anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum fac sa nu mai obosesc asa repede?
De exemplu, daca fac ceva efort obosesc imediat insa daca iau o pauza de un minut, pot sa revin si sa continui activitatea respectiva dupa iar... si tot asa
As vrea sa rezist mai mult si cand a fi sa obosesc, sa imi trebuiasca o pauza mai lunga ca sa imi revin.

14 răspunsuri:
| larrii a răspuns:

Daca esti fumator, asta poate fi o cauza. Daca nu, ai nevoie de rezistenta mai multa, incearca sa faci mai putine exercitii, de exemplu daca tu faci 40 de flotari pana sa obosesti, fa 20-30, nu trebuie sa faci pana la epuizare. Creste-ti numarul de seturi, nu de repetitii daca ai probleme de genul asta. In timp iti poti creste si numarul de repetitii

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut,
Te sti sa ai probleme cu inima? Dar cu spatele? Simti asa un disconfort la spate cand stai la desktop /laptop?

| Nemessys a răspuns (pentru anonim_4396):

Am zis si mai sus, nu ma doare nimic. Si daca tot e vorba de spate. am putin coloana mai... Insa putin, nu exagerat. :/, dar nu ma doare. Si nu simt niciun disconfort cand stau la pc. :/
Si cu inima, nu am nimic.
Doar ca obosesc repede. Daca e sa ridic ceva greutate, sau sa alerg.
Uite sa dau un exemplu... Daca fac 50 de flotari. Pe la 40 e totul ok, insa de la 41 deja simt ca obosesc, 42 abia ma ridic, 43 abia respir, 44 nu mai pot sa fac niciuna. Apoi daca renunt, iau o pauza de un minut, mai pot sa fac inca 20-30... :/ Asta ma enerveaza pe mine.
Ok. inteleg am o anumita limita, dar de ce imi,, reincarc bateriile" intr-un timp asa scurt? De ce nu pot sa fac mai multe si dupa pauza sa fie mai lunga. Gen. sa fac 100 corecte si fara nicio problema, dupa. sa am nevoie de o pauza de jumatate de ora ca sa imi revin.

| anonim_4396 explică (pentru Nemessys):

Sti de ce ziceam de coloana, s-ar putea cum nu sta la locul iei sa, pozitia actuala sa-ti creeze probleme, se poate ca plamani si inima nu stau in pozitia normala si din cauza aceasta sa obosesti si dupa o scurta pauza (dupa ce se oxigeneaza iarasi bine) sa poti reincepe.
Sau... pur si simplu inca n-ai rezistenta destula si trebuie sa ai rabdare cu tine

| R0byZ00r a răspuns (pentru Nemessys):

Deoarece pui presiune prea mare pe corp cand faci atat de multe repetari, faci 40 acum iei pauza 3-4 minute si poti face iar 40, insa iti recomand sa faci totul cu program ( flotari luni 4 serii de cate 20 repetari), miercuri la fel, vineri la fel, marti si joi baga genoflexiuni calumea ( mersul piticului te va ajuta), fa cel putin 30 de minute in 2 saptamani ai sa poti faci peste 60 de flotari

| DovleacTurbat a răspuns:

Nu ai condiție fizica, rezistenta. Despre ce activitate este vorba?

| AlexanderAlex1 a răspuns:

Voi comentati si nu ati facut sport in viata voastra. Rezistenta ti-o faci in timp frt. Nu poti sa te duci acum sa alergi 50 de ture de stadion. Azi 5, maine 10 si tot asa. (am dat un exemplu poti sa urci cu cate o tura, sau doua).

| anonim_4396 explică (pentru AlexanderAlex1):

Dnu Alex, pentru ce ai afirmat tu nu trebuie sa ai cunostinte sau sa practici sport ca sa intelegi ca nu poti sa treci de la sedentarism cu 50 de ture de stadion asa din prima, este logica treaba...
Nu este frumos sa bagi pe toata lumea in aceeasi oala, nu stiu daca ai invatat asta pana acum, dar sa stii ca-n viata reala iti poate aduce probleme, asa ca ai grija cum te exprimi.

| ddssaaa a răspuns:

Salut,incearca sa iti faci o mica incalzire la inceput, iar daca asta nu va merge, iti sugerez sa te duci la doctorul de familie, si ii spui exact ce te doare in clipa in care ai obosit. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| Nemessys a răspuns (pentru ddssaaa):

Nu ma doare nimic.

| R0byZ00r a răspuns (pentru ddssaaa):

Daca el nu face nimic corect de ce naiba ar avea nevoie de doctor? Apucate de sah

| R0byZ00r a răspuns (pentru ddssaaa):

Iti spun eu cum sa faci, si eu eram la fel, in primul rand te imbraci sport cu adidasi calumea, si te duci si bagi sprinturi pana cazi jos ( te dor plamanii), nu alerga constant cu viteza mica, deoarece nu ve-i face nimic, sprinturi, si asa iti ve-i imbunatatii intr-o saptamana conditia fizica si ve-i avea rezistenta.

| LyHoney a răspuns:

Poate esti anemic. Mergi la un doctor happy

| Catalina1Alexandru a răspuns:

Înainte de a face mișcare trebuie sa ți faci încălzirea. Dacă nu ești o persoana activa nu încerca să faci sporturi grele. Încerca să te hidratezi, sa ți faci încălzirea, sa nu faci ex prea complicate dacă nu ești activ. Dacă cumva ai o greutate mai mare e evident sa obosești când faci sport.