| aXy99 a întrebat:

Ce parere aveti de carnitina in perioada de definire. Merita avand in vedere ca mananc aproximativ 250g carne zilnic? Pentru 30 de zile de deficit caloric in care intentionez sa slabesc 3-4 kg ar fi de ajutor cateva grame de carnitina zilnic?

6 răspunsuri:
| CulturismsiFitness a răspuns:

Ca sa te definesti si sa te striezi maxim consuma cam 2.3 litri de apa zilnic si renunta timp de 30 de zile la carbohidrati. Manaca in fiecare zi doar 200gr de carbohidrati pe zi, restul proteina si mancare fara carbohidrati. Ajungi sa te faci ca si un model de revista. ATENTIE! Acest procedeu este foarte greu de urma si daca observi ameteli si pierderi de vedere renunta la el si mananca multi carbohidrati!

| aXy99 explică (pentru CulturismsiFitness):

Si daca eu mananc 200g de grasimi si 200g de proteine crezi ca mai slabesc? laughing

Si nu inteleg. Ori sa nu consum deloc carbohidrati ori sa consum doar 200g?

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

200gr de grasimi = 1400 kcal. Corpul tau arde cam 2000 pe zi (2500-3000 daca esti sportiv). Deci da happy

| aXy99 explică (pentru Cosmin86):

Nu e chiar asa. 1g de grasime are 9kcal. 200gr 1800kcal. 1800 + 800 de la proteine + inca ceva de putinii carbohidrati pe care ii mananc (pentru ca e imposibil sa mananc 0) ma duc spre mentinerea, chiar ma bulking.

| CulturismsiFitness a răspuns (pentru aXy99):

De fapt corpul tău are nevoie de 200 grame de carbohidrați pe care i ia din mâncare zilnic. Tu dacă i suplinește acest lucru și arzi mai multe calorii dar menții acest aport de carbohidrați atunci ajungi sa pierzi in kg. Proteina ai nevoie de 2gr pe kg. Faci un calcul și vezi de ce ai nevoie. Nu e fizica cuantica. Detaliile le găsești online. Bătrânul Google are grija sa le știe pe toate...

| aXy99 explică (pentru CulturismsiFitness):

Am nevoie de 200g carbohidrati pentru ce? Carbohidratii sunt singurul macronutrient de care nu ai nevoie pentru a supravietui. Poti sa consumi 0 g carbohidrati. Nu zic ca e bine, la inceput va fi foarte greu si vei avea stari "nasoale", dar poti trai si fara ei. Fara grasimi si proteine, nu.

Chiar nu ti-am inteles comentariul. Ce sa suplinesc? Adica sa consum peste 200g carbohidrati? E cam irelevant ce mananc atata timp cat sunt in deficit caloric. Am slabit 4 kg in 19 zile si am consumat zilnic 150-200g carbohidrati. Probabil am pierdut si multa apa retinuta, avand in vedere ca inainte consumam dublu sau mai mult (ma refer la carbohidrati).