| IonutValeriu a întrebat:

Daca eu vreau sa slabesc, deoarece imi atarna burta si soldurile cat de cat, insa pe langa creatina mai iau si un gainer bogat in carbohidrati pe care scrie ca e bun pentru cresterea in greutate si masa musculara, are vreun sens?
Gen, vreau sa slabesc, dar gainerul ajuta pentru cresterea in greutate
Eu as vrea sa cresc in greutate doar cu masa musculara, grasimea s-o ard, s-o dau jos.

5 răspunsuri:
| Moonfl0wer a răspuns:

Creatina și gainer se iau în perioadele de bulk, adică când vrei sa pui pe tine. Tu ești la polul opus și iei chestiile astea. Really? Renunță la creatină și gainer și înlocuiește-le cu proteina simpla din zer (whey protein) și chitosan, iar totul se face treptat, nu ai cum să și crești in masă musculara și să și slăbești, de-aia exista in culturism perioada de bulk (unde pui kg pe tine) și perioada de definire (unde arzi ce ai pus pe tine și rămâi cu masa musculara slabă). Ocupa-te de slăbit acum, asta e prioritatea ta, iar apoi schimbi suplimentele și pui masă musculară.

| IonutValeriu explică (pentru Moonfl0wer):

Si daca iau un whey dar si creatina, are ceva?

| Moonfl0wer a răspuns (pentru IonutValeriu):

Are că nu faci treabă bună așa, acum faci ce vrei.

| IonutValeriu explică (pentru Moonfl0wer):

Mersi de sfat, nu te contrazic, nu am mai folosit, doar am citit mult. Undeva scria si ca daca vrei sa slabesti deși te suplimentezi cu creatina, tot vei slabi pana la urma. Acum nu stiu ce sa mai cred. Vreau sa mi cresc si muschii, dar vreau si sa dau jos din grasime facand multa banda si multa bicicleta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru IonutValeriu):

Nu ai cum sa-ti "cresti" muschii si sa dai jos si din grasime in acelasi timp, indiferent cata banda si bicicleta faci.

Cand iti maresti masa musculara -> esti in SURPLUS CALORIC
Cand dai jos din grasime -> esti in DEFICIT CALORIC

De-asta exista "perioada de masa" si "perioada de definire", daca se puteau face in acelasi timp, mai pierdeau toti sportivii profesionisti timpul cu asta, nu le-ar fi facut in acelasi timp si gata?