| florymee12 a întrebat:

Daca tin dieta dukan si dupa 14 zile ma apuc de dieta cu pepene rosu, si in acelasi timp fac si sala, o sa slabesc? vreau sa stiu daca sala va avea o contributie. voi face sala numai o luna...

Răspuns Câştigător
| Goldenboy97 a răspuns:

Dietele merg pe acelasi principiu: Deficit caloric, asta inseamna sa mananci mai putin.
Majoritatea aduc un deficit caloric imens, unele chiar si 800kcal pe zi. Nu este un slabit sanatos, mai degraba te degradeaza fizic si psihic.
Daca tu habar n-ai ce mananci, nu sti notiunile de baza (proteine, glucide, lipide) ti degeaba, risti sa te imbolnavesti.
Cel mai bine este sa-ti creezi un deficit caloric de 500kcal pe zi. Eu de exemplu mancam 2500kcal si imi mentineam greutatea pe la 75-78kg. Am redus 500kcal si am pierdut in greutate. Acest deficit ti-l faci fie prin alimentatie fie prin activitate fizica. Deci poti sa alegi mananci mai putin sau mananci tot acelasi numar de calorii doar ca faci mai multa miscare.
Acum revenim, ce presupune slabirea?
-Arderea grasimilor pentru energie.
Cum facem asta?
-Excludem carbohidratii care este sursa principala de energie.
Si ce se intampla?
-Corpul neavand niciun pic de glucoza pe stoc, apeleaza la grasime pentru a supravietuii.
Deci alimentatia va arata in felul urmator: Surse curate de proteine: Pui, peste, porc, etc
Si grasimi, multa lume le evita crezand ca se ingrasa(total gresit): Peste gras, alune, masline, migdale, seminte, creier porc, cascaval, etc.
A si cel mai important: Dupa 6 zile in care ai mancat numai proteine grasimi, a 7-a zi mananci doar proteine + carbohidrati. Poti sa mananci ce-ti place, de la ciocolata, biscuiti, ingetata, ce-ti place tie mai mult, nu face griji nu te ingrasi. Mananca pana ce papile sunt "satisfacute"
Sper ca ai inteles ceva.

3 răspunsuri:
| OnuOnulică a răspuns:

Bună
Cu siguranţă că o să slăbeşti! happy chiar foarte mult dacă le ţii pe amândouă.În acest caz nu mai e nevoie de sală, părerea mea.

| dragalexe a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa ti o "dieta"
Daca te duci la sala timp de o luna de 2-3 ori pe saptamana si vei manca alimente bogate in carbohidrati, corpul tau se va simti altfel si vei avea rezultatele dorite...aaa sa nu uit sa bei multa apa plata(am incercat asta pe propia piele si nu am regretat alegerea facuta)

| Cosmin86 a răspuns (pentru dragalexe):

Bogate in carbohidrati? sfatul secolului...

nu mai da sfaturi tampite