| RAY a întrebat:

Deci daca vreau forta mai mare trebuie sa ridic greutati mai mari? Cam de cate kg?

22 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Cat sa nu poti face peste 3-4 repetari.

| RAY explică (pentru Cosmin86):

Vreau bratele mari man

| AnastasiaK a răspuns (pentru RAY):

Atunci 8-12 repetari, depinde de exercitiu, preferinte (pe care ti le dezvolti in timp in functie de ce ti se pare ca functioneaza mai bine). Oricum, e una sa vrei forta, alta sa vrei masa musculara. Se obtin si amandoua, e adevarat, dar antrenamentul specific pentru forta nu este cel care da cele mai bune rezultate si pentru masa.

P.s. Am vazut cine a postat intrebarea dupa ce am scris raspunsul. Il trimit oricum, dar daca ai alte obiectii misogine, o sa-ti fac o favoare si n-o sa-ti mai raspund pe viitor.

| RAY explică (pentru AnastasiaK):

Am vazut cine a postat intrebarea dupa ce am scris raspunsul. Il trimit oricum, dar daca ai alte obiectii misogine, o sa-ti fac o favoare si n-o sa-ti mai raspund pe viitor.

ce obiectii misogine?

| AnastasiaK a răspuns (pentru RAY):

Ai tras concluzia pe la o intrebare anterioara ca nu fac culturism si raspund aiurea. Dat fiind faptul ca nu ma cunosti deloc, nu aveai pe ce baza afirmatia asta in afara faptului ca sunt fata. Oricum n-ai nimerit-o, dar deh...

| RAY explică (pentru AnastasiaK):

Corect asa e, a crede ceva nu trebuie sa stii ceva, pot crede absolut orice despre tine si tu la fel, dar nu pot spune ca stiu ceva sau dovedi

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

Triceps: flotari la paralele SAU impins cu priza ingusta + extensii cu bara Z SAU extensii la cabluri, 4-5 serii fiecare

Biceps: tractiuni la bara cu palmele spre tine, bratele apropiate + flexii cu bara Z/gantere SAU flexii tip ciocan. tot asa, 4-5 serii

| RAY explică (pentru Cosmin86):

Faza proasta e ca am probleme cu coloana, o sa fac o radiografie completa

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

Tractiunile si flotarile la paralele iti afecteaza coloana? ca totusi, astea sunt cele mai bune exercitii pentru brate.

Spre exemplu flexiile cu bara din picioare pot sa-ti afecteze coloana.

| RAY explică (pentru Cosmin86):

Multumesc ca imi scrii, voi vedea cand o sa fac radiografia

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

Pana atunci alege exeritii care iti protejeaza coloana. Spre exemplu, cum am zis, de la flotari la paralele si tractiuni faci brate mari, dar astea NU iti afecteaza coloana.

Eu spre exemplu nu mai fac indreptari, nu mai fac flexii cu bara pentru biceps din picioare, am grija cand fac umeri din picioare, etc., pe scurt: nu mai fac nimic ce imi pune presiune pe coloana.

Si la genuflexiuni, nu mai tin haltera pe spate ci o tin in fata, pe umeri (gasesti pe net exercitiul).

| cristiww a răspuns (pentru Cosmin86):

Cosmin, batranetile sau uzuara de ani de zile? sau ambele? Si eu sunt la fel si multi altii. Se zice ca facem acest sport pentru sanatate, realitatea e insa alta. Daca exagerezi cazi in cealalta parte. De fapt nici macar nu trebuie sa exagerezi, ca odata cu experienta ajungi la niste greutati pe care corpul (umerii, zona lombara, coatele, genunchii) se pare ca nu prea le poate gestiona.

| cristiww a răspuns (pentru AnastasiaK):

Si, faci culturism sau nu? Esti fata? daca da, ce fel de culturism faci? competitional? in ultima vreme lumea cam confunda trasul la sala de placere cu sportul numit "culturism". Culturist te numesti cand urci pe scena si ai ce arata, altfel noi restul doar tregem la sala si atat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristiww):

Niciuna deocamdata, frica de uzura mai degraba big grin

| AnastasiaK a răspuns (pentru cristiww):

Ai dreptate si nu neaparat...culturismul nu e doar cel competitional. Asa cum poti face tenis, kickboxing si orice alt sport de placere, poti face si culturism fara sa urci pe scena (sau powerlifting fara sa concurezi, etc). Bineinteles ca nu e totuna cu mersul clasic la sala si tras de fiare, dar ideea e ca se poate si fara competitii.

Ca sa raspund si la intrebari: sunt fata si nu, nu fac culturism. Merg la sala, lucrez si cu greutati, dar ma axez pe forta exploziva si anduranta. Culturismul (nu competitional oricum) il las pentru mai tarziu, daca ma mai ajuta organismul atunci laughing

| cristiww a răspuns:

Normal, trebuie incarcare progresiva. Azi 50kg, peste o saptamana 52.5 si tot asa pana la un punct cand o sa ajungi sa cresti 5kg intr-un an sau chiar mai putin spre deloc. Daca esti la inceput nu prea are sens sa ridici greutati mari. Pentru forta trebuie sa te incadrezi in 1-6rep.

| RAY explică (pentru cristiww):

Eu vreau brate mari, asta vreau, deci trebuie sa ridic la la piept?

| cristiww a răspuns (pentru RAY):

Pentru brate mari exercitii specifice bicepsului (flexii cu bara, flexii cu gantere, tractiuni) si tricepsului (flotari la paralele, impins cu priza ingusta->daca vrei, deci cumva da, trebuie sa si impingi de la piept, extensii deasupra capului etc). Trebuie spus ca bratele intra (indirect) si la exercitii la care lucrezi spatele (bicepsul, antebratul) si pectoralii/umerii (tricepsul). In teorie poti nici sa nu lucrezi bratele daca faci restul grupelor. Sunt care nu lucreaza bratele si totusi le au mari de la celelalte exercitii.

RAY, daca ai cumva timp imi poti da un raspuns aici? chiar m-ar interesa parerea ta (se stie de ce)!

https://www.tpu.ro/......com-watch/

| alexcelmic a răspuns:

Părerea mea este că flotările de tot felul sunt cele mai bune pentru forța în brațe, fiind luptător de kickboxing de 7 luni, fa. Cam 200-300 de flotări zilnice, fă-le când ai timp, dimineața când te ridici din pat, înainte de masă, pe stradă, te ajută foarte mult.

| RAY explică (pentru alexcelmic):

Nu pot alex, am un stil de viata foarte sedentar

| cristiww a răspuns (pentru alexcelmic):

Alexcelmic, poate tu confunzi rezistenta cu forta. Ce inseamna forta pentru tine? Sa dai cu pumul mai bine? atunci probabil ca da, te ajuta in sportul tau, dar in fitness, sa ai forta in brate inseamna sa ai tricepsul, bicepsul, antebratele puternice, sa fie capabile pe anumite miscari specifice sa ridice greutati cat mai mari. Daca faci flotari, nu vei face biceps cu bara cu 40kg si nici impins cu priza ingusta cu 70kg, garantat nu vei face asta, poti sa faci si 500 de flotari

| Cosmin86 a răspuns (pentru alexcelmic):

Parerea ta e PROASTA. Pentru forta alegi o greutate si un exercitiu cu care sa NU POTI peste 5 repetari (gen flotari la paralele, daca tot vrei flotari, cu discuri legate de tine).

Cu 200-300 de flotari (si cu 10.000 de flotari) faci REZISTENTA, nu forta.

p.s.: doar copiii mici si firavi fac "zilnic", muschii se dezvolta in zilele de pauza, o grupa de lucreaza de 1-2 ori pe saptamana.

Mai documenteaza-te inainte sa ai pareri stupide.