| GulDan a întrebat:

De ce lupte sa ma apuc? sa fie bune pe strada, la scoala...etc.

Sa am sanse si la aia mai mari ca mine, la grasi solizi...

8 răspunsuri:
| StefanKogut a răspuns:

"Lupta pe care o castigi sigur e cea pe care nu o duci" Sun Tzu. Nu conteaza ce faci, conteaza sa-l faci atat de bine incat nimeni sa nu doreasca sa te atace. Alege in functie de preferintele tale, dar tine cont si de abilitatile si inclinatiile tale native. Si nu uita "Un general bun castiga razboiul inainte de a-l incepe", tot Sun Tzu. Lupta nu e pentru a te testa pe tine ci pentru a afla limitele adversarului.

| GioglovanA a răspuns:

Daca crezi ca poti sa rezisti la antrenament, apuca-te de k1.Eu am facut un an si jumatate ani si este foarte eficient.

| GulDan explică (pentru GioglovanA):

Ok da fix de ceva gen vreau sa ma apuc de kickbox happy
Dar poti sa-mi zici si mie daca e adevarat ca iti sparge nasu? nu imi doresc asta...tin sa mentionez ca nu vreau de performanta.

| GioglovanA a răspuns:

Depinde de antrenor, uni ti-l sparg, eu unul nu am patit asta, dar ca incepator e nasol ca rad aia mai buni de tine. Unde eram eu imi primeam pumni la ureche daca nu tineam garda corect sau capace daca nu dadeam la sac cum trebuie...la inceput e greu. Faci o gramada de flotari(cam 10 seri a cate 30 de repetari fiecare+abdomene si genoflexiuni).Pe mine m-a ajutat mult faptul ca am facut si fac sala.Nu am facut de performanta, pentru ca implica multe accidentari si deplasari.Mult succes daca vrei sa te apuci!

| GulDan explică (pentru GioglovanA):

Fac sala de 1 an alea sunt floare la ureche plus ca fac si un fel se street workout... oricum cred ca ma apuc de alte lupte..nu imi doresc sa rada aia de mine.

| GioglovanA a răspuns (pentru GulDan):

Nu peste tot e la fel.Intereseaza-te daca te baga intr-o grupa de incepatori, iti recomand sa urmaresti datile cand se formeaza grupe noi cu incepatori.Eu am avut ghinionul sa merg undeva unde, din pacate, si incepatorii cum eram eu si avansatii erau la un loc+ca sala unde am fost eu era una dintre cele mai dure unde mergeau toti batausii(eu am aflat asta ulterior). Deci iti recomand sa cercetezi putin terenul inainte sa te apuci de lupte, ca si la alte stiluri de bataie e posibil sa fiti toti la un loc.

| Elevu53 a răspuns:

Eu nu as recoman Judo. La Judo trebuie sa folosesti puterea adversarului in interese proprii(ceva de genu piedicilor), e foarte efectiv cind te lupti cu un adversar de rangu tau. Dar e tine de un adversar mai mare...e mult mai greu de dat jos cu piedicile.

Eu as recomanda TAE KWON DO. Are in el si ceva Box. Si in plus inveti locurile dureroase.

P.S.: Nu conteaza pana la urma ce vei alege, trebuie doar sa pui efort si mintea in miscare ca sa poti folosi cunostintele primite.

| Diaconu1980 a răspuns:

Cel mai recomandat este JUDO.