| Jjjhh a întrebat:

Ce sunt caloriile? Si cate trebuie sa mananc pentru a pun masa musculara cat de cat? ...Am 18 ani si lucrez in constructii dar parca am slabit in loc sa pun masa... poate am si crescut.

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ce sunt calorile? unitati de energie care se pastreaza sau sunt consumate de catre organismul tau, depinde de cata energie bagi in tine, in timpul culturismului fibrele musculare sunt rupte sa spun asa, se creaza o tensiune astfel proteinele ajuta la consolidarea acelor fibre in timp ce dormim, trebuie sa creezi o tensiune, adica sa ridici greutati dar nu rapid si mai incet asta determina o tensiune

| RobertMoon a răspuns:

Daca nu tragi de fiare poti sa mananci cate calorii vrei ca degeaba, decat te ingrasi si o sa arati mai nasol ca acum.

| brokxy a răspuns:

Nu mananci paine? Exact de aia! lol

| JusTPauL a răspuns:

Degeaba lucrezi greu și rupi mușchii, dacă nu ii dai mușchilor destulă proteina sa se refacă sa crească mai mari.
E clar ca dacă ai început sa lucrezi consumi cu cel puțin 1000kcal în plus de ce aveai tu nevoie pana sa începi lucru.
Deci dacă înainte aveai nevoie de 1500kcal sa te târăști pana la școală, acum ai nevoie de cel puțin 2500kcal.
Eu mi-am calculat caloriile, și am nevoie de aproximativ 3300-3700kcal/zi.
Lucrez tot în construcții și fac și sala de 4 ori pe săptămână, plus ca acum fac pana la lucru și înapoi 6km pe jos zilnic.
Deci dacă pune la punct măcar cele 3 mese importante.

| jMaria a răspuns:

Buna! Din cate stiu eu, pentru a pune masa musculara trebuie sa mananci mai multe proteine( carne, lapte, oua, branza) fata de cate consumi de obicei, si sa faci sport, in special exercitii care includ greutati. Caloria este unitatea de masura care arata nr energiei(de ex mancarea, care iti da energia necesara sa poti face miscare; daca esti atent pe ambalajele produselor, vei observa ca fiecare specifica numarul caloriilor, in general la 100 de grame). Ca sa aflii cate calorii trebuie sa consumi la inaltimea si varsta ta, trebuie sa calculezi ( exista calculator pe internet pentru a face asta)- https://www.csid.ro/calculator-calorii. Asta iti va arata cate calorii trebuie sa consumi ca sa fii sanatos si sa te mentii. Ca sa cresti in masa, trebuie sa mai adaugi un aport de cateva sute de calorii.

| aXy99 a răspuns (pentru jMaria):

Trebuie, de asemenea, sa fii in surplus caloric si sa iti stimulezi eficient musculatura.