Hei, nu va mai luati de biata fata! Se pare ca e acceptat si "chilometru"!
CHILOMÉTRU s.m. v. KILOMETRU. Unitate de măsură pentru lungime, egală cu o mie de metri. ♢ Kilometru pe oră = unitate de măsură pentru viteză, egală cu viteza unui mobil care parcurge 1 kilometru într-o oră. Kilometru lansat = probă sportivă (cu bicicleta, motocicleta, etc.) în care performanţa constă în timpul realizat pe distanţa de un km din momentul în care sportivul trece în viteză linia de start şi până la linia de sosire. (sil. -tru) [Scris şi: chilometru. – Abr.: km] – Din fr. kilométre. [DEX '98]
Ce-i drept, in DEX-ul meu de acasa acest cuvand nu exista!
Oricum, bafta la alergat!
In primul rand se scrie 1 km si in al doilea rand depinde cand, cum, unde? Daca vrei sa slabesti sau sa faci muschi la picioare este bine dar e bine sa o iei treptat
Este bine sa alergi, alergatul nu dauneaza corpului din contra il ajuta. Fugi minim 20 de minute pe zi s-au mai mult tu iti cunosti corpul.Prin alergare arzi calorii. Fugi cu cap nu pana lesini.
Nu este bine sa alergi un chilometru/ este bine sa alergi 1 kilometru. Este f sanatos!
Da e bine, dar la inceput daca esti mai sensibila ar trebui s aincepi cu mia putin, apoi sa tot urci! Asa fac eu la atletism,! E foarte bine sa alergi, si daca poti, ar trebui sa alergi in fiecare zi!
In primul rand se scrie kilometru si in al doilea rand da pentru ca e foarte bine pentru sanatate succes
Eu spun ca da.Pentru ca daca alergi 1 km dupa masa dai jos tot ce ai mancat si este bine pentru corpul tau il pastrezi sanatos si in forma bafta!
E bine sa alergi un kilometru...Dar daca te doare ceva.Atunci sa alergi mai putin decat un kilometru.Bafta! funda?