| Andrei200202 a întrebat:

De ce sa cumperi proteine (suplimente) cand iei doar in jur de 25g de proteine pe porție cand poti sa iti iei 100 grame de alune si ai acelasi numar de proteine, mult mai ieftin si mai sănătos după parerea mea?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Pai nu e asa, ca 100 g alune au 620 Kcal, iar 25 g de proteine au 103 Kcal. Plus ca in anumita parte a zi la antrenament trebuie proteina cu absortie rapida mai ales imediat dupa antrenament cum se iau proteine + putina dextroza, desi eu nu-s de acord cu asta, adica dextroza urca glicemia, insulina urca si ea, si atunci baga mult mai rapid proteinele in fibra care ea sufera in timpul antrenamentului de fapt, cresterea se face in perioadele de repaos.
Proteinele din alune nu-s cu absortie rapida! Dar in rest adica nu imediat dupa antrenement, merg alimente cu proteine si nu praful.

Eu luam proteina din zer praf simplu fara nici un indulcitor si nimic, se vedeau rezultatele, dar sigur ca-mi luam si restul din alimentatie, carne slaba fripa care tot asa are 110-115 Kcal/zii g maxim cruda nu 650. Asta daca vrei si greutate buna. Trebe 2-3 g/Kg prot completa corp cand vrei sa urci masa, musai 2-3 g, minim 2. Si din carne si din orice.
Merg si alune dar in limita Kcal permise zilnic.

Mai bine zi asa "nu e mai bine alune ca-s bune rau? De ce sa iau proteinele alea cu apa care n-au nici un gust", eu cred ca asa ai gandi, dar nu-s sigur. Si alea din zer sunt naturale.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Dar parca in timpul somnului se refac fibrele musculare nu?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Se refac oricand, doar in timpul antrenamentului nu, atunci chiar ele cam sufera in timpul antrenamentului.

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Studiile observaționale privind modelele și creșterea dietei și studiile cu suplimentarea laptelui au arătat că copiii care consumă diete care conțin alimente de origine animală cresc mai bine. Acest studiu evaluează creșterea a 544 de școlari din Kenya (vârsta medie de 7, 1 ani) după 23 de luni de suplimentare alimentară cu un supliment de carne, lapte sau energie (aproximativ 1255 kJ) comparativ cu un grup de control fără supliment. Analizele multivariate au fost controlate pentru covariate, comparativ cu câștigul în greutate, înălțimea, scorul Z-greutate pentru înălțime (WHZ), scorul Z pentru înălțime pentru vârstă (HAZ), circumferința brațului mijlociu, tricepsul și piele subpapulară, la mijlocul zona de grăsime a brațului superior și mijlocului brațului superior. Copiii din fiecare dintre grupurile de suplimentare au câștigat cu aproximativ 0, 4 kg (10%) mai mult în greutate decât copiii din grupul martor. Copiii din grupurile de carne, lapte și energie au obținut 0, 33, 0, 19 și 0. Cu 27 cm mai mult, respectiv, în mijlocul circumferinței brațului superior decât copiii din grupul martor. Copiii care au primit suplimentul de carne au obținut cu 30-80% mai mult zona musculară mijlocie superioară a brațului decât copiii din celelalte grupuri, iar copiii care au primit suplimentul de lapte au obținut cu 40% mai mult zona musculară medie a brațului decât copiii care nu au primit un supliment. Nu s-au găsit efecte generale semnificative statistic ale suplimentării asupra înălțimii, HAZ, WHZ sau măsurilor de grăsime corporală. Un efect pozitiv al suplimentului de lapte asupra creșterii în înălțime ar putea fi observat la subgrupul copiilor cu HAZ de bază inferioară (

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Efectele suplimentelor proteice asupra masei musculare, puterii și puterii aerobe și anaerobe la adulții sănătoși: o revizuire sistematică.
Pasiakos SM 1, McLellan TM, Lieberman HR.
Informatia autorului
Abstract
FUNDAL:
Suplimentele proteice sunt consumate frecvent de sportivi și adulți activi recreativ pentru a obține câștiguri mai mari în masa și forța musculară și pentru a îmbunătăți performanțele fizice.

OBIECTIV:
Această revizuire oferă o analiză sistematică și cuprinzătoare a literaturii care a testat ipoteza potrivit căreia suplimentele proteice accelerează câștigurile în masa și forța musculară, ceea ce duce la îmbunătățiri ale puterii aerobe și anaerobe. Declarațiile de probă au fost create pe baza unei puteri acceptate de taxonomie recomandată.

SURSE DE DATE:
Articole în limba engleză au fost căutate prin PubMed și Google Scholar folosind proteine ​​și suplimente împreună cu performanță, exercițiu, forță și mușchi, singure sau în combinație ca cuvinte cheie. Articole suplimentare au fost preluate din listele de referință găsite în aceste lucrări.

SELECȚIA STUDIULUI:
Studii care recrutează adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care au evaluat efectele suplimentelor proteice singure sau în combinație cu carbohidrați pe o metrică de performanță (de exemplu, o repetare maximă sau rezistență musculară izometrică sau izokinetică), metrici ale compoziției corpului sau măsuri de puterea aerobă sau anaerobă au fost incluse în această revizuire. Căutarea în literatură a identificat 32 de articole care au inclus metode de testare care au tratat exclusiv modificările masei musculare și a forței, 5 articole care au implementat rezistența combinată și antrenamentul aerobic sau au urmat participanții în timpul programelor lor normale de antrenament sportiv și 1 articol care a evaluat modificările în enzimele oxidative musculare. și puterea aerobă maximă.

