| Pinkvanilla9 a întrebat:

Dacă vreau sa scap de niște grăsime din zona abdomenului trebuie obligatoriu sa dau jos din greutate? Am înțeles ca scăparea de grăsime nu este același lucru cu pierderea în greutate.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Lule a răspuns:

Raspunsul la intrebarea ta este: nu.
Da foarte diferit cand vrei sa scazi in greutate nu-i obligatoriu sa pierzi tesut adipos, poti pierde si masa musculara. Ca sa scapi de grasime incepi mai intai cu o alimentatie echilibrata, fara fastfood, dulciuri (practic ele iti aduc cea mai mare grasime de pe corp) si sa incerci si exercitii fizice sa faci cu propria greutate daca nu vrei neaparat o masa musculara dezvoltata. Corpul slabeste de unde considera el asa ca ar trebui sa faci exercitii pentru tot corpul nu doar pentru abdomen.
Sanatate si un abdomen platwinking

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

In pincipiu organismul scapa prima oara de grasimea abdominala, daca nu ai o dieta bogata in proteine va consuma si masa musculara

| heracles a răspuns:

1. Organismul are nevoie de grasime pentru transportul vitaminelor liposolubile, deci de grasime(tesut adipos)nu o sa scapi niciodata.
2. Daca chiar vrei sa ti se vada striatii trebuie sa alergi, prin transpiratie se pierde si din tesutul adipos, dar nu doar de pe abdomen, tesutul adipos se disperseaza intr-un mod uniform.deci va trebuii sa muncesti mul, mai ales in partea abdominala.

| aXy99 a răspuns (pentru heracles):

Prin transpiratie se pierde apa. Punct.

| heracles a răspuns (pentru aXy99):

Corect, dar pe langa apa mai sunt eliminate si proteine si uree
dar ce sunt grasimile pe scurt se datoreaza carbohidratilor care se depoziteaza in muschi si ficat transformandu-se in glicogen dar se pot depune si sub forma de grasimi, si atunci daca cineva isi propune sa isi mai de-a jos din grasime ar putea sa o faca prin mai multe metode mers pe banda sau alergare sarituri la coarda, pedalatul e.t.c. eu am spus alergare puteam sa spun sarituri la coarda dar am spus alergare(nu pe banda, ci pe un teren sau parc)daca alege sa alerge pe stomacul gol asa cum mai alerg si eu, organsimul incepe sa isi foloseasca glicogenul-glucoza, dupa care incepe sa-si consume depozitele de grasime din propriul organism, dar asta doar intr-un efort de lunga durata adica peste 30 min.in acel moment organismul terminandu-si clucoza din muschi stomacul find gol ce sa faca atunci organismul trece la depozitul de grasime. Bine si alimentatia este importanta dar nu ma mai intind, eu cu 5 ani in urma am fost sa-mi fac analizele medicale si am iesit cam in neregula la capitolul trigliceride, si am decis sa incep sa alerg si sa merg intr-un parc unde pot face tractiuni, abdomene, e.t.c. e in urma cu o saptamana am fost iarasi sa-mi fac analizele medicale si mi-a spus ca sunt la limita cu toate.Concluzia alergatul face bine stii ce sunt trigliceridele nu? adica grasimi naturale care se gasesc in sange iar pe hartia cu analizele medicale scria 151-200 mg/dl -la limita, deci repet da prin transpiratie se pierde 90 si ceva la % apa dar pe langa apa daca depui un efort de lunga durata pe stomacul gol asa cum fac eu atunci org. estge fortat sa umble si la depozitul de grasimi. Punct

| aXy99 a răspuns (pentru heracles):

Raspunsul tau este corect, dar in primul NU ai mentionat cuvantul 'alergat', ai scris strict TRANSPIRAT. Poti transpira si la sauna. Chiar mai bine. Spre exemplu, eu facand sala la cateva grade celsius, nu transpir deloc laughing

| StoianMario1990 a răspuns:

Vreau sa-ti spun faptul ca da, trebuie sa dai jos din greutate. Datul greutatii jos inseamna sa iti piezi grasimea(adica un tesut).Asa ca sfaturile mele este sa faci exercitii fizice care te ajuta sa dai jos Kg repede(bicicleta, saritul corzii chiar si rolele) si sa nu mananci zahar.