anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca joc baschet acasa pot sa mai cresc cu cativa cm in inaltime am 23 de ani si 173 cm.Multumesc...

42 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau pentru tine, dar la varsta asta ti s-a incheiat demult cresterea.
Daca aveai 14-15 ani, mai puteai spera sa influentezi cresterea, dar acum, nu se mai modifica nimic, nici macar 1 mm!

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Violleta2022):

Sigur-sigur este cum ai raspuns tu!?winking laughing tongue

| siriusblack98 a răspuns:

Sansele sa mai cresti in inaltime prin baschet la 23 de ani sunt inexistente.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

1. baschetul stopeaza cresterea in inaltime, prin tasarea oaselor in timpul sariturilor. Pentru acest sport sunt selectati indivizii care au deja o inaltime peste medie. 2. Eu personal am crescut intre 24 si 37 de ani, de la 1, 73, la 1, 82 facand alpinism-escalada si inot

| mlfz13 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Ai castigat 9cm in proces de crestere ce a durat pana la 37 de ani?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru mlfz13):

Da! facand mult inot si escalada, chiar si acum la 65 de ani

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru mlfz13):

Conteaza mult si alimentatia, precum si timpul de expunere a corpului la soare

| JackR a răspuns (pentru mlfz13):

De unde stii ca omul nu are ceva gene de brad sau de pin si continua sa creasca pana pe la 75-80 de ani? big grin

| JackR a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Bineinteles! Mai ales cand te expui la soare in conditii de imponderabilitate. Atunci coloana vertebrala nu trebuie sa suporte greutatea corpului (din cauza lipsei gravitatiei) si se alungeste. Si atunci "cresti" cu 5-7 centimetri. Dar de crestere in inaltime la varsta adulta prin inot, n-am auzit. Si sunt fericit, pentru ca inot de la 3 ani si pe la 19 m-am oprit din crestere, cand deja aveam 2.03. Daca era adevarat ceea ce spui tu, acum ar trebui sa am cam 2.50-2.55!winking

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru JackR):

laughingwinking cu mostenirea genetica nu te poti juca la infinit; sunt si limite peste care nu se poate trece

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru JackR):

Mi-a stopat cresterea in inaltime la 37 de ani; nimic surprinzator.

| mlfz13 a răspuns (pentru JackR):

happy asa e, gandul asta mi-a scapat complet. Desi din cate inteleg din ceea ce continua omul sa sustina... e posibil sa fie chiar gene puternice de Sequoiadendron Giganteum.

| Lostlyric a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Va inaltati datorita alimentatiei si timpului de expunere la soare, chiar si la 65 de ani? Tocmai ce ati devenit idolul meu. Am 1.50m si 30 de ani. Cat de mult trebuie sa mananc si cat de putin trebuie sa stau la soare?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Lostlyric):

Reciteste raspunsul anterior; daca poti. aminteam ca eu continui si la aceasta varsta sa fac miscare/sport in aer liber

| Lostlyric a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Ah. Inteleg... si totusi, irelevant pentru intrebarea data.

| Leo94 a răspuns (pentru Lostlyric):

Ca ti ani ai Lostlyric?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Lostlyric):

Ai avut curiozitatea sa citesti succesiunea raspunsurilor? ( acum 7 ore | mlfz13 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):
Ai castigat 9cm in proces de crestere ce a durat pana la 37 de ani?--acum 7 ore | Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru mlfz13):
Da! facand mult inot si escalada,... )

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Lostlyric):

Acum 6 ore | Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru JackR):
Mi-a stopat cresterea in inaltime la 37 de ani; nimic surprinzator.

| Leo94 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Probabil prin operatie a crescut asa mare ❗

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Lostlyric):