METODE DE APROISARE ȘI SINTEZĂ STUDIU:
Toate lucrările au fost citite în detaliu și examinate pentru confuzii de proiectare experimentală, cum ar fi monitorizarea dietei, istoricul antrenamentelor fizice (adică, instruiți și neînstruiți) și numărul de participanți studiați. Studiile au fost, de asemenea, evaluate în funcție de intensitatea, frecvența și durata antrenamentului, tipul și calendarul suplimentării proteice și sensibilitatea valorilor testului.

REZULTATE:
Pentru persoanele care nu au fost antrenate, consumul de proteine ​​suplimentare nu are niciun impact asupra masei slabe și a forței musculare în primele săptămâni de antrenament de rezistență. Cu toate acestea, pe măsură ce durata, frecvența și volumul antrenamentului de rezistență cresc, suplimentarea de proteine ​​poate promova hipertrofia musculară și poate spori câștigurile de rezistență musculară atât la persoane ne antrenate cât și la persoane antrenate. Dovada sugerează, de asemenea, că suplimentarea de proteine ​​poate accelera câștigurile atât în ​​puterea aerobă, cât și în cea anaerobă.

LIMITARI:
Pentru a demonstra câștiguri măsurabile în forță și performanță cu antrenamentul la exerciții și suplimentarea de proteine, multe dintre studii au revizuit participanții neinstruiți recrutați. Întrucât răspunsurile musculare scheletice la exerciții fizice și suplimentarea de proteine ​​diferă între persoanele antrenate și cele ne instruite, rezultatele nu sunt ușor generalizate pentru toți consumatorii care pot avea în vedere utilizarea suplimentelor proteice.

CONCLUZII:
Această recenzie sugerează că suplimentarea de proteine ​​poate spori masa și performanța musculară atunci când stimulul de antrenament este adecvat (de exemplu, frecvență, volum, durată), iar aportul dietetic este în concordanță cu recomandările pentru persoanele active fizic.


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25169440

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Eu ce am zis am zis din practica, nu din citite, 6, 5 ani de practica. Un antrenor foatre okey cu care am facut eu, personal mi-a spus "2-3 g proteina completa pe kg corp ca sa facem masa cum trebuie", si ala e culturist profesionist, nu e oricine, l-am luat ca sa ma ajute la asta.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Dupa ce slabesc o sa vad si de culturism, as vrea brate mai mari

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Aia se rezolva, sa slabesti intai, desi merge si asa sa incepi antrenamentul muscular. Te poti interesa, ca ar fi pacat sa pierzi timp.

| alina2k18 a răspuns:

Pai 100 grame de alune au vreo 50 grame GRASIME laughing chit ca vegetala si nu animala.
Ai gasit ce comparatie sa faci laughing si ce varianta buna din punct de vedere a cantitatii de proteine sa oferi laughing

| Andrei200202 explică (pentru alina2k18):

Vreau sa te intreb pentru ca vad ca esti in domeniu, pentru ce se iau proteine? Eu daca as vrea sa ma ingras e ok sa iau proteine? Nu e mult mai ok sa mananc alune si altele, avand in vedere ca au si grasimi nu ma vor ajuta mai bine?

| RoCkKiD a răspuns:

Singurul avantaj e ca sunt doar proteine, in alte alimente ai de toate dar sincer daca nu cumva vrei sa faci nu stiu ce performanta..nu ai neovie de ele.

Ideea cu proteinele e ca ele sunt caramizile din care organismul tau repara tesuturile iar cresterea masei musculare inseamna ca are nevoie de o dieta bogata in proteine dar nu zice nimeni ca trebuie sa vina din suplimente, asa cum ai zis si tu se poate face din dieta

Acestea fiind zise din cate am tot vazut pe internet exista o limita de la care organismul tau nu o sa mai poata absorbi deci daca bagi mai mult nu o sa vezi mai multe rezultate, iar limita asta e pe la 2g de proteina pe Kg. Deci la un om de 70 de Kg daca bagi zilnic 300g de carne ai rezolvat jumatate din necesarul maxim de proteine, daca la asta adaugi niste oua, branza si ceva alune sau soia ai rezolvat totul din dieta.

In plus, suplimentele nu se pun ca medicamente deci nu-s reglementate. daca nu dai bani pe unele scumpe cine stie ce e in ele.

| AnastasiaK a răspuns:

Poate pentru ca o portie de proteine este bogata in PROTEINE? Adica te alegi cu 25g proteine, vreo 100kcal si aproape deloc carbo si grasimi. In timp ce alunele tale au aproape 600kcal, 50g grasimi si carbohidrati cam la fel cu proteinele.

Iar daca ai nevoie de 50g in plus de proteine? Sau 75? Ce faci? Consumi 1800kcal in plus pe zi? Macar alege-ti si tu un aliment bogat in proteine data viitoare, nu in grasimi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se absorb mult mai repede cele din suplimente, asta e avantajul. Alunele alea sunt mai sănătoase doar daca sunt făcute la cuptor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că se scot bani frumoși din comerțul cu suplimente, sunt o grămadă de mituri pe internet cum că ai avea nevoie de un surplus de proteine (mai exact 1, 8-2g de proteine)pe când energia în sala îți de data de carbohidrați și grăsimi, proteinele sunt ultima chestie de care trebuie să ți faci griji, pentru că corpul este destul de deștept încât să producă singur proteinele necesare. Cu o alimentație chiar normala, poți să ajungi foarte ușor fără să te chinui la 90-120g în funcție de greutate, dar industria fitness încă mai tine aceste mituri, care sunt valabile doar pentru cei care folosesc hormoni, ce un om normal care merge la sala nu are nevoie, se scot bani frumoși.