| OnlyDga a întrebat:

Cine imi recomanda si mie un regim de pus in greutate? Am 80 de kg si 1, 80 dar vreau sa mai pun greutate pentru masa musculara. Vreau sa ma apuc de aceea poate ma ajutati cu un regim alimentar prielnic.

Răspuns Câştigător
| Anna0111 a răspuns:

E atat de simplu sa pui in greutate, mai complicat e sa fii in deficit caloric deci as putea sa-ți dau câteva sfaturi.
In primul rand, nu te grăbi și sa bagi in tine gândindu-te ca o faci pentru a lua masa. Prima data afla caloriile de menținere apoi adauga maxim 400 kcal(când observi o stagnare mai adaugi luna de luna câteva calorii), scopul tau e sa pui masa musculara, nu grăsime, deci nu manca in prostie.
Alt lucru important este cantitatea de proteina. De exemplu, tu dacă ai 80 kg, ar trebui sa mănânci aproximativ 160 g proteina. Calculul se face înmulțind greutatea cu 2. (Chiar și 1, 8-2, 2) dar cred ca stii lucrurile astea deja.
Ajungând la alimentație pentru a manca toate caloriile pe timpul zilei, folosește alimente bogate in calorii. De exemplu untul de arahide, o lingura are chiar și 200kcal. Multi care fac sala, chiar și eu consum de dimineata ovaz, din care îți poti face terci, adaugi și untul de arahide și e mic dejunul perfect. Dacă ai pudra proteica e cu mult mai bine. Cea de pe my protein e accesibila(whey iso protein) Ovazul mai conține și carbohidrați complecsi care îți dau energie pe parcursul zilei. Alimente cu multe calorii mai sunt nucile, migdalele, somonul, carnea de porc/pui, cartofii la cuptor, orezul etc. in principiu dacă te bazezi pe astea îți vei atinge caloriile necesare pe zi.

1 răspuns:
| OnlyDga explică:

Vreau sa ma apuc de sala voiam sa zic