| Oricine15 a întrebat:

Ce sa fac la sala astfel incat sa pot face cateva miscari din calisthenics precum flotari cu picioarele in sus(adica sa stau in maini si sa ma ridic) steagul etc.
La sala merg de 2 luni 5zile pe saptamana luni-vineri.
Un program ceva?
P.S: am 15ani in Aprilie fac 16 inaltimea de 1.83-1.85 si 69k.
Forta mare nu am si na orice sfat este bine venit.
Seara faina!

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Nu faci exercitii la sala, ci exersezi miscarea pe care vrei s-o faci. In cazul flotarilor in maini, intai trebuie sa inveti sa stai in maini, iar asta tine mult si de echilibru, nu neaparat de forta. Asa ca exersezi asta cu ajutor (fie te sustine cineva, fie langa un perete) pana reusesti singur. Apoi, cand te apuci de flotari, iti recomand sa iti pui ceva intre maini, sa-ti ajunga eventual pana la nivelul coatelor, pentru ca s-ar putea sa ajungi la inceput in situatia de a nu te putea impinge inapoi dupa ce te-ai lasat in jos asa ca te vei putea sprijini de acel obiect...ca nu cred ca vrei sa dai cu capul in podea.

Ah, apropo, cand te ridici in maini langa perete, in niciun caz nu faci cum ti s-a zis mai sus...sa te urci incet cu picioarele pe pereti. Nu! Asta inseamna ca initial sa stai cu spatele la perete, iar cand esti in maini sa fii cu fata spre perete. Nu are nicio utilitate (de fapt are, dar doar ca exercitiu, nu cand vrei sa stai fara ajutor in maini), tu ai nevoie ca peretele sa-ti sprijine spatele, sa nu cazi pe spate...ca daca se intampla sa "cazi" cu partea din fata, revii in picioare si nu e problema. Deci, initial stai cu fata la perete, iti iei avant si te ridici in maini.


Pentru steag, ai nevoie de bara, logic. Incepi prin a te obisnui cu pozitia la sol...adica stai orizontal cu ambele maini(departate) pe bara(in partea de jos, ca sa poti sta orizontal desi te sprijini de sol) si picioarele pe sol. Dupa ce esti ok cu pozitia asta, ramai doar cu un picior pe sol si pe unul il ridici. Cand te-ai acomodat si cu asta, poti sa te prinzi de bara mai de sus si incerci sa-ti ridici picioarele si sa faci steagul. Bineinteles ca n-o sa-ti iasa, dar incet incet o sa progresezi.

4 răspunsuri:
| Oricine15 explică:

Tin sa precizez ca nu pot sta in maini. sad

| Oricine15 explică:

Nu pot sta in maini btwsad

| MayongoStamly20 a răspuns:

Ia un scaun, pune.l lipit de perete, pune te in maini langa scaun si urca cu picioarele pe pereti daca intelegi la ce ma refer, gen sa pui mainile jos si urci pe perete cu picioarele, fa flotari asa si peste 1 sapt -2 incearca fara si o sa ti iasa.

| Oricine15 explică (pentru MayongoStamly20):

Inteleg ce vrei sa spui mai putin partea cu scaunul(nu ii vad rostul)