anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ceva exercitii pentru inaltare?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

A. Exercitii pentru abdomen care ajuta la cresterea in inaltime

1. Ridicari de picioare la 90 de grade din pozitia culcat


Acest exercitiu lucreaza muschii abdomenului inferior, dar realizeaza si o intindere a muschilor abdominali si lombari, ajutand la imbunatatirea posturii si la o potentiala crestere in inaltime. Un singur exercitiu nu face minuni, dar prin combinarea tuturor exercitiilor care urmeaza, vezi putea obtine rezultate. O alta varianta este ridicarea genunchilor la piept avand piciorul flexat la 45 de grade ca in imaginea de mai jos.


Partea cea mai importanta a exercitiului este faza a doua, cand picioarele sunt coborate. Aceasta parte trebuie executata lent, in timp ce expirati controlat. Daca incepeti un program de crestere in inaltime, recomand 2 serii a cate 15 repetari ale acestui exercitiu.

2. Ridicari de trunchi pe diagonala

Exercitiul lucreaza muschii intercostali si abdominalii oblici, dar intareste si lombarii. Odata cu trunchiul, se ridica si piciorul corespunzator partii de flexie a trunchiului, ca in imagine. Pentru rezultate optime, recomand 15 repetari pe fiecare parte (30 in total) pentru 2 sau 3 serii.

B. Exercitii pentru spate care ajuta la cresterea in inaltime
1. Intinderea in fata din pozitia sezand

Exercitiul este specific Yoga, dar ajuta la intinderea muschilor spatelui. Din pozitia sezand se intind bratele pana cand va prindeti mainile de glezne sau de picioare ca in imagine. Se mentine pozitia 5-10 secunde, dupa care se relaxeaza alte 5 secunde. Recomand 10 repetari si o singura serie.
2. Aplecarea pe spate

Acest exercitiu realizeaza o extensie a abdominalilor ce ajuta la cresterea in inaltime si intareste lombarii. Totusi nu incercati sa indoiti prea mult spatele daca nu aveti mobilitatea necesara. Toate la timpul lor. Recomand 7-8 repetari in 2 serii.

3. Extensia lombarilor

Acest exercitiu este probabil cunoscut de toata lumea. Pozitia de pornire este culcat pe burta, cu palmele pe podea. Se realizeaza extensia cu ajutorul palmelor, dar se tin bratele intinse pe toata perioada executiei. 2 serii a cate 10 repetari ar trebui sa fie suficiente pentru a stimula dezvoltarea in zona lombara si pentru a imbunatati postura prin tonifierea musculaturii.
4. Podul


In orice variatie a sa, podul este un exercitiu care chiar ajuta la cresterea in inaltime. Cu totii l-am detestat la orele de sport, dar eficienta sa este dovedita. Atentie insa : cei care au mobilitate limitata se pot accidenta foarte usor. Executati miscarea lent, fara sa va fortati. Cei care dispun de mobilitate deosebita il pot executa din pozitia stand. Pentru ceilalti, pozitia culcat este cea mai potrivita. 5 repetari ale acestui exercitiu sunt mai mult decat suficiente.
C. Alte exercitii care ajuta la cresterea in inaltime
1. Intinderea musculaturii

Orice exercitiu de intindere poate stimula cresterea. Unii medici specialisti recomanda chiar indivizilor care vor sa creasca in inaltime sa se intinda in pat 2-3 minute inainte de culcare si dimineata, dupa trezirea din somn. De asemenea, in orice moment al zilei este recomandat sa va ridicati de la biroul de lucru si sa va intindeti musculatura cu cateva miscari simple invatate la ora de educatie fizica.

2. Practicarea unui sport

Nu este deloc secret faptul ca sportivii beneficiaza de un avantaj major in dezvoltarea musculaturii si cresterea in inaltime. Desigur, nu fiecare sport ajuta la cresterea in inaltime ( halterele nu ajuta deloc, ci dimpotriva), dar orice implica alergare si folosirea a cat mai multor grupe de muschi ar trebui sa isi aduca o contributie majora. Sporturile cele mai ‘eficiente’ in acest scop sunt baschetul, handbalul si voleiul.


Totusi cine isi doreste cu adevarat sa mai obtina cativa centimetrii ar trebui sa practice de cel putin 2 ori pe saptamana urmatoarele activitati : alergare, saritul corzii, inot, mers pe bicicleta sau sa practice un sport care sa includa una sau mai multe din activitatile mentionate.
D. Alimentatia pentru cresterea in inaltime

Cresterea in inaltime presupune lungirea oaselor si a ligamentelor, si pentru aceasta organismul are nevoie de calciu. Recomand oricui sa bea zilnic 2-3 pahare de lapte si sa ia suplimente de vitamina D.



Si pe timpul verii, razele violete ale soarelui din intervalul de ore 7-11 este benefic pentru fixarea calciului in oase. Desigur, in afara de calciu organismul mai are nevoie si de vitamine si minerale, pe care le puteti obtine printr-un regim alcatuit din fructe si legume. Suplimentarea alimentatiei prin comprimate cu vitamine este benefica, dar nu inlocuieste sub nicio forma hrana propriu-zisa.
Cresterea in inaltime este un proces complex, care poate dura. Pana in varsta de 21 de ani, procesul se poate realiza atat la fete cat si la baieti, chiar daca asa-zisa ‘crestere genetica’ s-a terminat. Rezultatele nu sunt garantate, ele fiind direct proportionale cu geneticul, activitatea fizica si alimentatia fiecarui individ. Intr-adevar, exista si exceptii de crestere tarzie, dupa varsta de 21 de ani, dar cazurile sunt foarte rare. Totusi eu consider ca merita sa incercati pe o perioada de 3 luni exercitiile si dieta, rezultatele fiind in mod evident permanente. Mult succes!

Mai multe detalii aici https://blogulsportivilor.wordpress.com/exercitii-de-crestere-in-inaltime/

7 răspunsuri:
| AndreiP98 a răspuns:

Stai atarnat de o bara. Se vor vedea diferente

| NeedForSpeed2013 a răspuns:

Ati uiatat cumva de inot? Te ajuta cel mai mult si o sa ai rezulate rapide.Iti dau un exemplu eu aveam 1, 58 la 14 ani si partintii mei sunt destul de scunzi 1, 55 M si 1, 75 T iar dupa 2 luni de inot, vara trecuta am ajuns la liceu cu 1, 76!

| AndreeaNustiu a răspuns (pentru NeedForSpeed2013):

Deci in 2 luni de inot ai ajund la 1, 76 de la 1, 58?

| OddKidd a răspuns:

Handball,bascket,volei...ajuta multtongue

| alexaa13 a răspuns:

Cel mai bine cred ca ar trebui sa te apuci de handball

| CMyhay a răspuns:

Stai atarnat de o bara

| Adriana_Radu_1976 a răspuns:

Intra pe google si scrie exercitii de inaltare.

Întrebări similare