| AndrejO a întrebat:

Ce se poate intampla daca vreau sa folosesc un aparat la sala a carui greutate maxima o depasesc? Gen pe aparat scrie 160 kg iar eu am mult peste, dar nu prea imi dau seama ce ar putea pati aparatul in afara de a nu porni. Aveti vreo idee?

2 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Da, am eu una, sa nu te trezesti cu greutatile alea cazand peste tine. Daca un lift e facut sa care 300 de kg, tu nu urci in el 4 insi a cate 200 de kg (exemplu idiot dar asa e) sa vezi ce se intampla. Daca tu ai stomacu de capacitate sa bei 2 sticle de pepsi la 1 litru, ce se intampla daca bagi inca una fortat? Dai pe afara. La fel si aparatu ala, de asta se intampla multe accidente.Primul pas cand tragi de fiare, e sa cunosti limitele la aparat, un fel de 'protectia munci' tongue

| Ivy86 a răspuns:

Se strica. De exemplu o banda de alergat sau o bicicleta stationara se pot strica sau chiar te poti tu răni. Cel mai bine e sa ceri detalii persoanelor angajate la sala, sa iti faca un program adaptat tie si greutăți tale. Sigur sunt sali care au aparate si pentru persoane mai grele, dar trebuie sa intrebi inainte.
Oricum ai grija sa nu iti suprasoliciti oasele si ligamentele, avand si o greutate mare, părerea mea plimbărilor lungi si dese sunt cele mai ok (tot atatea calorii arzi si daca alergi pe banda).
Bafta și nu te lasa!