| MadalinVoicu98 a întrebat:

De ce se zice ca trebuie sa fii in surplus caloric sa cresti in masa musculara? Eu am crescut in masa de la 30 biceps la 38 fără sa cresc in greutate pe cântar, eu cred ca surplus ai nevoie doar la grupele mari pentru creștere in masă, la biceps o grupa mică, nu?

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Pai e cam ca matematica, daca tu consumi in mod normal ~2500 de calorii, arzi vreo 500 la sala si manaci normal (adica 2500) organismul tau va fi in deficit caloric. Daca are rezerve de grasime le va arde pe alea dar cand le va consuma va incepe sa manace din muschi. Asta nu se intampla peste noapte dar e o chestie pe care trebuie sa o ai in vedere pentru ca iti poate incetini progresul, trebui sa te asiguri ca ai proteine din belsug in dieta (gen carne rosie cu fiecare ocazie).

Cat despre marime, e greu de zis cat % din cei 38 cm ai tai sunt masa musculara. Cand faci sala, muschii tai inmagazineaza energie in ei sub forma de glicogen care mai umfa si ala. Practic din cauza ca muschii tai sunt invatati ca trebuie sa se pregatesca pentru munca intensa, iti maresc rezervele de energie pe care o pot apela cand e nevoie. Ala e si prima chestie de care organismul scapa cand te lasi de sala. Toata asta presupunand ca nu ai tesut adipos deloc pe brate. happy

| MadalinVoicu98 explică (pentru RoCkKiD):

1500 calorii mananc la 70 kg si ma simt bine nu slabesc nimic desii pe net se recomandă 2000 dar la mine e altfel

| RoCkKiD a răspuns (pentru MadalinVoicu98):

Nu e batut in cuie, 2500 e media pentru barbatii adulti dar 1500 pare cam putin. E greu sa iti ghiceasca cineva pe net aceste valari, cel mai bine este sa vizitezi un medic nutritionist.

In plus trebuie sa ai grija pentru ca atunci cand limitezi atat de mult consumul de alimente trebuie ca totusi sa ai grija sa fie o dieta echilibrata.

| MadalinVoicu98 explică (pentru RoCkKiD):

Da dar si cu 38 cm conteaza cat % sunt muschii si grasime dar totusi grasimea de ce ar aparea pe brat? fara sa cresc in greutate sau ceva, si nu cred ca poate creste un brat 8 cm fara si cv masa musculara gen sunt persoane de 90 kg cu brat mic sunt cazuri destule laughing

| RoCkKiD a răspuns (pentru MadalinVoicu98):

Pot sa iti scot niste valori din burta dar realitate e ca doar daca mergi la un consult specializat ti se pot da valorile exacte. O sa iti poata spune cat % ai masa musculara, cat % ai grasime, cum e distribuita grasimea etc.

Evident ca facand sala, masa musculara a crescut dar e greu de zis daca acea creste de 8 cm este 100% masa musculara pentru ca depinde cum te masori, cand te masori si asa mai departe.

| MadalinVoicu98 explică (pentru RoCkKiD):

EU mananc 150 carne porc 200g telemea vaca 100g fulgii ovaz cu lapte cam 250 ml paste fierte 300g fierte 100 nefierte se fac 300 nu au 1400 1500 calorii dar probabil e consistent ce mananc de aia ma simt bine! desii sunt calorii putine!

| MadalinVoicu98 explică (pentru RoCkKiD):

Si asta cu alimentatie speciala pentru sala depinde de persoana eu avand un genetic bun fiind mezomorf am acumulat bine crestere in biceps fata de altii ectomorfi aia au nevoie de 6 mese!

| RoCkKiD a răspuns (pentru MadalinVoicu98):

Evident ca exista diferente de la persoana la persoana. Ceea ce nu variaza insa de la persoana la persoana este ca daca consumi mai multe calorii decat bagi in tine o sa pierzi grasime, masa musculara etc pana cand dai coltul (si inima este tot masa musculara). Si cam asta ar fi motivul pentru care ti-am recomandat un consult specializat.

Eu nu contest starea ta de bine, poate chiar te simti. Singura intrebare este cat de sustenabil e stilul asta de viata pe termen lung.

| MadalinVoicu98 explică (pentru RoCkKiD):

Nu stiu pai mananc asa de 5 6 ani de zile caloriile si aceeleasi alimente, apropo oricum la.inceput in primele luni toata lumea creste in masa musculara si forta chiar si in deficit caloric si fara proteine necesare ca se obisnuieste corpul cu efortul dar nu stiu cati cm gen 4 5 cm maxim sau depinde de persoana si legal de termen lung mananc de 6 ani asa aceeleasi alimente si calorii si la analize stau.bine cu calciu colesterol magneziu tot nu am probleme

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

De ce se zice ca trebuie sa fii in surplus caloric sa cresti in masa musculara?

surplusul caloric nu creste masa musculara,cresterea rezulta din culturism,fibrele musculare fiind rupte proteine sunt folosite pentru refacerea lor,daca esti pe minus caloric organismul nu poate ca sa repare fibrele musculare, nu are de unde, din moment ce el are ca pioritate alte lucruri, tocmai de asta avem nevoie de multe proteine, 1 gram per kg

http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/2019/08/28/1875/

| RAY a răspuns:

Eu am crescut in masa de la 30 biceps la 38 fără sa cresc in greutate pe cântar

retentie de apa, glucoza se depoziteaza in masa musculara

| MadalinVoicu98 explică (pentru RAY):

In masa musculara se poate creste la mentinere dar nu prea in deficit caloric la mentinere adica sa nu cresti in kg sa mananci atatea calorii cate arzi pe zi sa nu fi pe minus nici pe + bine si faza cu proteinele depinde ce grupe antrenezi aia cu 1.5g pe kg corp sau 2 g e atunci cand antrenezi toate grupele la sala, Asa daca cineva antreneaza doar antebrat sau biceps grupe mici nu e nevoie de atat ajung si 50 g proteine! Ptr refacere

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ți-am mai spus să nu te mai iei despre tot ce se zice.

| Celcestietot a răspuns:

Depinde ce ai făcut, dacă ai luat suplimente, de cât timp faci etc.

| MadalinVoicu98 explică (pentru Celcestietot):

Facusem doar flexii biceps in 4 luni facusem 35 in brat si dupa peste 7 luni 38 si dupa nu am mai crescut stagnez de 2 ani de zile doar ma mentin la 38 si nu iau suplimente nimic mananc ca.un om normal branza paste carne in total am 1500 calorii si culmea nu slabesc desii conform caloriilor as mânca putin dar eu ma simt bine asa

| alex495 a răspuns:

Pai pentru ca faci sala si nu mananci prostii. Ia lasa sala, si baga sucuri si dulciuri, o sa cresti cat ai zice peste pe cantar.

| Celcestietot a răspuns (pentru alex495):

Nu mă regăsesc aici.

| Denisa0954 a răspuns:

Surplusul caloric nu are treaba cu greutatea de pe cântar. Sunt 2 lucruri diferite. Surplusul caloric e atunci când pe zi iti este recomandat sa manânci 2000 de calorii, iar tu mănânci 2500. 500 de calorii reprezintă surplus caloric. Greutatea pe cântar e pur si simplu cat cantaresti in kg.

| MadalinVoicu98 explică (pentru Denisa0954):

Mananc 1500 calorii doar si totusi am 70 kg ma mentin nu slabesc desii conform caloriilor 1500 ar fi putin