anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti de Super Masd Gainer de la Dymatize?

Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

Nu. Ia-ti o pudra proteica si mananca mai mult (untul de arahide, spre exemplu, are 579 kcal pe 100g si 30g proteine sau ala de 2 bani din kaufland are 640 kcal si 26g proteine pe 100g, dar e mai bun decat deloc).

9 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Nu pot sa am o parere, deoarece nu sunt disponibile valorile nutritionale. Daca mi le arati, iti voi spune.
Totusi, doar 52g de proteine pentru o portie de 1248 kcal?! Asta inseamna 1040 kcal din altceva in afara de proteine. Nu mi se pare o afacere prea buna, mai ales ca probabil 90% este zahar. (eventual si niste carbohidrati complecsi despre care nu stii nimic, de unde provin, ce calitate au)
Ia-ti unt de arahide, are grasimi sanatoase si multe proteine, deci multe kcal. Cauta fara ulei, sare, zahar adaugate. Fa-ti shake-ul cu lapte si un concentrat proteic (nu gainer), ovaz pentru carbohidrati (si ceva proteine -13g/100g) si unt de arahide. (30g proteine/100g). Daca nu are aroma pudra proteica, poti pune niste nutella. Poti adauga si o banana, eventual si albusuri de ou. Sau fa-l simplu: apa ori lapte + pudra proteica si daca ai nevoie de kcal mananca unt de arahide, fructe, cereale ulterior.

| Daniel_Ernest_1998 a răspuns (pentru aXy99):

Fara albus de ou
Galbenusul contine cele mai multe proteine si vitamine din ou
Si cel mai bine se mananca fiert si nu crud

| aXy99 a răspuns (pentru Daniel_Ernest_1998):

Fals. Albusul contine cele mai multe proteine, sa nu mai zic ca galbenusul contine mult colesterol. Nu poti sa iti pui 5 oua intregi intr-un shake zilnic. Intr-adevar, este aterogen, dar cu timpul vei observa o crestere a colesterolului. Albusul nu contine deloc colesterol, e proteina pura. Ai putea sa mananci separat doua oua fierte si sa iti pui 3 albusuri.

PS: Nu ma refer la albusuri crude, poti fierbe ouale in prealabil si sa adaugi in mixer doar albusul.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Colesteroul din albusul de ou este colesterol BUN, te influenteaza negativ. Eu am mancat si 6 oua intregi zilnic si dupa 1 an colesterul meu era la fel.

Pe langa colesterol, galbenusul mai contine vitamine, zinc, etc.

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Depinde si ce mancai in afara de oua. Multi se rezuma la 2 galbenusuri si restul albusuri.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Https://www.cristianmargarit.ro/2008/10/oul-aliment-aproape-complet/

Trei oua pe zi chiar ajuta la cresterea colesterolului bun (HDL).

Si e faina asta:

Dupa ce zeci de ani s-a facut propaganda falsa impotriva oualor, cei care ne-au mintit sunt nevoiti acum sa isi schimbe „recomandarile".

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Asa stiam si eu, doar ca m-au pus pe ganduri niste articole + ca majoritatea, dupa cum am mai spus, se rezuma la doua galbenusuri si la mai multe albusuri. Nu am vazut nicaieri recomandat sa consumi mai mult de doua oua pe zi. Pana si Dr. Gheorghe Mencinicopschi recomanda consumul de 1 ou de zi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Ei recomanda pentru oameni normali. Sportivii au alta alimentatie. Totul depinde de cat efort depui, stilul de viata, etc.

| Ionutz2010 a răspuns:

Deci nu ma ajuta 20% in legatura cu tesutul muscular?

| aXy99 a răspuns (pentru Ionutz2010):

Nu. Ia-ti o pudra proteica si mananca mai mult (untul de arahide, spre exemplu, are 579 kcal pe 100g si 30g proteine sau ala de 2 bani din kaufland are 640 kcal si 26g proteine pe 100g, dar e mai bun decat deloc).