Trebuie sa mananci c at mai multa logica si sa-ti acoperi caul, pentru a nu face insolatie, care ti-ar putea arde putinii neuroni viabili.winking tongue

| relian a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Are doar 150 deci e batuta in cap rau de tot laughing daca si inauntru capului e la fel de inalta e clara cum sta treaba.Pe mine m-a blocat ca i-am cerut o explicatie, a spus ca nu se coboara la nivelul meu laughing probabil femeia la 1.50 inaltime se crede f inalta, deci sa se coboare ea la 1.80 ai mei e cam greu, o si cred laughing unde pui ca are si 30 de ani, e tare, femeie adevarata, nu cumva sa ii ceri ceva explicatii ca te si blocheaza laughing asta da. Cine o intreaba cati ani are, asta arata ca multi nu citesc si alte raspunsuri.Man Leo are femeia 30 de ani, a spus singura si varsta si inaltimea.La ani sta binisor dar la inaltime ai grija este foarte inalta laughing vezi ca tu esti pitic pe linga ea, nu se coboara ea la mintea ta, deci atat de sus ce este ar trebuie sa se aplece sati atinga capu laughing are man 1.50 laughing atata a putut ce sa-i faci, cu mintea la fel mai mult nu poate, trebyie sa o intelegem.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru relian):

laughing laughing laughing RESPECT. Bine ai punctat

| Lostlyric a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Oh, dar ce surpriza! Oameni care imi poarta de grija. Desi, spre dezamagirea voastra, imi port singura de grija de vreo 20 de ani.
D-l Mihailescu, sunt tare dezamagita... Ati ajuns la varsta asta degeaba. Bunicul meu a ajuns la 94 ani, dement si niciodata nu a avut un intelect atat defect. Insa... Sa revenim la oile noastre.
Am raspuns la ceea ce mi-ati scris. Am spus ca am inteles logica dumneavoastra, insa aceasta nu avea nici o legatura cu intrebarea data. Apoi imi asumati faptul ca nu detin prea multi neuroni. Asta dupa ce v-am refuzat cererea de prietenie din considerente personale. Prietenii, atat virtuali cat si reali, mi-i aleg eu. Daca ati devenit frustrat, asta este problema d-vs. Si, din cate observati, va ignor. Ceea ce va doresc si d-vs. Nu pastrez in viata mea, in niciun nivel, persoane care nu ma ajuta sa ma dezvolt in niciun fel. Si nu raspund jignirilor. In continuare, atat dumneavoastra cat si relian, discutati despre mine, nu despre subiectul in sine. Iar categoria aleasa de cel care a postat intrebarea este "Sport", nu "Conversatii". Oricum, sunt flatata de atentia acordata.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Lostlyric):

Greu cu logica; in special in creierul infatuatilor.winking laughing

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Lostlyric):

Scuze pentru intarziere; solicitasem prietenia inainte de a observa unica-ti circumvolutiune creata de caciula

