| almaz a întrebat:

Este necesar să folosim suplimente de proteină într-o perioadă de slăbire pentru a păstra cât este posibil țesutul musculat? este necesar să folosim ceva vitamine sau alte chestii care să ne redea o energie în plus pentru a avea performanțe la sală?

Mersi! ))))

6 răspunsuri:
| ALGator a răspuns:

Tesutul muscular se formeaza si mentine prin exercitiu fizic. Alimentatia variata si in cantitati normale e suficienta. Corpul are oricum un sistem propriu de autoreglare si alege ce vrea el.
In alimentatia variata se gaseste totul, inclusiv vitamine si minerale.

| Cosmin86 a răspuns (pentru ALGator):

Alimentatia e mult mai importanta decat antrenamentul...

Daca nu mananci suficiente proteine ( 2 gr / kg-corp zilnic aprox. ) poti sa te antrenezi 10 ani si ramai firav.

| ALGator a răspuns (pentru Cosmin86):

Evident 100% Doar ca farfuria e mult mai la indemina (sau gura) decat sala de sport.
S-a tras concluzia asta la caminele de virstnici din Suedia. Era considerat ca un fapt natural legat de varsta ca le lipsea energia, isi "tirau picioarele". Dupa care s-a constatat ca foarte multora le scadea masa musculara cu trecerea anilor (pe linga eventuale probleme relativ frecvente cu deficitul alimentar). Deci nu era de mirare ca nu aveau putere cand muschii lor erau sub marimea normala. De la observatia asta s-a trecut la antrenamente paralel cu alimentatia. Virstinci care nu puteau sa urce cateva etaje au putut sa le urce din nou.

| presus a răspuns:

Bun de nimic.

| presus a răspuns:

Nu ai nevoie neaparat de vitamine, dar de proteine, da.

| nugasescusernameliber a răspuns:

Nu te antrena pe stomacul gol si atunci nu-ti distrugi muschii. In perioada de slabire oricum te vei axa pe un aport de proteine si legume, deci suplimentele nu sunt obligatorii! alimentatia sanatoasa, da! O cafea, un shake proteic de soia, lapte cu cacao, batoane proteice, etc. ar trebui sa rezolve problema energiei.