| ArkanHell a întrebat:

Cum creste masa musculara fara proteine?
Ca sa fiu sincer, timp de 3 ani de zile am facut doar flotari, genuflexiuni si abdomene si am muschii destul de mari cu toate ca fac sala doar de doua luni laughing. La greutatea mea de 60 kg la 1, 70 inaltime, si cu toate ca niciodata nu am consumat proteine, mereu am mancat putin am o masa musculara destul de mare.

Pe net multi spun ca fara proteine nu faci nimic,ca tragi de fiare degeaba,nu iti cresc muschii deloc si forta iti creste foarte greu, insa eu cred ca e vrajeala. Voi ce parere aveti?

Dau funda! Poate ma lamureste cineva big grin

Răspuns Câştigător
| mihaitaLGP a răspuns:

Tu nu intelegi un lucru, muschii nu se fac la sala.

Muschii inseamna alimentatie, muschii se fac in bucatarie.
La sala doar stimulezi acele celule musculare care se rup in timpul antrenamentului, acele celule musculare au nevoie de absolut toti nutientii posibili pentru o buna crestere si refacere.

In concluzie, este esential sa consumi proteine. Indiferent ca le asimilezi din alimentatie sau din suplimente.

Foloseste foarte multi carbohidrati si proteine daca vrei sa cresti.

Proteine vegetale si animale : Carne, oua, lapte, soia, ciuperci, fasole, peste.

Carbohidratii esentiali sunt : Orezul si cartoful.

Automat tu daca nu asimilezi raportul nutritiv nu cresti.
Ba chiar slabesti, faci efort si nu te alimentezi cum trebuie.

12 răspunsuri:
| mihaitaLGP a răspuns:

Orice om are nevoie de proteine.

Culturistii sunt nevoiti sa consume o cantitate mai mare de proteine.
In concluzie, ai nevoie de un supliment nutritional, un concentrat proteic.
Nu poti asimila raportul necesar numai din alimente. Este ca atuncea cand esti racit, folosesti un supliment nutritional Vitamina C. Cu toate ca si lamaia contine vitamina C, nu este suficent.
Asa si cu proteinele, nu poti obtine raportul necesar numai din alimintatie, iti trebuie si un supliment nutritional.

Concentratele proteice sunt facute din LAPTE, SOIA, ZER, OUA, CARNE de obicei.
Deci in concluzie, proteinele sunt suplimente nutritionale, nu au efecte secundare.

Incepatorii, confunda ismana cu sarmaua.

Culturistii profesionisti, acele persoane imense de pe afise, folosesc hormoni de crestere (steroizi).

Confunzi suplimentele nutritionale cu steroizii.

In ziua de astazi exista sute de steroizi, cei mai cunoscuti fiind: boldenona, clortestosteron, drostanolon(masteron), fluoxymesteron(halotestin), mesterolon(proviron), metandienona(naposim), metenolon(primobolan), nandrolona(decanofort), oxandrolona(anavar), oxymetolona(anapolon), stanozolol(winstrol), trebnolona(finaject).

Care sunt efectele steroizilor anabolici si cine ii foloseste?

Steroizii sunt folositi in scop medical in situatii de genul: insuficienta hormonala, pubertate intarziata, dupa castrare, operatii cu pierderi mari de tesut, impotenta, HIV, cancer mamar, anemie grava si alte boli sau situatii critice ale organismului.

Datorita efectelor anabolice ei sunt folositi si de persoane sanatoase, care vor sa-si imbunatateasca performanta sportiva(sportivi de performanta in special in sporturi de forta dar nu numai: culturism, haltere, powerlifting, canotaj, ciclism, box, inot etc.), pentru a arata mai bine(muschi mai mari si mai putina grasime- aici intervine si presiunea creata de prezentarea idealurilor de frumusete in mass-media) sau chiar pentru a imbuantati performantele in anumite actiuni legate de indeplinirea sarcinilor de serviciu(militari in trupele speciale, bodyguarzi etc.)

In afara de stimularea anabolismului, se constata o sinteza crescuta a ATP-ului, ceea ce se traduce in mai multa energie si rezistenta. Utilizarea de catre femei este o practica mult mai periculoasa si importiva naturii, determinand efecte secundare foarte grave si deseori ireversibile.

