| Andreiu68 a întrebat:

Eu am 17 ani jumate si la 15 ani m-am apucat de sala de forta. Aveam 49, 3 kg nemancat, 1, 60 inaltime. Am facut sala 4 luni si nici un rezultat, dupa inca 3 luni parca se vedea ceva da nu observabil, dupa ce am facut 8 luni de sala am inceput sa imi iau proteine si 2 luni am luat proteine. Am facut sala in total 1 an si 2 luni dupa m-am lasat si de la 49, 3kg am ajuns la 53, 3kg. Acuma nu mai fac sala de 1 an jumate si am revenit la normal cu musculatura, parca nu am facut sala. Mancat de 6-7 ori pe zi, bagam proteine in mine, fructe, sheikuri (proteine, creatina) dar nu se vedea nici un rezultat. Cand m-am apucat de sala aveam 29 in brat, dupa 1 an si 2 luni de sala aveam 33 la cald, acuma am 29 iar in brat, am scazut la 0 cu toate. Cred ca sunt din ala care nu se pune masa musculara, mananc de 5-6 ori pe zi si noaptea, cand apuc si mananc de toate, fastfood, snecksuri dar tot nu ma ingras. Oare de ce?

2 răspunsuri:
| raMLesS a răspuns:

Este recomandat să mănânci mai multe mese pe zi, asta nu înseamnă că mănânci acum un măr, peste 5 minute o portocală, peste 30 minute tot un măr şi gata,, ca să te îngraşi trebuie să mănânci multe mese, ai un link cu ce este bine să mănânci pentru îngrăşat : http://www.ele.ro/......zile-25991

Aici ai câteva alimente care îngraşă : http://www.dietetik.ro/......12324.html

Eu m-am ingrăşat astfel, mâncam câte 5-6-7 mese pe zi, şi mesele erau destul de mari, şi stăteam şi prin oraş, mai mâncam un burger, sandvici, pe lângă ele mai mâncam şi acasă şi tot aşa.
Cam într-o lună am reuşit să pun 10kg pe mine fără prea mari eforturi.
Funda?

| CristiMC a răspuns:

Poti sa-mi zici si mie planul tau alimentar din perioda activitati in culturism?
Organismul tau e ca o soba de exemplu, daca bagi mai multe lemne pe foc flacara se mareste, daca scazi cantitatea de lemne flacara se micsoreaza. Pentru a mentine focul in aceeasi stare cantitatea de lemne trebuie sa fie aceiasi, asta ar insemna ca focul nu scade, nu creste si ar ramane constant.
Corpul uman asa reactioneaza la calorii. Daca faci surplus caloric, adica sa consumi mai multe calori decat arzi, corpul acumuleaza masa musculara sau grasim. Tu din asta ai crescut de la 49kg la 53kg. In perioada aceia ai facut surplus caloric, iar dupa ce te.ai lasat de sala ai renuntat la sheikuri si la o parte din mancare intrand in deficit caloric( adica arzi mai multe calori decat consumi). ai inteles unde bat?