| relian a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Mai femeie, in primul rand nu am dat eu peste tine, tu ai fost cea care ma atacat, asa fara absolut nici un motiv.Nu iti este rusine sa vii sa spui numai povesti, si doara ce-ti place tie? Esti o nerusinata.
Cauta si vezi ca eu am dat raspuns la o intrebare, asa cum am s tiut eu, aia e treaba mea, cat si felul cum scriu e tot treaba mea.NU e treaba ta sa vii sa ma iei peste picior, sa ma faci prost, asta ai facut tu, asta "mare de 1.50 doua la metru.
Hai sa te vad ce ai de spus.Tu ai fost cea care a inceput,te manca cumva undeva si nu avea cine te linisti sau de ce te-ai legat de mine fara motiv?
Hai ca nu spune nimeni nimic,daca intri intr-o discutie, ba esti binevenita, dar nu cum o faci si tu si cum ai facut-o.
Ai inceput cu talente unde am facut eu scoala, cas prost, nu te apleci tu la nivelul meu si al aluia care pusese intrebarea aia cu Pmantul plat, de la aia a plecat de fapt discutia.Eu am dat un raspuns asa cum mam priceput,tu ai venit ai spus ceva, adica nimic, eu doara am atras atentia ca e bine sa vorbim folosind cuvintele noastre, nu trimiteri mai stiu eu pe net.Tu cand ai vazut ca cineva iti atrage atentia, pai cum frate sa imi atraga mie atentia unu oarecare, mie femeia fatala de 30 de ani si 1.50.Si ai trecut la atac, cas prost, unde am gfacut scoli si alte minunatii care nu is aveau rostulDeci eu chiar daca am atras atentia am facut-o civilizat, dreptul tau la replica nu s-a lasat asteptat prea mult si ai dat cu mucii de pereti, adica jigniri mie, celui care puse intrebarea si altora.
Acum incerci sa spui ce anume? Iti spun eu esti o persoana de 2 bani aia esti. Femei dealde tine am vazut la orice colt de strada,stai tu linistita.
Trebuia sa vorbesti frumos asa cum incepusem eu. Faptul ca dupa am ripostat si eu este tocmai pentru ca mai facut prost,asa fara absolut nici un motiv.
Si inca ceva, la acea intrebarea ai dat un raspuns, apoi in alt raspuns ai spus ca intrebarea nusi are rostu.Ok daca intrebarea nusi avea rostu, de ce te-ai mai obosit sa raspunzi? Macar de raspundeai omului asa simplu si sa ecplici ceva.
Deci tu aia corecta, de fapt tu esti aia care ai jignit, atat pe mine cat si pe altii.Nu mai incerca sa o dai de gard.In mesjul ala am scris exact ce ai aratat dar stii de ce? Pt ca am avut impresia ca esti gay si cauti ceva partener.
Sa vii sa imi spui mie ca barbat "Te pupa Jean "aia ce inseamna? Inseamna ca un barbat, pentru ca Jean este nume de barbat, nu stiu femei cu numele asta.O sa spui ca ma puteam uita la profil.Asa este, doar ca desi intial am vazut a ai spus sau ai dat de inteles ca ai fi femeie, dupa sa vii sa spui ca esti Jean am spus e clara asta e barbatu femeie, de aici si ce am spus, mesaju ala asta sa iti spun ca e bine sa cauti in alta parte etc.
Deci indiferent ce eu am scris a fost ok nu team facut in nici un mesaj proasta, asa cum ai facut-o si continui sa o faci tu.
De fapt asta arata cat de duce capul ala pe marimea ta de 1.50 si la 30 de ani. Daca la anii astia inca nu ai invatat sa te porti cu oamenii e grav.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru relian):

10+; dar ai grasit andresantul, coaa spirache. roaga fatuca pe c are ai dorit s-o mustruluiesti sa citeasca ce mi-ai raspuns mie. siccesuri dese

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Daca imi soliciti prietenia: te iert. laughing Dar daca nu, devii tu Femeie! laughing

| BuLaNNNeL a răspuns:

E genetică, nu poate fi influențată DOAR grăbit procesul de dezvoltare. Astea-s basme din '65.

| Lostlyric a răspuns:

Cat despre tine, relian, chit ca nu e nevoie sa imi justific actiunea de a te bloca, sa analizam putin situatia:
Mi-ai trimis un singur mesaj privat ca raspuns la faptul ca ti-am sugerat sa ma eviti, pentru a-ti salva din timp, asa:
"Te pupa Jean. laughing dci cum sta treaba jeane sa inteelg ca tu esti fetita si cauti masculu? hai am vazut ca ai tacut.
Deci esti fetita cu scula, las ca e bun si asa, sau ai facut schimbare de sex?"
Nu am inteles exact despre ce mai aveam de discutat sau ce explicatii sa-ti dau. Explicatii la insultele oferite in mod gratuit?
Apoi, justificarea block-ului (si, apropo, esti singura persoana blocata din lista mea), desi, nu era necesara nici o explicatie, ca sa fiu sincera. Dar deh... politetea.
"Am spus ca sunt cu bun-simt daca doar te evit. M-am inselat. Imi pare rau sa folosesc butonul de "block", dar, din pacate pentru tine, ma respect mult prea mult pentru a fi jignita in mod gratuit."
Deci si prin urmare, evita-ma. Pentru ca alt timp la dispozitie pentru tine, nu imi mai fac. Si nici nu mai am. Incearca sa fi folositor cat poti pe site-ul asta si evita sa-ti pierzi timpul murind de grija mea.
Poti sa te opresti din a implora atentie prin frustrarile canalizate asupra mea. Te-am flatat destul. Si, ca idee, persoana asta de un metru jumate etalon, iti spune asa: vorbesti mult, fara pic de reguli gramaticale, fara sens si mult zgomot pentru nimic.
O viata frumoasa si implinita iti doresc.

