| CristinaCriss156 a întrebat:

Gainer sau shake proteic pentru masa musculara? Și când trebuie sa iau?

Răspuns Câştigător
| Bradlry a răspuns:

Trebuie sa te gândești întâi ce fel te vrei in viitor. Dacă ești foarte slim poți lua în gainer in paralel cu niște creatina și recomand și niște suplimente de vitamine, dacă ești mai plinuț tinete de o proteina fara carbo și o alimentație cat mai curata să zic așa. Apropo alimentația rămâne cea mai importanta. Pe oricare dintre ele o ei trebuie luată după antrenament. Creatina trebuie luată și înainte și după iar în cazul în care iei proteina fara carbo ar trebui sa iei dimineața după masă și după antrenament, și as suplimenta cu ceva ce conține zahăr pentru că după antrenament nivelul de zahar este foarte scăzut. Poți încerca milk And egg de la pronutrition. Eu am avut rezultate foarte bune. Dacă mai ai nevoie de vreo informație da.mi mesaj și te ajut cu placere

7 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Ideal niciuna. Astea sunt suplimente, deci le iei cand nu-ti mai poti asigura necesarul de macronutrienti din alimentatie. Intrebarea "gainer sau shake proteic" e cat se poate de stupida pentru ca nu avem cum sa stim NOI ce iti lipseste TIE in alimentatie. Daca nu reusesti sa-ti atingi necesarul de proteine, ia-ti pudra proteica. Daca nu reusesti sa fii in surplus caloric, poti sa-ti iei gainer, dar vezi ca majoritatea sunt cam jumatate zahar asa ca ai grija ce alegi.

| VreauSaFiuMilitar a răspuns:

Eu iti recomand shake proteic. Doar fructe, legume, lapte, oua. Inainte de antrenament.

| Cosmin86 a răspuns (pentru VreauSaFiuMilitar):

Lapte inainte de antrenament?

| nao13 a răspuns:

De preferat ar fi să îți faci un shake natural din diferite alimente. Dacă ții neapărat să îți achiziționezi un supliment, ia-ți proteină din zer. În niciun caz gainer pentru că, conține în mare parte zahăr. Deci sunt mulți bani aruncați pe niște kg de zahăr.

| Cosmin86 a răspuns (pentru nao13):

Si suplimentul nu e natural sau ce?

| nao13 a răspuns (pentru Cosmin86):

Trece prin niște procese chimice. Normal că nu e natural.

| Cosmin86 a răspuns (pentru nao13):

Stii concret prin ce procese chimice trece? Schimbare de ioni, etc? Proteina pur si simplu e separata de restul continutului.

Mai documenteaza-te despre ce e natural si ce nu.