anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu-mi mai cresc brațele? De câteva luni am tot 34 în braț și nu pot crește nicicum. Merg la sală de 5 ori pe săptămână, am zi separată pentru brațe, am 4 mese pe zi, de două săptămâni am început să iau creatină monohidrată și proteine.

Încetul cu încetul celelalte grupe de mușchi se dezvoltă dar brațele deloc.Precizez că sunt, evident, ectomorf, când am început sala aveam vreo 28. Ce aș putea face?

Răspuns Câştigător
| ThePowerlifter a răspuns:

Salut! In primul rand fii sigur ca mananci destule kcal. Vezi ce BMR ai, dupa inmulteste-l cu x1, 2(daca esti sedentar), cu x1, 35(daca esti aproape activ, adica stai majoritatea timpului la birou, faci sport de 3 ori pe sapt si alte lucruri simple), cu x1, 55(daca esti activ, sport de 3-4 ori pe sapt, mers multe ori pe zi, si alte lucruri simple) si in final cu x1, 75(daca esti foarte activ, 5-7 antrenamente intense pe sapt+munca). Acum dupa ce calculezi asta vei obtine TEE. Peste acesta va trebui sa mananci 300-500kcal in plus ca sa cresti in masa musculara. Suplimentele nu ajuta mai deloc pot spune... sunt cele mai putin importante. Trebuie sa vezi daca te-ai pus la punct cu kcal, macronutrientii si micronutrientii. Dupa conteaza mai putin timpul la care le mananci si suplimentele. Macronutrientii pot fi in felul urmator: 30% grasimi, 1, 8-2, 8g de proteina/kg si restul carbohidrati. Somnul e important, fii sigur ca te recuperezi de la un antrenament la altul. Si daca toate acestea sunt indeplinite si tot cresc mai greu bratele, pot fi o grupa deficitara a ta. Din cate stiu acestea se antreneaza cand te apropii de limita genetica a ta.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hei stai linistit, pentru ca depinde de organismul tau.Uni oameni se dezvolta mai tarziu.
De exemplu e la fel si cu inaltimea daca esti mic si esti pe a-6 a prin a-8 a iti vei da drumul la crescut.
A si nu ai mentionat cati ani ai.
O zi buna sper ca te-am ajutat
Funda?

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti femeie de vrei funda?

| Lukasz a răspuns:

Ai putea sa mergi la medic sa vezi ce-ti spune.
O Zi Buna!