi perfect. Dar nu stiu prin ce metoda

| aXy99 a răspuns:

E irelevanta ora la care te culci, conteaza sa dormi 8 ore. Auzi, sa dormi intre 8 si 12, dar daca esti in Rusia ce naiba mai faci? Acolo este acelasi fus orar, desi nu ar trebui. Intr-o parte te culci la ora 18, intr-alta la ora 2 dimineata? laughing

Nu mai asculta toate bazaconiile astea. Mananca sanatos, fa miscare, renunta la fast-food, dulciuri, sucuri, mancaruri procesate si vei slabi.

| aXy99 a răspuns:

Degeaba elimini carbohidratii daca mananci multe oleaginoase (pline de grasimi). Trebuie sa fii in deficit caloric. Eventual poti cicliza carbohidratii.

| siriusblack98 a răspuns:

Toata vara insemnand astea 3 luni de vacanta presupun.Nu o sa faci mare corp in 3 luni de zile chiar daca esti slab si pe tine orice fibra musculara se cunoaste.O masa musculara mare iese din discutie prin urmare asa ca hai sa vorbim despre o forma fit cu six pack.Eu zic sa te apuci de calisthenics (gasesti pe Youtube daca nu stii ce si cum) este vorba despre exercitii cu propria greutate.De 5-6 ori pe saptamana vei face si zilnic minim 4 exercitii diferite pentru abdomen a cate 6 serii fiecare.(numarul de repetari ti-l stabilesti tu in functie de cate poti). Dieta iti zic doar atat, sa scoti din alimentatie dulciurile, sucurile, apa minerala si orice carbogazoasa. Zilnic sa ai pe masa carne (vita, pui sau peste de preferat), oua si legume proaspete. Daca ai posibilitatea de a manca intre mese nuci si/sau migdale este perfect.Si nu prajeli pentru ca distrugi mare parte din nutrientii din alimente.

| DoarIntrebare a răspuns (pentru siriusblack98):

Faza e ca trebuie sa scap de stratul de grasime ca am un pic

| siriusblack98 a răspuns (pentru DoarIntrebare):

Bun,fa ce ti-am zis cu diferenta ca o sa scoti carbohidratii din alimentatie si vei scapa si de acel mic strat de grasime.