anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre jogging-ul practicat în public? Mie îmi place să alerg, dar mai mult în locuri în care nu se prea circulă... când trece cineva, mă opresc pentru că mor de rușine. big grin Mai este cineva în situația asta?

41 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Mult spus mor de rușine dar nici eu nu mă simt confortabil, parcă am impresia că nu mai știu să alerg sau că alerg ciudat și se uită la mine.
încearcă să-ț igăsești locuri mai retrase sau ore la care nu e lume

Bula
| Bula a răspuns:

In fiecare localitate exista locuri bune de alergat, unde se pot aduna si practica mai multi alergatori. Pentru asta ar trebui sa se discute la nivelul conducerii localitatii, pentru a stabili si amenaja asemenea trasee!
Iti propun sa voresti si cu alti alergatori si stabiliti de comun acord trasee de alergare, unde sa nu fiti expusi ca "alergatori solitari", unde lumea sa va priveasca natural.

Nu recomand sa alergati pe trasee pietonale circulate (trotuare, alee mai inguste de 2m, unde sunt copii mici sau persoane in varsta etc.). Asemenea trasee nu le recomand nici biciclistilor sau trotinetistilor.

| RAY a răspuns:

Alearga intr-un parc unde nu e asa multa lume sau dimineata ca si asa vine caldura, ai anexitate

suntserios
| suntserios a răspuns:

Alerg in fiecare weekend in parc, si pe strada, pe unde am chef. Dimpotriva ma simt aiurea daca sunt singur. Du te macar in parc, acolo e multa lume care alearga, oameni care fac acelasi lucru ca tine

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, eu, dar nu am murit încă. De rușine.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu nu prea pot alerga singur. Am mers la alergat doar cand aveam cu cine.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca fugi in fundul gol, cred si eu. Altfel, ai o problema care cam necesita o vizita la psiholog. Ca o paranteza, nealergator aici, le admir determinarea celor pe care ii vad alergind prin oras, tocmai fiindca sunt destul de putini si multi au impresia ca a face asta e ceva ciudat.

| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Țin să precizez că eram îmbrăcată. big grin

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Evident, nici nu ma gindeam ca ai fi fost altfel. Daca as vedea gagici dezbracate facind jogging m-as uita si eu ciudat. Plus ca as face poze. big grin

| Celcestietot a răspuns:

Unii se uita mai ciudat pe tine, altii nu. Eram si eu oarecum in situatia ta la inceput, dar mi-am spus ca nu are de ce sa-mi fie rusine si asa a trecut acest sentiment.

| Apokales a răspuns:

Mi se intampla si mie asta. De obicei alergam la marginea satului, dar am alergat si aproape de casa, ma vedeau cunoscutii, dar rar insa incet, incet m-am obisnuit cu ideea. N-am mai alergat demult din cauza drumului prost si vremii neprielnice, vreau sa incep din nou si sa ma mentin cu antrenamanetul, am o bicicleta stationara care ma va ajuta.

| StrongHeart a răspuns:

Alerg doar dimineata sau seara tarziu(mai ales ca e o caldura insuportabila ziua cateodata), neaparat castile in urechi si ma concentrez pe task.Trebuie sa-ti depasesti la un moment dat bariera asta mentala.Foarte multi care alearga isi vad de treaba lor, nu se gandesc la tine, unii chiar te saluta ca de la runner la runner laughing

| JicaContra a răspuns:

Nu ar trebui sa iti fie rusine, dar spre deosebire de multi de aici care par ca inteleg problema dar nici nu alearga

in general cand vezi pe cineva alergand in public, ti se pare ca se da mare ca, ce jmecher e el, cel putin asta e impresia mea

deci, ori trebuie sa ajungi sa ignori total privirile reprobatoare ale unora, ori sa alergi pe unde nu e nimeni

acum, imi dau seama ca esti fata, deci fii atenta pe unde alergi singura, ca sunt o tona de pericole in lumea asta, si te sfatuiesc sa ai un spray lacrimogen la tine... din acelasi motiv ca principiul prezervativului:

mai bine sa ai unul si sa nu iti trebuiasca
decat sa iti trebuiasca si sa nu ai unul

| Panamax a răspuns:

Alergi doar, nu-ti faci nevoile.