Steroizii au efecte secundare negative atat in timpul administrarii cat si dupa oprire. Folosirea lor a ajuns sa fie ceva obisnuit printre incepatori, lucru fara logica, din moment ce incepatorii pot creste si natural foarte bine.

In concluzie, daca o sa-ti treca prin cap sa folosesti anabolizante, gandeste-te de 5 ori inainte. Informeazate foarte bine, Steroizii au efecte doar pe moment. O data ce ii lasi o sa revii la capacitatea anterioara.
Steroizii iti distrug absolut toate organele, in special ficatul.

| TheWalker11 a răspuns:

Facand abdomene, flotari, genoflexiuni si altele plus alimentatia sanatoasa.

| Marius94_5839 a răspuns:

Nici eu nu am luat proteine pana acum, si la fel manac destul de putin. Insa, am un prieten ce merge de doi ani la sala, este cam de 2 ori mai mare decat mine, (a luat creatina) insa el nu prea are forta.

Singurul fapt care il avantajeaza este ca arata bine, dar la forta, nu este deloc mai bun ca mine, sau la agilitate de exemplu. In ring, tot timpul era primul' ce cadea si asa mai departe.

In concluzie, eu cred ca nu puteai avea un beneficiu mai mare daca foloseai creatina, sau proteine sintetizate chimic, deoarece acestea iti mai si strica sanatatea, si in timp muchiul va arata odios.

| ElGreco88 a răspuns (pentru Marius94_5839):

Creatina nu este nu se compara cu un supliment pe baza de proteine! Deci : creatina retine apa in muschi(corp), pe cand proteinele ajuta la dezvoltarea lui.In concluzie daca creatina retina apa in muschi si proteina dezvolta muschiul care esti mai bun?:O Odata ce ai administrat o perioada de timp creatina si deja arati destul de bine, daca intrerupi administrarea ajungi de unde ai plecat, practic te desumfli.Creatina te umfla.Pe cand suplimentele pe baza de proteine dezolvota muschiul in nici un caz nu il umfla, diferenta este ca, cu ajutorul creatineai diferentele se vad mult mai repede pe cand cu proteine trebuie sa ai rabdare. Ce sunt proteinele. Proteinele: sunt ca si cum ai manca alimente, adica organismul nu stie ca tu ii dai praf sau orice tip de proteina, stie doar ca are necesarul proteic, care poate proveni de oriunde, in general din alimente, dar daca ai nevoie de un surplus de proteine pe a ajunge la cantitatea corecta pentru a creste in masa nu se intampla nimic.adica la 1, 2-2 g de proteine pe kilogram corp. Deci sper ca ai inteles.Bft scuze daca am facut greseli de gramatica m-am grabit cand am scris! bft succes in continuare.

| ArkanHell explică:

Da,cica creatina da si forta. cu alte cuvinte odata ce nu iti mai administrezi,pierzi si forta si iti ramane doar forta care ti-ai dezvoltat-o din proteine sa inteleg? tongue

Iar despre proteine,nu am inteles un lucru,vad ca muschii pot creste chiar si fara proteine, chiar daca nu e bine, nu e sanatos, streseaza corpul, da chiar si asa eu nu am consumat niciodata proteine si tot mi-ai crescut muschii chiar daca mai incet si in masa si in forta, oare cu cat creste progresul daca iau 120g de proteine zilnic atat din carne cat si din suplimente la 60 kg ale mele? imi dubleaza progresul atat in masa cat si forta? (scuze de gramatica, ma grabesc)

| RAY a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Cu greutati mici cu repetari cresc am dpua gantere de 5kg?

| mihaitaLGP a răspuns (pentru ArkanHell):

Tu nu intelegi un lucru, muschii nu se fac la sala.

Muschii inseamna alimentatie, muschii se fac in bucatarie.
La sala doar stimulezi acele celule musculare care se rup in timpul antrenamentului, acele celule musculare au nevoie de absolut toti nutientii posibili pentru o buna crestere si refacere.

In concluzie, este esential sa consumi proteine. Indiferent ca le asimilezi din alimentatie sau din suplimente.

Foloseste foarte multi carbohidrati si proteine daca vrei sa cresti.

