| Alexandru250201 a întrebat:

Ce inseamna Hard Gainer?

Răspuns Câştigător
| Girlinred a răspuns:

Definitia hardgainerului este cineva care incerca sa isi creasca masa musculara prin ridicarea de greutati in sala, dar nu inregistreaza niciun progres in ceea ce priveste hipertorfia (cresterea masei musculare), oricat de multe ore s-ar antrena, sau cat de intens, si oricat de multa mancare de calitate ar consuma. De regula au fizionomie de tip ectomorf, fiind in mod natural slabi, cu foarte putina, sau deloc, grasime corporala. Au si o rata metabolica foarte crescuta, in comparatie cu majoritatea oamenilor, care ard caloriile conumate intr-un ritm incredibil de rapid.

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

În plus, baietii care sunt la pubertate, in adolescenta, experimenetaza cresteri mari si rapide ale nivelelor de testosteron, si care continua sa "curga" prin organism si dupa ce implinesc varsta de 20 de ani. La aceasta varsta, le este relativ usor in a construi masa musculara, dar cu cat inainteza in varsta, si nivelele hormonale intra in declin, le este din ce in ce mai greu. Dieta si exercitiile joaca un rol crucial pentru abilitatea cuiva de a construi masa musculara; daca cineva se antreneaza prea mult si nu consuma destule calorii, sau daca are o dieta bogata in alimente procesate, are si un nivel scazut al hormonilor anabolici, fata de cineva care mananca suficient, alimente sanatoase si neprocesate.

| Kerre a răspuns:

Un Hard Gainer este acel cineva foarte slab cu o grasime corporala foarte scazuta si totodata un metabolism foarte accelerat care incearca sa puna masa musculara dar nu prea are nici un rezultat.