| lucicalucian a întrebat:

Cum pot creste in inaltime? Am 14 ani si 1.55 cm. Vreau detalii, e adevarat ca pot creste daca stau atarnat la bara mult timp?

PS: cand am auzito aia cu bara prima data ma apucat rasul, dar sunt disperat...

PS2: nu vreau raspunsuri de genu "ar trebui sa te multumesti cu ceea ce ai, vei creste in timp"

Răspuns Câştigător
| SilvesterS a răspuns:

Sall, ba bine ca ti-ai dat seama la 14 ani nu ca mine la 17, te inteleg perfect!, in primul rand fa un sacrificiu si inlocuieste fotbalul cu inotul sau baschetul, in fiecare dimineata fa-ti suc de grefe si apoi mergi sa alergi, si atarnatul de bara e bun, fa si stretching ca te intinde si ala, si daca ai cartilajele de crestere inca deschise(la 14 nu prea are cum sa fie inchise), atunci nu ai cum sa nu cresti, ca sa fezi cartilajele fa-ti o radiografie la incheietura mainii, si in conditile in care ai cartilajele deschise te va ajuta si un medic pentru oase, sper ca ti-am fost de ajutor!, cat vrei sa cresti?

6 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Din pacate nu prea exista vreo rezolvare miraculoasa, totul tine de genetica.

Chestia cu statul atarnat este doar un mit, baschetul inotul la fel, nu te vor ajuta sa cresti in inaltime. Te vor ajuta doar sa te dezvolti frumos.

Oricum stai linistit o sa tot cresti pana pe la 20 de ani.

| RAY a răspuns:

Toti care au raspuns ar merita sa ramana repetenti la biologie, inaltimea e determinata genetic, tu o sa mai cresti nu isi mai bate capul atat abia esti la pubertate, nu se intampla nimic nu are nici o legatura nici sportul nu te inalta, mancarea asa cum e scris in genele tale asa vei fi simplu

| Monika12 a răspuns:

Innotul ajuta la dezvoltare foarte mult ..este si efect, te asigur.

| BabyDollFaux a răspuns:

Înotul, Basketul, sau orice alt sport te poate ajuta + o alimentaţie sanatoasa.
Poţi încerca sa sari coarda happy
De bară nu stiu ce zic, dar merita sa incerci laughing
Cel mai important este sa faci miscare si sa nu stai pe loc.

| lucicalucian explică:

Nu prea am timp si de inot, fac fotbal si as avea nevoie de niste sfaturi pe care le pot aplica in timpul liber (daca se poate acasa).

| Delia7272 a răspuns:

Intr-adevăr un sport gen basket, inot etc te ajuta sa te dezvolți mult mai bine, la fel ca si alimentația sanatoasa, dar parerea mea e ca nu ai cum sa-ti "pacalesti" natura daca asa iți e gena sau asa ai fost tu "proiectat".
Totusi pentru ca esti disperat laughing) iti recomand sa te apuci de basket sau un sport de genu care sa te mai inalte, fotbalul nu te inalta, dar daca asta e pasiunea ta, pana la urma, ce mai conteaza