| Dalmore a răspuns:

O părere foarte bună, doar că oamenii într-adevăr se uită urât la tine dacă alergi și nu ești vreo obeză. Majoritatea sunt foarte proști și nu ar face nimic pentru sănătatea lor dacă nu ar fi obligați/amenințați de vreo boală. Mi-a zis un nene mai de mult că nu înțelege de ce alerg, că-s slăbuță. I-am zis că nu-s o putoare și nu vreau să crape ceva în mine de la sedentarism laughing. Răspunsul lui a fost că ''ar trebui să mănânc mai mult''. Nu am mai stat să-i explic că nu-s la nicio dietă și sunt gurmandă, că n-avea rost. Oamenilor nu le pasă și dacă se bagă în seamă să comenteze ca moșul ăsta, o fac numai din plictiseala și că au ei niște idei mărunte cu care n-au pe unde să facă paradă. Aleargă liniștită.

| Endoryus a răspuns:

Esti prea paranoica, nu doare pe nimeni de alergatul tau. Daca era 2005 mai intelegeam dar in ziua de azi mai toata lumea alearga.

Răspuns utilizator avertizat
| RKBlue a răspuns:

Si eu patesc la fel.
De obicei alerg la marginea orasului( e un trotuar lung de vreo 2 km) insa si acolo sunt oameni...
N-ar fi chiar asa problema, dar toti se uita si se holbeaza de parca ai face un delict...

| AnastasiaK a răspuns (pentru RKBlue):

"dar toti se uita si se holbeaza de parca ai face un delict" Asta e doar in mintea ta, in realitate ii doare fix undeva de ce faci tu si multi nici nu iti remarca existenta.

| RKBlue a răspuns (pentru AnastasiaK):

Pe unele babe le doare undeva...laughing
Le auzi cum sosotesc, dar ele nu ma influenteaza neaparat.
Oricum daca vreau sa alerg, imi pun castile in urechi si incep, caci nu e treaba nimanui ce fac si cand fac ceva. Fiecare face ce ii placehappy

| anonim_4396 explică (pentru RKBlue):

O, da... Muzica și sportul - combinația perfectă!

| AnastasiaK a răspuns (pentru RKBlue):

Pe aia care comenteaza i-ar durea indiferent ce ai face. Nu trebuie sa alergi, e suficient si sa fii imbracata mai sumar, mai colorat, sa ai un tatuaj sau...pur si simplu sa exiști.

| RKBlue a răspuns (pentru anonim_4396):

Cine stie, stie!

| RKBlue a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ai dreptate, poti fi tinta criticilor doar fiindca existi...Trebuie sa nu ne batem capul cu toti negativistii si barfitorii.Ei sa faca ce vor, la fel si noi.

| anonim_4396 explică (pentru RKBlue):

winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce sa-ti fie rusine? Mai faini sunt cei ce stau la coada la shaorma cu de toate? Si au burta de zici ca sunt in 9 luni. Daca faci sport o faci pentru sanatatea ta. E ceva foarte normal in strainatate. La noi inca nu pentru ca suntem mai inapoiati si ne uitam ciudat la unul ce alearga. Zicem sigur alearga pentru ca da la scoala de politie. De parca lumea nu ar face sport pe drum din alt motiv.
Fa miscare si lasa pe altii sa stea la coada la fast food.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In public inseamna in vazul lumii. Daca e in vazul lumii trebuie sa fie intr-o perioada in care majoritatea oamenilor sunt activi. Oameni activi inseamna aglomeratie. Majoritatea oamenilor sunt activi pe timp de lumina. Lumina inseamna de obicei caldura.

Nu-mi place. Prefer sa alerg la 4 dimineata cand e racoare, intuneric si nu ma incurca nimeni.

Tu cred ca faci gresit rusinea. Ar trebui sa fugi si mai tare, nu sa te opresti.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

La 4 dimineață pe răcoare... Așa ca în armată? big grin

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Cand eram in razboi, n-aveam timp de alergat. Nici in picioare nu stateam. Eram prea ocupat sa ma tarasc prin noroi si sa ma hranesc cu mocirla care mi se aduna in ghete.
Crezi c-ai putea sa depasesti vreodata un obuz de 3 tone?

