| oceanoflove a întrebat:

E cineva aici care e ectomorf -tip somatic care a incercat sa puna masa musculara si a reusit? Cat timp a facut sala si dupa cat timp s-au vazut rezultatele?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

2 ani sala, aprox. 20 kg de muschiuleti pusi, de la 66 la 86. La o înălțime de 1, 98. Fara nici un fel de supliment (proteine, amino, etc), doar tras din greu de fiare. Primele rezultate au aparut dupa doua luni. Dupa 6, sperantele au devenit foarte mari happy.

| oceanoflove explică (pentru cristi202):

Eu am 1.65 si aprox 50 de kg si voiam sa ajung la 55. Fac de o luna sala, mananc si proteina simt ca incepe putin sa se puna carne pe oase, dar cantarul imi arata aceeasi greutate, nici macar 100 de grame nu am luat.
O alta intrebare, daca nu mai faci sala o perioada sunt sanse sa pierzi in greutate si sa ajungi la greutatea initiala?

| cristi202 a răspuns (pentru oceanoflove):

Pe de o parte, pui mușchi, daca zici ca se simte. Pe de alta, datorita mișcării, scade grasimea. De aceea cred ca ai deocamdata aceeasi greutate. Dovada cea mai buna ca mușchii cresc e cand ei "lucreaza", in timpul antrenamentului simti ca se umfla, si ai o senzatie la ei extrem de plăcută. Ar cam trebui sa înceapă să se simtă si la tine, daca de o luna faci constant antrenamente.
Dacă te lasi de sala, nu pierzi din greutate. Mușchii rămîn. Dar, daca faci sala pe mai mult timp (ani), te vei ingrasa dupa aceea. Depinde si de metabolism. Deci dacă ai inceput odata bine, e bine sa te tii mereu dupa aceea.

4 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

În realitate nu există un tip de corp precis, ci o combinație de tipuri. Poate deși ai constituție de tip mesomorf, (discutabil procentul) ai gene anabolice apropiate de normal și poți pune masă musculară relativ ușor.

Doar consistența și ambiția te ajută să ajungi la un corp frumos, nu contează detaliile.

| dinaprilie a răspuns:

Sustin ce spune cristi mai sus. Eu am bagat sala, nu prea greu si am luat si supliemnte. Rezultate cam dupa 2-3 luni. Daca esti consecvent se poate sa pui niste muschi pe tine ca si ectomorf.