| Masinescu a întrebat:

Cum sa scap de gandurile intruzive violente, enervante, etc? Va rog fără psiholog sau psihiatru. Și cum scap de compulsii, (comportamente repetitive pentru a diminua anxietatea).
Am 14 ani!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| IhNomUhNitPARIS a răspuns:

Orienteazate către o pasiune, hobby, nu mai medita asupra trecutului, nu te mai gandi la ziua de ieri, alaltăieri, nu mai asocia viitorul cu trecutul sub nici o forma.

Fa plimbări cât mai dese, nu mai sta mult pe net, ieși des cu prietenii, dacă nu ai prieteni ieși tu singurel și fa cât mai multa mișcare sport, jogging, ceva sa te distragă de la acele gânduri, acele gânduri provin de la anxietate, de la stres.
TOC provine de la prea multe stări de îngrijorare, emoții, stări depresive, frici etc.

Astea sunt niște gânduri false care nu au nici o treaba cu tine, cu ce crezi sau ce îți dorești.
Exista mai multe categorii de gânduri obsesive :

- de contaminare;
-vătămare;
-de agresivitate;
- de sexualitate;
-de religie sau simetrie.

Într-un fel sau altul trebuie sa te liniștești, sa gestionezi acele gânduri create de propriile tale proiecții mintale.

Pe termen scurt te ajuta acest comportament repetitiv dar pe termen lung devine o obișnuință, o obsesie, un comportament auto-distructiv.
Această tulburare interferează și cu viata ta cotidiana, cu frica de tine însuși, insecuritatile tale excesive, situațiile evitante, izolarea de societate și faptul ca te-ai închis mult în tine, nu comunici cu ceidin jurul tău, nu empatizezi, nu ești deschis cu tine însuți, Tulburarea provine de la niște gânduri și frici fictive, ireale, imaginare, frici inexistente, nepalpabile.

| Masinescu explică (pentru IhNomUhNitPARIS):

Salut! Sa știi ca eu sunt o persoana foarte sociabila, joc cu prietenii câte 3 ore football, și as vrea sa devin FOOTBALIST PROFESIONIST. Când nu am ce face ma mai gândesc, dar în rest nu. Eu vreau sa devin FOOTBALIST, și nu am timp de gânduri fără rost, oricum.
Ms mult, mesaju e ff bun. Bafta!

3 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns:

Prin meditatii, sesiuni de hipnoza si afirmatii pozitive.

Gasesti o gramada pe Youtube.

| Gligore2000 a răspuns:

Daca nu vrei psiholog sau psihiatru incearca la proctologie.