| denisTiky a întrebat:

Ce poti face sa cresti in greutate? Din vara vreau sa ma axez putin pe corpul meu si vreau sa stiu de ce ar trebui sa ma apuc mai intai. Am undeva la 1.80m si cam 65kg. La inaltimea mea as fi vrut sa ajung macar pe la 70kg. Obisnuiesc sa mananc fasole, carne, salate mai rar, dar in schimb mananc destul de des legume precum rosii, castraveti morcovi dar se pare ca nu prea au efectul pe care mi l-am dorit.

Ce ar trebui sa fac sa imi creasca putin masa musculara, sa mi se ingroase mainile, etc. Eu ma vad destul de slabut in oglinda si acum ca vine vara parca as vrea sa fac o mica schimbare.

Am un prieten care merge la sala si auzeam de la el ca ia shake-uri cu proteine, mananca batoane proteice, etc. Nu stiu daca sunt bune la varsta asta si tin sa aflu si parerea voastra.

Tin sa mentionez ca fac sport dar cam haotic si cand apuc... Cred ca ar trebui sa imi fac un program si vreau sa-mi spuneti ce grupe musculare trebuie lucrate. Toate odata? Sau faci intr-o zi doar brate, in urmatoarea picioare...

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

O sa incep curand sa merg la gym o chestie interesanta am auzit de la ei stand in Anglia momentan, detin un program automatizat pentru performante, le zici ce vrei sa iti formezi si ei iti baga o aplicatie in telefon apoi faci exercitii la aparate in functie de nivel apoi creste dificultatea in timp, detecteaza greutatea care o ai si cat poti sa faci fata automat, in timp muschii se umfla si devin mai tonifiati. In acelasi timp au cursuri cu exercitii militare care ajuta mai mult la tonifiere desi necesita mai mult efort fizic e bine pentru organism. De la 16 ani e indicat sa mergi la sala nu lua proteine sau steroizi, alea sant otravuri

| Adry05 a răspuns:

Să mergi la sală să lucrezi cu greutăți să-ți dezvolți masa musculară.
în fiecare zi altă grupă de mușchi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoate legumele ca sunt degeaba. Poti sa iti faci fresh din fructe, trebuie neaparat mai mult ou carne lactate, mai multi carbo

| sdfsfsdfsdfsdf a răspuns:

Nu trebuie sa mergi la sala sa te cosntruiesti. daca ai o bara sa poti sa faci tractiuni si paralele este cat trebuie.
cauta calisthenics for beginners pe Youtube.
patratelele poti sa faci si la tine in camera.
https://www.youtube.com/......tps?/watch
https://www.youtube.com/......tps?/watch
https://www.youtube.com/......tps?/watch
https://www.youtube.com/......tps?/watch
https://www.youtube.com/......tps?/watch

| sdfsfsdfsdfsdf a răspuns (pentru sdfsfsdfsdfsdf):

Ce trebuie sa stii este ca muschii mari desi arata bine si sunt estetici te incetinesc, nu mai esti la fel de agil. cand ai muschi mari incetinesti mai repede.

| sdfsfsdfsdfsdf a răspuns (pentru sdfsfsdfsdfsdf):

Cand ai muschi mari obosesti mai repede voiam sa zic in ultima propozitie**

| Cosmin86 a răspuns (pentru sdfsfsdfsdfsdf):

Serios? Rico Verhoeven are 120kg (cu patratele, evident) si e nr 1 mondial la kickboxing, e super rapid si agil, vezi meciurile lui. A luptat si la MMA, in cusca, si a castigat tot pe viteza si agilitate.

Chestia ca "muschii te incetinesc" e o balarie spusa de oamenii de la tara care toata ziua dau cu sapa si se plictisesc.

| ImJack a răspuns:

Încearcă sa mânaci dulce dimineața și seara și sa dublezi porția de pâine, și o masa în plus nu strica.

| AdryAdryana1822 a răspuns:

Buna...ai putea manca mai multa paine si paste fainoase ele ingrasa si sa mananci mai mult pe timpul nobti...si eu am facut asta si a dat roade la mine