| Derkes a întrebat:

De ce pot face flotari corecte, pana la pamant, cate 20-30, daca sunt supraponderal? Am inaltimea de 1.75 si 93 de kg si acele kg in mare parte sunt de grasime.Am si burta mare. Unii din liceu sunt mai slabi ca mine si nu pot face nici macar 5 flotari corecte, dar eu pot. Care ar fi explicatia?

5 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Pai, trebuie sa slabesti. Eu, cand aveam 120 de kilograme, nu puteam sa fac nici macar o flotare. Acum, cu 35 mai putin, pot face si 40 de flotari dintr-o bucata. Pune-te pe pierdut kilograme -> mult sport (jogging, tenis de camp, baschet, handbal, fotbal, etc.), deficit caloric (citeste mai multe pe net) si, recomand eu, ceai verde.

| Paul754880338 a răspuns:

Pentru ca o mare parte din forta se datoreaza structurii genetice. Avem in muschii striati, cei ce ii putem controla voluntar, un procent de fibre rapide( forta ) unul de fibre lente (rezistenta) si unul de fibre intermediare ce pot trece in functie de antrenament la cele lente sau cele rapide. Procentul este absolut un factor genetic. Ai vazut desigur halterofili puternici de categorie mica si oameni mari lipsiti de forta. Asta este explicatia pentru forta ta. Desigur mai de apreciat ce faci cu cat greutatea corporala este mai mare, ma refer la flotari sau alte exercitii cu greutatea corpului, dar ar fi bine ca sa si valorifici potentialul pe care il ai sa te apuci de un sport ce necesita si pune in valoare forta.

| Demidol a răspuns:

1. Ai mai multa forta.
2. Ai burta mare si ajunge repede la pamant. Slabeste.

| denisTiky a răspuns:

Ai mai multa putere in muschi de la acel plus de proteine, lipide, etc. Deci muschii sunt oarecum mai mari iar puterea este si ea mai mare. Asta ar fi singura explicatie, altceva nu are ce sa fie.

Si colegii tai poate ca nu pot sa le faca deoarece nu au acea masa musculara asa dezvoltata cum o ai tu.

| BUNNYMAN a răspuns:

Ai masa musculara mai mare decât a lor, îți poți susține greutatea cu ușurință,
Iar de slăbit, trebuie sa incepi cu cardio, apoi continui cu greutăți sau cu flotări.