|

Fratilor cu de te ajuta carbohidratii sa cresti in masa adica toti de la mine de la sala zic asta ca te umfla sau ca nu stiu ce, explicati.mi si mie, adica eu stiam ca carbohidratii iti dau energie si restul se transforma in grasimi... apropo am fost gras, daca e sa iau gainer ma voi ingrasa in grasimi?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Simplu :

1. fara carbohidrati nu ai suficient glicogen sa tragi la potential maxim ( nu tragi la potential maxim, cresti mult mai putin )

2. fara carbohidrati proteinele o sa fie descompuse pentru energie ( in loc sa fie folosite pentru masa musculara ), deci se duc DRACU.

Si da, cu carbohidrati pui si grasime. Din pacate nu poti sa pui muschi fara grasime.

in perioada de masa musculara pui muschi+grasime si apoi in perioada de definire dai jos grasimea, asa procedeaza toti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cosmin86):

Hmm, da si nu. e o moda noua de clean bulk bazata pe producerea insulinei. teoretic daca dai grasimea jos si pe urma te apuci de masa vei creste mai rapid. insulina nu se mai pierde in celulele grase, ma rog. acum caut documentarul sa ti-l trimit. ideea e: definire la inceput sa scazi bmi sub 10% si pe urma hipertrofie. cica insulina functioneaza altfel decat daca ai un bmi mare

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Carbohidratii sunt lanturi de mici parti de zahar si reprezinta principala sursa de energie a organismului. Glucoza in exces este depozitata sub forma de glicogen in ficat si, in cantitati mai mici, in muschi.

Carbohidratii simpli sunt molecule mici. Datorita acestei dimensiuni reduse pot fi metabolizati repede si sunt cei care ne ofera cea mai rapida sursa de energie. Acestia se gasesc in zahar. Evitati sa consumati zahar si alimente din faina alba sau rafinate.

Carbohidratii complecsi sunt molecule mai mari iar din acest motiv dureaza mai mult pana cand metabolismul nostru ii proceseaza. Acestia se gasesc in legume si cereale integrale. Carbohidratii complecsi sunt de asemenea si o sursa de fibra in organism.

Fibra este o forma de carbohidrat pe care organismul nostru nu o poate digera si, ca atare, un bun factor de poate ajuta la pierderea in greutate. Eu te sfatuiesc sa nu iei gainer, carbohidrati se gasesc in multe fructe, mai bine mananci fructe iar daca iei nu te vei ingrasa daca faci sala se va pune masa musculara nu grasimi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dedy1999):

Ai inteles ceva din copy/paste-ul pe care l-ai dat?

copil mic...

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează