| Anonimuserr a întrebat:

Dupa prestația Echipei de fotbal a României din primele două partide de la UEFA Euro 2016, credeți că mai avem șanse reale de a ne califica?
Voi ce parere aveți despre cele două meciuri ale României cu Franța și Elveția?
Și acum să-mi expun părerile despre meciul cu Elveția.

România mi s-a parut o echipă care s-a stins după prima repriză.
Știim doar să ne apărăm și atât. Ne apărăm prea sus, nu există acea uniune de echipă și un lider sau mai mulți care să coordoneze jocul. Nu avem un mijlocaș de construcție de calitate.
Atâta putem asta este calitatea noastră.
Asta ne este valoarea. Ne-ar trebui mijlocași ofensivi sau cineva care să facă diferența.
Mijlocașii laterali am văzut că nu au încercat să intre pe interior. Nu a existat o fluență în jocul României. Pase foarte puține date de jucători. O echipă de fotbal trebuie să știe în primul rând să atace. Eu dacă aș fi antrenor pun mare accent pe jocul ofensiv și nu pe cel de fensiv. Dacă știi să te aperi foarte bine trebuie să știi să și ataci.
Dacă stai în defensivă și înerci prin contraatac să marchezi, nu e bine deloc așa. Trebuie să se schimbe total viziunea echipei, cât și mentalitatea tactica tot.
Fotbalul înseamnă spectacol, goluri nu să te aperi doar și să înerci cu tentative de contraatac pe axul central cât și pe flancuri. Cred că este foarte importantă ofensiva. Trebuie regândită echipa ca un tot unitar. Ar trebui ca școlile de fotbal să creeze atacanți dar în primul rând să descopere pe cei talentați și să-i formeze. Nu prea am văzut să preluăm modelul olandez, sau german. Facem după cum ne taie capul.
Referitor la meci, trebuie să domini să te năpustești asupra adversarului să pui presiune și eventual să faci și pressing. O echipă dezorientată care a cam jucat haotic (cel puțin în repriza a doua nu prea are sorți de izbândă). Mai bine ataci în valuri decât să te aperi.
Voi ce ziceți?

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Avem sanse de a ne califica, de pe locul 3 din grupa, dar doar daca batem Albania.
Ba chiar, in anumite conditii, ne putem califica chiar de pe locul 2 din grupa.

| Anonimuserr explică (pentru Ioandelasal):

Ce parere ai de meciul cu Elveția. Cum ți s-a părut ție. Eu am explicat mai sus.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Anonimuserr):

A fost un meci slab al echipei noastre, mai ales in repriza a doua, din cauza caderii fizice. Chiar m-a mirat, cu Franta am stat mult mai bine fizic.

| Anonimuserr explică (pentru Ioandelasal):

Pentru noi care nu suntem obișnuiți cu ritmpul impus de UEFA, este foarte greu să faci față la 5 zile. Cred că au căzut fizic la meciul cu Franța. Poți ajunge la un campionat European sau Mondial, dar aici trebuie să te ții bine altfel așa cum vii așa pleci din grupe. Poate vom avea șanse să batem cu Albnania. Spun,, poate" pentru că nici nu știu ce să zic, nu mai sunt așa încrezător. Am crezut că le dăm 2-0 la elvețieni. Nu a fost așa, ba mai mult era să și pierdem cu 2-1.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Anonimuserr):

Chiar nu inteleg de ce au cazut fizic. Chiar si jucatorii care nu au jucat sau au jucat putin cu Franta au cazut. De asemenea a fost problema cu Pintilii si Rat, schimbati pentru accidentari.

| Anonimuserr explică (pentru Ioandelasal):

Rat si Pintilii sunt foarte buni si Torje. Ar fi bine mereu sa fie inclusi in primul 11. Nu prea avem atacant de clasa cum era Marica.

| oprescudorin11 a răspuns:

Eu cred ca echipa de fotbal a Romaniei nici nu prea are ce cauta la europene. Comparand insa munca lor, stradania lor care compenseaza lipsa lor totala de valoare (talent, tehnica, sclipiri, etc.) au facut de 1000de ori mai mult decat asteptarile! Eu cred ca si Elvetia si Franta (mai ales), ne-au privit palmaresul anilor demult trecuti sau si-au facut niste planuri (blaturi), conteaza si cu cine nimeresc in faza optimilor!
Mi-au placut doar doua echipe, care intr-adevar stiu fotbal:Germania si Polonia!
Restul simuleaza!

| KillaNoFilla a răspuns:

Ceva decizi luate nu le-au convenit.De ex poate s-au gandit ca:
Ne-au bagat pe toti de 30 ani ca sa fugim ca prosti.Ala nu mai fuge, nu mai fug nici eu.
Poate le-a bagat de vina Iordanescu in meciul cu Franta si au zis ca nu ii mai intereseaza
etc...
In meciul cu Elvetia puteau mai mult dar ceva nu le-a placut

| DomnulKat a răspuns:

Romania vs Franta. sti cum este bancu ala, am jucat ca niciodata am pierdut ca intotdeauna, iar in meciul cu Elvetia. jalnic, noroc cu Stancu fara el eram deja umiltii.

| Username55 a răspuns:

Parerea mea este ca vom termina pe 3, insa ne vom califica.

| flarn a răspuns:

Meciul cu Franta - Am stat bine fizic, meritam macar un egal deoarece la golul lui Giroud a fost fault in atac.

Meciul cu Elvetia - Am stat prost fizic, dupa primele 30 de minute, nu am mai jucat nimic.

Daca vom castiga cu Albania cred ca putem sa ne calificam (locul 2 daca Franta ii bate pe elvetieni sau locul 3)