Nu te-ai descurca in lupta, imediat te-ar dibui inamicu.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

laughing

| MaryMaria333 a răspuns:

Dar care ii problema lor? In primul rand faci sport, e ceva normal si sanatos! Stai linistita.

| Reghqen a răspuns:

Îmi place activitatea fizică afară, la aer curat happy.
N-am nimic împotriva lor, poate pentru fete este mai rușinos fiindcă majoritatea au un corp frumos, sexy, iar majoritatea bărbațiilor stau și se uită ca disperații la ele... oh go on
Dar părerea mea este ca nu ar trebui să îți fie rușine, atâta timp cât știi cum ești și ca se uită la tine pentru ca ai un corp invidiabil, iar știi cum se zice la voi femei nu? "Te poți uita, dar să atingi nu" :p

| anonim_4396 explică (pentru Reghqen):

Chiar mă întrebam de ce unii bărbați fluieră după o fată/ femeie ca disperații, chiar dacă este îmbrăcată... Aveți raze X în privire? :O

| Reghqen a răspuns (pentru anonim_4396):

Ăia care fluieră sunt ciobani laughing
Dar nu neg ca și eu, fiecare bărbat se uită la fundul femeilor când trece pe stradă, așa cum și voi va uitați la fundul și la mușchii bărbațiilor. E ceva normal, când cineva trece pe stradă și este cu spatele la ce te uiți? Bineînțeles ca la fundhee hee

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Reghqen):

Da breh, mi se pare si normal sa ma uit dupa gagici si sa ma gindesc la porcosenii, dar sa fluier... c'mon!

| Reghqen a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Exact!
Ciobanii care fluieră cred ca așa se abordează femeile, iar apoi se supără sau se miră ca ii înjură, Bine faceți femeilor! smug
Este evident ca au rămas în visele lor cu oile lor laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti pui casti, muzica si ai rezolvat problema. Ma rog, nu ca ar avea importanta ca fluiera ei, dar au unii niste comentarii de iti vine sa te intorci sa-i bati si e pacat sa te opresti ca iti strici antrenamentul.

Eu ies la alergat de mult. Recunosc ca am avut si eu momente in care aveam impresia ca se uita lumea la mine ca la nebuni cand alergam pe strada (bine, asta era cand ieseam la f*ck*ng 4 dimineata, ma simteam si eu ca ultima nebuna gandindu-ma ca puteam sa dorm la ora aia), dar in realitate sunt doar gandurile noastre. Cand nu esti 100% confortabil cu ce faci sau ai impresia ca e rar sau ciudat (si crede-ma ca nu e, sunt MULTI care ies la alergat), ai tendinta sa crezi ca toti din jur te judeca si gandesc asa, cand de fapt ei se uita la tine ca la orice alt pieton. Asa fac si incepatorii la sala, sunt speriati ca se uita toti la ei cand de fapt toti isi vad de treaba si nimeni nu-i observa.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Reghqen):

Nu invidiabil breh. Foo-thabil!

| SporeBox a răspuns:

Nu vad de ce ti-ar fi rusine. Daca vrei alege un parc in orasul tau si alearga acolo pentru ca multa lime face asta. Mi se pare normal sa alergi. Pana la urma promovezi sportul si incurajezi oamenii sa faca la fel.

| mateisitudor a răspuns:

Gandeste te ca nu au de ce sa rada. Ar fi idioti sa rada de oameni care se mentin si vor sa iti imbunatateasca starea fizica si sanatatea in general. Ar fi nesimtire sa razi de unul care face sport. Pana la urma, daca e sa rada cineva, peste maxim jumatate de ora va uita complet de tine pentru ca fiecare om are problemele lui si nimeni nu va sta sa se gandeasca la altii prea mult timp. Crede-ma pe cuvant cand zic asta. Sunt unii care rad, dar in jumatate de ora uita complet pentru ca nu se concentreaza asupra ta, ei avand alte griji mai mari decat sa te tina pe tine minte laughing

| Stelian_Iancu_1974 a răspuns:

Alergatul si multe altele nu este ceva care sa iti fie rusine, din contra trebuie sa fi mandra de ceea ce faci pentru ca esti un exemplu pentru cei din jurul tau.