| Eron a întrebat:

Eu am incheieturile mainilor foarte slabe, imi pocnesc de cate ori imi misc palmele. Daca fac skandenberg, dupa ce am facut ma dor incheieturile. Ce ziceti, sa fac in continuare skandenberg pentru a-mi intari incheieturile, sau sa incetez pentru a nu-mi agrava situatia? Deasemeni, daca port fase elastice la incheieturi, ma ajuta?

Răspuns Câştigător
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Servus @Eron! După mine aș înceta să fac skandenberg și aș merge la un medic. Ești în creștere și nu cred că este ceva grav, dar asta va decide doar medicul specialist. Poți face niște exerciții fără însă a forța:
-flexia si extensia pumnului cu gantera, cu bara
-flexia pumnului in lateral (stanga si dreapta) cu un maner de gantera reglabila incarcata doar la un capat
-atarnarea unei greutati de o sfoara pe care o atarni de fiecare deget in parte, flexie, extensie
-infasurarea pe un ax a unei sfori de care este legata o greutate (cu ambele maini, miscandu-le doar din incheietura); pronatie si supinatie
O zi cu zâmbet să ai!

10 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Flotarile te ajuta...dar inceteaza cu skanderbergul...e periculos daca ai probleme cu incheieturile!
nici nu stii cat de usor iti sare incheietura...

| AndreiGabi a răspuns:

Am cam aceiai problema la skandenberg.Doare ingrozitor.Dar cred ca orcine are aceasta problema atunci cand intampina o forta cel putin egala sau mai mare(exceptand profesionisti probabil).Eu am inceput sa lucrez antebratul dar inca nu am inceput scoala sa imi testez rezistenta. Oricum cred ca exercitiul pe care il fac intareste si incheieturile :
http://www.culturism.ro/antrenament/exercitii-antebrat.html
Mai incearca si cate flotari in pumni sau degete si cauta un cerc din ala de cauciuc special pentru asta (nu stiu cum se numeste)...

| Cosmin86 a răspuns (pentru AndreiGabi):

Ai problema aia pana ti se intaresc tendoane. Nu e de muschi, e de tendoane, de-aia e asa diferita fata de "febra" de la sala.

Tendoanele le intaresti prin izometrie

| V3lCr0 a răspuns:

Frate nu stiu nu am patit asa ceva totusi fa exerciti in fiecare zi de incheieturi.Si daca se face rosu las-o balta ca cine stie ce patesti.Ia calciu multivitamine eu asa m-am facut tapanhappy si pot da si cu pumnu in copac ca nu ma doarelaughing. Incearca si sa-mi spui daca a mers.happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru V3lCr0):

In fiecare zi? altu pe langa...

| TheFuture a răspuns:

Frate e grav fa exerciti pentru incheietura lasa skandanbergu' fa ex care includ incheiatura i'a calciu (lactate sau pastile) si o sa-ti revi e de la lipsa de calciu.

| Miriam9 a răspuns:

Mai bine ai merge la un doctor specialist.
sau
Ar fii bine sa incetezi cu skandenbergul, poti patii si mai rau.pentru a-ti intarii incheieturile ar fi bine sa iei mai mult calciu si sa incerci sa iti incorzi pumnul(nu tare) de cel putin 50 de ori pe zihappy ai putea avea efecthappybafta.

| Petre_Justy_1997 a răspuns:

Incearca sa faci glotari in pumni. daca nu poti sa faci indoia genunschi si fa in genunchi.
Daca ai gantere pune mana pe masa si misca incheietura de jos in sus cu gantere si tisa va intari

| DJROHNEAN a răspuns:

Si eu am avut problema asta la inceput. nu-ti face griji pentru asta, poti face skandemberg in continoare.cauta pe google exercitii pentru antebrat si o sa vezi ca la cateva luni n-o sa mai ai nici o problema cu durerea.

| Cosmin86 a răspuns (pentru DJROHNEAN):

De ce pentru antebrat? tu faci skan doar din antebrat?