Proteine vegetale si animale : Carne, oua, lapte, soia, ciuperci, fasole, peste.

Carbohidratii esentiali sunt : Orezul si cartoful.

Automat tu daca nu asimilezi raportul nutritiv nu cresti.
Ba chiar slabesti, faci efort si nu te alimentezi cum trebuie.

| ArkanHell explică:

Ok mai caut raspunsuri... daca nu gasesc raspunsuri mai pun o data intrebarea...

| Cosmin86 a răspuns (pentru ArkanHell):

"vad ca muschii pot creste chiar si fara proteine".
Hai sa incerc sa te lamuresc eu happy
In primul rand ceva proteine tot ai, pentru ca fara proteine MORI. Si daca mori, muschii nu mai cresc happy

Acum, nu ai 10 grame sigur. Exista si proteine vegetale ( in soia, fasole, etc. ) si in alte alimente, ai sigur mai mult de 10 grame / zi.

Acum, hai sa vedem. Ai 60 de kilograme si muschii cresc, bun. O sa mai creasca o perioada. Sa zicem 6 luni, poate mai mult. Apoi, orice ai face ei nu or sa mai creasca.
O sa ajungi probabil la 65 de kilograme, presupunand ca cele 5 kg in plus sunt doar masa musculara.
Apoi, o sa observi ca oricat tragi si fortezi la sala, dupa inca 6 luni ai tot 65, si lucrezi tot cu aceleasi greutati.

Atunci e momentul sa maresti cantitatea de proteine ( fie din alimentatie, fie din suplimente, fie ambele ). Si ai sa observi ca vei continua cresterea ( in masa si forta ).

Nu iti dubleza progresul daca dublezi cantitatea de proteine. Muschii vor creste tot lent, poate putin putin mai rapid. Doar ca vor creste happy

| Andrey1414 a răspuns:

Proteinele,creatian si restul sunt doar chimicale care iti mint creierul de 2 sapatamani am inceput sa fac flotari, abdomene si crede-ma se simte diferenta a inceput sa se dezvolte muschiu.Am un coleg care consuma creatina si nu poate renunta la ea deoarece dupa o perioada i sar zbarci piele pentru ca muschiul nu se mai mentine chiar daca tragela sala!

| mihaitaLGP a răspuns (pentru Andrey1414):

II se zbarceste pielea? De la Creatina? Hai sa mori tu? Unde ai citit? De fapt toti vorbiti din ce auziti, dar nimeni nu se informeaza.

Zbarcitul pielii

Asta este ceea mai mare aberatie care o auzi de la incepatori, toti vorbesc din auzite, unu nu deschide o pagina sa citeasca.

PIELEA ESTE ELASTICA.

Indiferent ca folosesti sau nu, un anumit produs, o data ce nu mai practici sport, dai inapoi.
De ce?
Celulele tale musculare se schimba o data pe luna, aceste celule sunt mereu stimulate in timpul antrenamentului.
Este logic, o data ce celulele tale musculare nu mai sunt stimulate, se atrofieaza.

Pielea repet, este elastica. Pielea imbatraneste o data cu varsta, Zbarcirea de care vorbesti tu se manifesta la persoanele trecute de 45 ani, ceea ce este normal.

Asta e tara in care toti sunteti specialisti in orice.

Creatina este un supliment, depinde ce formula este.
In general, creatina este supliment de forta si masa.
Creatina retine foarte multa apa, este foarte logic, o data ce ai renuntat la acest produs apa este eliminata din corp iar tu slabesti, te desumflii.
Orice produs are avantaje si dezavantaje.


Pe viitor imformeazate, nu mai abera.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Andrey1414):

Ce amuzant esti rolling on the floor

| lucyan200 a răspuns:

Salut! si eu am facut sala acum 2 ani si am luat creatina si nu mi s-a intamplat nimic negativ atuncea avean in brat cam 28 cm, dupa aia n-am mai facut sala ca mam prictisit, dar mai fac din cand in cand cu gantara si am acum 34, 4 cm cu timpu o sa mai cresc in brat.Ca sa iti cresca masa muscular trebuie sa mananci carne, oua etc ce contine proteine si carbohidranti ori cum e bine sa faci sala din cand in cand sau sa faci exerciti acasa ti se mai dezvolta masa musculara