| Ciocinta_Alexandru_1976 a întrebat:

Cum sunt luptele alea cu costum și săbii de la Jocurile Olimpice, Spada? Cum se câștigă un meci, care sunt regulile meciului acesta?

Răspuns Apreciat de Editori
| CostinAlamariu a răspuns:

Te referi la scrimă. Am practicat scrimă 4 ani. E un sport extrem de frumos și de interesant. Scrima este împărțită în 3 ramuri:
-spadă
-floretă
-sabie

Aceste 3 ramuri au 3 "arme" diferite și reguli diferite.

Eu am făcut doar spadă.
Acea spadă are în loc de vârf un buton de metal. Acel buton este conectat la un cablu electric subțire care e lipit de spadă și se termină în mâner. Din mâner este conectat un alt cablu care continuă sub mănușă și îmbrăcămintea sportivului și iese pe la spate, iar de acolo se leagă de sistemul central.

Scopul în acest sport este să atingi cu vârful(butonul) spadei corpul adversarului (în afară de casca lui). Când l-ai împus pe adversar cu acel vârf-buton sistemul central detectează asta și îți pune ție un punct. În general meciurile durează cam 3 minute sau până ajunge cineva la 5 puncte.
Mai sunt și meciuri în care trebuie să ajungi la alt scor, de exemplu 45 dacă bine țin minte, dar procesul e cam același.

2 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Caută singur pe Google.
Sunt costume speciale, cu senzori pentru punctare, iar "săbiile" sunt speciale, se rup ușor în caz de forțare, nu taie.

| wildthing a răspuns:

Eu ma intreb la ce te ajuta daca pui intrebari prostesti. Auzi la el, "Cum sunt luptele alea cu costum și săbii de la Jocurile Olimpice. Spada." Daca ai pus intrebarea asta, inseamna ca stii foarte bine cum se numeste sportul asta, care sunt regulile si tocmai ai vazut ca Ana-Maria Popescu are deja asigurata o medalie de argint si lupta in finala pentru aur.winking