anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă fac doar exerciții pentru forță (greutate mai mare, repetari puține, seturi multe) o să rezist automat mai mult la Skanderbeg? Adică se va antrena și rezistența un pic?

3 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Pentru ce vrei tu trebuie doar forta si tehnica si nu as subestima tehnica.

Rezistenta si forta exista impreuna, daca te axezi pe una aia va progresa mai repede dar invariabil va progresa si celalta.

Problema nr 1 e ca daca esti incepator, abordarea nu e fezabila. Pentru forta, ar trebuis a faci 1-5 repetari cu 80-90% din 1 rep max (adica greutatea maxima cu care poti face o repetare), doar ca avand 0 rezistenta o sa cedezi dupa primul set si pornind de la 0 o sa pierzi mult timp pana ajungi la un nivel decent. Se poate dar nu e chiar calea optima.

Problema 2 e ca e riscant, ca incepator cel mai probabil nu cunosti modul corect de a face un exercitiu iar asta duce la accidentari, mai ales cand folosesti greutati mai mari. E foarte usor sa ajungi pe tusa sau sa te ransti incat sa te afecteze pe termen lung, eu zic sa nu subestimezi treaba asta/

Eu zic sa mergi cu un antrenament standard de 6-12 repetari/4 seturi, fa asta un an si dupa ce inveti ce si cum poti sa incepi sa te focusezi pe scopul tau final.

| IonelIonescu a răspuns (pentru RoCkKiD):

Chestia e că nu sunt chiar începător, știu să fac repetările corect, asta nu e problemă, și ai mai spus sa fac vreun an un exercițiu de 6-12 repetări...

Nu e chiar așa bine, adică gândeștete că în doar 1 lună vezi vreo schimbare, ca sa îmi fie ușor ar fi trebuit să îmi recomanzi pentru vreo 3-4, pentru că în acest interval de timp crești mult, și poți să le faci și corect, dacă fac 1 an întreg asta, pai... Te plictisești până la urmă, adică 1 an nu e cat o lună, dar oricum mersi pentru răspuns

| raMLesS a răspuns:

Orice exercitiu te face mai puternic, unele te stimuleaza mai mult altele mai putin, dar atat timp cat nu stai degeaba si folosesti muschii, o sa fii mult mai puternic ca atunci cand n-ai face nimic.