| orientalmed a răspuns:

Buna, Nu spun noutatii doar intaresc teoria. Basketul taseaza, si te " scurteaza " putin. Fa sport in care este prezenta elongarea. Asa cum recomanda un user mai jos, inot, catarari...Ai nevoie sa te intinzi.

| RosuEleonor a răspuns:

Totul este posibil pentru cel ce crede. Baschetul datorită exercițiilor din antrenament de obicei înalță. Un alt truc este să faci exercițiul fizic de întindere numit sfoara ( cel văzut prin filmele cu karate) care trebuie făcut perfect o perioada de timp (4-5 luni) după care te lași brusc de acest exercițiu și va începe o ușoară creștere în lungimea picioarelor. Dimineața când te trezești întinde-te în pat cat poți de mult și fă asta în fiecare dimineață. Poți apela și la un supliment dietetic cu HGH ( hormon de creștere). Laptele este un aliment care te mai poate ajuta. Un alt exercițiu pe care îl poți face și este foarte eficient este să stai în picioare pe vârfuri, te întinzi la maxim cu mâinile sus iar deasupra degetelor de la mâini la 2-3 centimetri sa ai o țintă. Încearcă în fiecare dimineață timp de 5-10 minute să te întinzi să atingi punctul respectiv, în câteva luni îl vei atinge după care poți muta ținta sus.

| Leo94 a răspuns:

Multumesc pentru raspunsuri baieti ❗

| Leo94 a răspuns:

Eu citidem un articol dar cred ca este un, mit' ca in general poti sa te dezvolti pana si in jurul varstei de 25 ani voi ce parere aveti?

| Ylucian a răspuns:

La 23 de ani nimeni nu mai creste

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Ylucian):

Mai studiaza, mai fa cercetare pe indivizi existenti in lumea reala

| Maria_Dascalescu_1960 a răspuns:

Doctorii, spun ca ai putea sa mai cresti pana la 1, 90

| Cozmo23 a răspuns:

Chestiunea ca BASKETUL ar putea sa faca ca cresterea sa fie mai rapida este doar un MIT. Sproturile ce includ alergarea, sarirea la inaltimi, ridicarea greutatilor si multe altele fac ca oasele sa fie tasate si muschii mai intinsi, este adevarat ca iti amplifica rezistenta insa nu este vreo optiune sa cresti practicand aseste sporturi, unele persoane se dezvolta ca inaltime la alte varste astestea mai tarzii sau foarte devreme.Am avut un coleg in generala care era se inaltimea de 1.92 aceasta nu era o boala era doar ceva mostenit iar acum are in jur de 2 m.Nu este un dezavantaj mare sa fii scund iar cu vremea o sa te inalti practicand sporturi cum ar fi inotul.

| AdRiAnAdRiAn789789 a răspuns:

Bineinteles! Mai ales cand te expui la soare in conditii de imponderabilitate. Atunci coloana vertebrala nu trebuie sa suporte greutatea corpului (din cauza lipsei gravitatiei) si se alungeste. Si atunci "cresti" cu 5-7 centimetri. Dar de crestere in inaltime la varsta adulta prin inot, n-am auzit. Si sunt fericit, pentru ca inot de la 3 ani si pe la 19 m-am oprit din crestere, cand deja aveam 2.03. Daca era adevarat ceea ce spui tu, acum ar trebui sa am cam 2.50-2.55! winking