| Losnams a întrebat:

Cea mai buna metoda de a slabi e sa mananci cat de putin posibil? Adica totusi daca mananci 600-700calorii pe zi slabesti destul de repede, nu?

21 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu,asta e o metoda proasta de a slabi, vei fi un om gras fara masa musulara

| Frank51 a răspuns:

Nu e ok cu asa putin. Recomand minim 1000-1300.

| Bondarel99 a răspuns:

Nu neaparat. De exemplu veganii astia mananca de se sparg si tot slabi sunt.

| aXy99 a răspuns:

Ideea e sa fii in deficit caloric. Daca vei consuma numai 600-700 kcal vei slabi, dar iti va scadea drastic rata metabolica, iar cand vei manca 2000 kcal pentru mentinere, te vei ingrasa la loc laughing

| ForeverAlone97 a răspuns:

Prea putin. Te infometezi aiurea. Deficitul caloric trebuie sa fie intre 300 si 500 calorii fata de necesarul de mentinere

| Losnams explică (pentru ForeverAlone97):

Si daca e putin ce are? Slabesc mai mult, sau cel putin asa ar fi logic, adica daca mananc cam 700calorii pe zi se duc kg văzând cu ochii

| ForeverAlone97 a răspuns (pentru Losnams):

Se duc, dar le pui inapoi triplu. Toate dietele pe baza de infometare asa sfarsesc

| Losnams explică (pentru ForeverAlone97):

De ce ar fi asa?

| ForeverAlone97 a răspuns (pentru Losnams):

Din cauza efectului Yo-Yo

| Kerre a răspuns:

Cel mai probabil daca o sa consumi mai putin de 1000 cal atunci vei muri. Mai putin de 100 de cal iti va asigura niste probleme foarte grave daca nu chiar si moartea! Corpul are nevoie in permanenta de energie, pentru orice activitate, corpul consuma energie chiar cand dormi. Daca vrei sa slabesti intr-un mod cat mai sanatos si echilibrat iti poti calcula necesarul caloric pentru mentinere, si dupa sa scazi aproximativ 500cal. Pentru 500cal scazute din totalul de mentinere vei slabi cu aproximativ 500g pe saptamana, adica intr-o luna vei slabi cam 2kg acolo, acum depinde, nu este totul batut in cui, poti avea un metabolism mai rapid sau mai lent. La inceput ti se va parea ca slabesti repede, dar dupa corpul cu cat isi "rareste" depozitul de energie va intra intr-un mod alert si va arde mai putina grasime zi de zi.

| elcosmin a răspuns:

Nu te infometa! Faci mai mult rau decat bine. Parerea mea este sa renunti pe cat posibil la paine, si cand mananci, mananci pana ti se satisface foamea, dupa care bei apa. Si eu zix ca 2-3 mese pe zi maxim iti vor fi de ajutor ca sa slabesti.

| Vali215 a răspuns:

Nu trebuie să te înfometezi ca să slăbești, nu acesta este răspunsul, riști să-ți îmbolnăvești stomacul așa. Mănâncă des dar în cantități mici, fă sport, sportul este important atât pentru corp cât și pentru minte, meditează, o minte liniștită este o minte sănătoasă. Eu îți recomand doar ceea ce practic și eu. Sper că te-am ajutat.

| ArmywCode a răspuns:

Daca iti propui 700 de calorii pe zi asta se cheama foame. De ex in mancare asta inseamna 100g piept de pui cu 300g pireu. Intra pe myfitnesspal.com si iti setezi acolo greutatea, inaltimea, ce ai de gand sa faci(slabit, mentinere, ingrasat) si iti spune programul cat poti sa mananci. Calorii, grasimi, proteine, carbohidrati. Nu e totul numai calorie. Daca mananci o prajitura aia de 500 calorii dar nu are proteine, carbohidrati etc. Incearca, si spune-mi ce crezi. Ai sa dai rezultate mai mult ca sigur.

| Losnams explică (pentru ArmywCode):

Pai faza e ca trebuie sa invingi foamea ca sa slabesti.

| ArmywCode a răspuns (pentru Losnams):

Nu-i adevarat. Conteaza sa mananci mai putine calorii decat necesita corpul sa se ingrase. Incearca sa faci si exercitii, ajuta. Fa-ti o dieta, ai sa te simti mai bine.

| AndreeaCristina1992 a răspuns:

1.Bea cat mai multa apa.Din jumate in jumate de ora incearca sa bei o cana, daca nu plina macar un sfert.

2. Sport, fara sport nu reusesti nimic.

3.Incearca sa nu te gandesti ca vrei sa slabesti.Nu-ti poti pacalii mintea. Daca te tot gandesti ca vrei sa slabesti si ca nu mananci nu o sa reusesti sa slabesti.Sau chiar daca reusesti slabesti pe timp scurt, o sa-ti pice parul si o sa slabesti urat.Incearca usor.In fiecare saptamana reunta la ceva

4. Fara dulciuri.

5. Fara alune prajite, prajeli, cartofi prajiti.

6.Si fructele ingrasa.

7.Un studiu arata ca daca mananci dimineata pui mai multe kg.

8. Fara paine si faina alba.

9. Daca esti fata 1000 de calorii pe zi ar trebui sa manaci.

SUCCESS

| Kerre a răspuns (pentru AndreeaCristina1992):

{4; 5} Poate sa consume dulciuri daca tine cont de regula 80/20, adica dieta ta sa contina aproximativ 80% mancare sanatoasa, si 20% poate sa fie cateva prajituri, dulciuri etc.
{6} De cand fructele ingrasa? Fructele contin un numar destul de mic de calorii, daca consumi frunte nu te ingrasi, din contra ele iti ofera multi nutrienti de care are nevoie corpul tau, deci nu trebuie sa fie eliminati dintr-o dieta in nici un caz, aproximativ 1 fruct la o masa este de ajuns.
{7} Caloriile nu stiu cat este ora, mitul ala cu "daca mananci dupa ora 6 te ingrasi" nu mai era la moda si au bagat-o pe asta?, prima masa este una dintre cele mai importante deoarece toata noaptea corpul tau nu a consumat nimic si dimineata are nevoie de energie.
{9} Ii stii tu raportul dintre Greutate si Inaltime, sex-ul etc de ii zice sa consume 1000 cal? Daca de exemplu pana acum el/ea consuma aproximativ 2500cal si deodata trece la 1000cal atunci in corp se vor produce niste dezechilibrari, si sansele sunt mult mai ridicate sa poti atrage vreo boala.

| AndreeaCristina1992 a răspuns (pentru Kerre):

Am spus ca si fructele ingrasa.Nu inseamna ca am zis ca nu poate manca deloc.Consum moderat, sa nu se exagereze.Citeste din capat pana un capat laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru AndreeaCristina1992):

"7.Un studiu arata ca daca mananci dimineata pui mai multe kg."

Studiu realizat de cercetatorii din Vaslui?

| AnastasiaK a răspuns (pentru AndreeaCristina1992):

1. Deci, dupa logica ta, ar trebui sa bea vreo 5L de apa pe zi? (Nici eu nu beau atata cand e cald si fac 4h de sport intr-o zi)

3. Asta e o MARE prostie, atat de mare incat nu merita sa explic de ce e o prostie.

6. Toata mancarea ingrasa daca esti in surplus caloric si niciuna nu ingrasa daca esti in deficit.

9. Mda, sunt fata si daca vreau pot sa slabesc si cu 2000kcal. Cine te-a invatat prostia asta? laughing

| Cleo96 a răspuns:

Mananca des si putin si bea apa in timp ce mananci si inainte de masa