| VladCosmin007 a întrebat:

Ce sa iau pentru masa musculara?
De 2 luni m-am apucat de sala, pana acum am luat glutamina shake de proteine si creatina(au functionat pana acum ca am bicepsii mai mari). Am 1.83 si 85kg.
Va rog nu ma mai inebuniti ca "nu sunt bune pentru corp" sau alte chestii. Raspundeti-mi la intrebare si atat.

5 răspunsuri:
| N0xEterniS a răspuns:

Atat? Doar biceps mai mare? Ciudat.
Care e rutina ta?
Baga mai multe detalii: mese, antrenament, esti slab de felul tau?

| VladCosmin007 explică (pentru N0xEterniS):

Am avut 103 kg acum 1 an(grasime), prin dieta am ajuns la 85 kg, avum vreau sa pun masa musculara sa fac 100 kg din nou(dar de tura asta sa pun muschi, nu sa oun shaorma si ce mancam inainte) sau mai putin de 100 kg, vreo 95.
Antrenament 3-4 ori pe saptamana
Am inceput saptamana asta 3 mese pe zi, consum 650g carne zilnic.
Poti sa imi spui cati carbohidrati sa mananc pe zi, si ce alimente au carbohidrati (si daca nu te-am innebunit) de ce trebuie sa consum carbohidrati neaparat.

| VladCosmin007 explică (pentru N0xEterniS):

E bine daca mananc 2300 kcal pe zi?(adica sa nu ma ingras) si mananc vreo 170 g de proteine pe zi, ajuta la cresterea masei musculare?

| N0xEterniS a răspuns (pentru VladCosmin007):

200 g si ceva proteine + 300 g si ceva carbs + 3000 kcal pe zi pentru bulking (valorile sunt mari, dar e vina ta, deja esti cat un tanc). Nu conteaza daca te ingrasi, doar vezi sa nu fie mult. Faci dupa cutting si atunci slabesti, incercad sa tii tot ce-ai castigat, sa devii 'ripped' happy Probabil ca sa ajungi la valorile astea, trebuie' sa mai bagi o masa in plus.

De ce sa consumi carbs? ENERGIE! Sunt anti-catabolici, cand ii consumi, corpul nu o sa rupa proteinele pentru energie. In plus, creste nivelul insulinei, ceea ce e foarte bine avand in vedere ca e cel mai anabolic hormon din corp. Daca vrei sa pui pe tine, carbs sunt esentiali.
Ce alimente contin carbs?
- Banane
- Cartof dulce
- Orez
- Paine integrala
- Porumb
- Fasole alba, neagra
- Pastele integrale
Ba sunt multe, google iti da liste intregi. Faza e ca sunt 2 tipuri, practic nu te atinge de dulciuri.

| Itdoesnotmatter a răspuns:

Cel mai important e să mănânci un număr mare de calorii pe zi, suplimentele se numesc suplimente cu un scop. Ai nevoie de un număr ridicat de carbohidrați, grăsimi și proteine deoarece numai prin surplusul caloric vei pune masă musculară.